Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Wątek: Kilka ślubnych

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    OBYWATELGC:

Powtórzę się: naprawdę dobrze jak na siódme podejście. Mnie tam żadne przepały w tych zdjęciach nie rażą, bo właściwy obiekt jest zwykle ustrzelony kolorowo i z właściwą jasnością. Czytałem na czerwonym forum o 35 1.4, 135 itp. - te słoiki obrastają tam legendą.

Ostatnio robiłem swój szósty ślub i wiem tyle, że Olkiem nie zrobię tego lepiej (od strony technicznej) bez naprawdę jasnej optyki i aparatu który daje wysokie ISO bez niespodzianek... W perspektywie trzebaby dążyć do 14-35 (cena!), 50 i dobrego egzemplarza E-3 lub do takich celów przejść na inny system.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    OBYWATELGC:

Powtórzę się: naprawdę dobrze jak na siódme podejście. Mnie tam żadne przepały w tych zdjęciach nie rażą, bo właściwy obiekt jest zwykle ustrzelony kolorowo i z właściwą jasnością. Czytałem na czerwonym forum o 35 1.4, 135 itp. - te słoiki obrastają tam legendą.

Ostatnio robiłem swój szósty ślub i wiem tyle, że Olkiem nie zrobię tego lepiej (od strony technicznej) bez naprawdę jasnej optyki i aparatu który daje wysokie ISO bez niespodzianek... W perspektywie trzebaby dążyć do 14-35 (cena!), 50 i dobrego egzemplarza E-3 lub do takich celów przejść na inny system.
    Może i nie zorbisz ''lepiej'' pod względem jakościowym (to tak dla samego siebie bo klient nie zauważy ani pewnie i Ty sam na odbitkach ''slubnego formatu'') cena wcześniej wymianianych słoiczków jest nieco wysoka (no może 135L nie razi aż tak bardzo) a za pozostałe można miec 14-35 po minimalnej dopłacie PS> ja się już nie odzywam bo to gadanie już przeradza się w wojenkę A wcale nie mam na celu jej wywoływania w dodaku w wątku kolegi OBYWATELGC.

Pozdrawiam;MicSzu.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a ja szukalem podobnych plastycznie zdjęć weselnych wyplutuch z olka i niestety nie znalazłem mam juz stary sprzet i ostro sie zastanawiam czy e3 czy poczekac na tanie ff

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    maryo:

nie znajdziesz, chyba że wyjdzie seria ZD o jasności F1:0.7... a tak na poważnie nikt z nas nie ma 14-35 który pozwoliłby naprawdę sensownie ogarnąć temat bez żonglowania "stałkami".

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    lessie, pisałem do Ciebie

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    14-35 pozwoliłby naprawdę sensownie ogarnąć temat bez żonglowania "stałkami".
    za tą cenę wolałbym kupic d700 i podpiąć coś z f3,5

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maryo Zobacz posta
    za tą cenę wolałbym kupic d700 i podpiąć coś z f3,5
    No ciekawe gdzie kupisz za 5,5 tyś. czy nawet za 10tyś.(E-3+14-35)+FL50R w chwili obecniej, D700+jakie kolwiek szkło? Ps. nie zpaominaj, ze będziesz miał taki bajer co się IS nazywa

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    myślę że do końca roku kupisz d700+szkielko za 5k$ , a wysokie iso jest lepsze 2x od IS bo te drugie sprawdza się zwłaszcza przy foceniu objektów nieruchomych, a iso6400 vs iso1000 w e3 takżę w przypadku ruchu.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maryo Zobacz posta
    myślę że do końca roku kupisz d700+szkielko za 5k$ , a wysokie iso jest lepsze 2x od IS bo te drugie sprawdza się zwłaszcza przy foceniu objektów nieruchomych, a iso6400 vs iso1000 w e3 takżę w przypadku ruchu.
    Liczmy realne ceny w PL Ja wiem, że wysokie iso lepsze ale o IS też nie można zapominac

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    hehe nie chce być czepialski, bo takich nie lubie, ale te dwa słowa są przeciwieństwem: realne i PL

MicSzu a co myślisz o plotce sonego z ff? ma byc tansze od d700 i chyba sony juz ma IS