Marylka:
poczytaj instrukcję... ponoć LCD w aparacie dostosowuje jasność do otoczenia i można to wyłączyć w opcjach. a podgląd opóźniony być musi - jak inaczej wyobrażasz sobie drogę obiekt-obiektyw-matryca-procesor obrazu-ekranik LCD...?
Marylka:
poczytaj instrukcję... ponoć LCD w aparacie dostosowuje jasność do otoczenia i można to wyłączyć w opcjach. a podgląd opóźniony być musi - jak inaczej wyobrażasz sobie drogę obiekt-obiektyw-matryca-procesor obrazu-ekranik LCD...?
-Pasy to normalne, światło potrafi tak zagrać
-monochromatyczny wyświwtlacz - to jak światła brakuje - instrukcja
-a wczesniej nie był? Nie jest sytuacja jak wyzej? Tzn ciemnawo?
-OIDP było gdzieś to opisane
-ot zdarza się, nie wiem czy gwarancja obejmuje, jak obejmuje i Cię to wkurza, to ślij, ale MZ nie ma sensu
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Szczerze mówiąc to nie przeszkadza mia żadna z tych moich odczuć. Z podglądu na żywo mało co korzystam, fotki przeglądam już na kompie. Na razie nie będę wysyłać do serwisu. Za dwa tygodnie urlop i trochę więcej czasu wolnego to i przysiądę do instrukcji, poczytam. Ogólnie uważam za świetny sprzęt. Mam nadzieję że w przyszłym roku pojedzie ze mną na misję do Czadu, dlatego go z tą myślą kupiłam. A kolega testujęwięc mój i wszystkich innych posiadaczy E-3 będzie hulał
![]()
- w czasie przeglądania zdjęć zdarza się że monitorek '' przygasa '' i rozjaśnia się-
dostosowuje jasność do otoczenia ale też przygasa z powodu oszczędzania energii. Strasznie mnie na początku to irytowało bo zaczyna świecić jaśniej jak się coś przyciśnie. Z tego co pamiętam nie wyłącza się tego w jednym miejscu.
Ponieważ posiadałam E-300, posiadam E-510 więc posługiwaniem się menu E-3 nie sprawia mi żadnego problemu. Instrukcję faktycznie tylko przejrzałam coś przeczytałam. Z powodu dużego wkładu na rzecz Obronności Kraju nie miałam jeszcze dokładnie wgryźć się w instrukcję.
Chomsky, obiecuję że przestudiuje od deski do deski i Ty mnie odpytasz![]()
Marylka:
A wielbłąda posiadasz do noszenia tych wszystkich gratów?
Zawsze ciekaw jestem nowych modeli aparatow, szczegolnie (sposobu "obrazowania"-wszystkich tego aspektow). Gadzety mnie nie interesuja, ani nie bawia, aparat naprawde moze byc prosty- choc pewny (af).
Rzadko mozna spotkac jakas relacje na temat obrazu. Wszyscy polykaja sline i cytuja instrukcje obslugi ( wazne), oczywiscie dla uzytkownika systemu jest ona praktycznie niepotrzebna!
Z linkow (Wella) mozna wnioskowac wiele, mam juz wyrobiony osad na temat E3, po poogladaniu jakiejs partii zdjec. Czekam jednak na Wasze recenzje.
czesc.Ch.
p.s. recenzje a nie gderanie!
"Gdyby teoria sprawdzała się w praktyce nie musielibyśmy praktykować sprawdzianów teoretycznych teoretycznie bardzo praktycznych, ale w praktyce niesprawdzalnych..."