Strona 38 z 87 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 861

Wątek: torba / plecak

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    dorjan - plecak, który przedstawiłeś wydaje się OK - oglądałem go w FJ - jest lekki, dobrze uszyty - jak to Tamrac... Ma jednak jedną zasadniczą wadę więc nie brałem go pod uwagę - system nośny - brak paska biodrowego i piersiowego... co IMHO sprowadza go jedynie do miejskiego i krótkiego użycia...

Niedawno po długich dylematach i poszukiwaniach kupiłem Naneu Pro Alpha - dużo u nim w Necie, również w tym wątku. Warto zauważyć, że obecnie - te plecaki z nowych dostaw posiadają już pokrowiec przeciwdeszczowy (niestety czarny zamiast jakiś jaskrawy) - dawniej tylko wersje limitowane (kamuflaż leśny, pustynny) miały takowe. Plecak robi dobre wrażenie jednak warto zaznaczyć, że jego szelki są stosunkowo krótkie - najkrótsze z kilku plecaków które mam. Ja mam 176 cm, nie jestem jakimś bykiem i jest jeszcze w miarę OK, jednak dla kogoś wysokiego i dobrze zbudowanego ten plecak będzie po prostu za mały od strony systemu nośnego...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bełchatów/Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Kata

A czy używał ktoś, bądź używa, tudzież miał do czynienia z plecakami KATA? Jestem na etapie poszukiwań i wyboru przed zakupem i interesuje mnie konkretnie model DR467, ale w sumie wszelkie opinie na temat produktów tej firmy mile widziane
    Ostatnio edytowane przez sanminen ; 17.06.08 o 18:44

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Kata????? kosmiczne ceny

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    dorjan - p

Niedawno po długich dylematach i poszukiwaniach kupiłem Naneu Pro Alpha - dużo u nim w Necie, również w tym wątku. Warto zauważyć, że obecnie - te plecaki z nowych dostaw posiadają już pokrowiec przeciwdeszczowy (niestety czarny zamiast jakiś jaskrawy) - dawniej tylko wersje limitowane (kamuflaż leśny, pustynny) miały takowe.
    Czy Ty też kupiłeś już Alphę z pokrowcem p.deszczowym. Ja swojej używam na wycieczki i czasami pada.
    Pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Awatar flybane
    Mieszka w
    Kraków / Gliwice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam,
    to je tez podepnę się pod temat.
    otóż poszukuje torby która pomieści:
    - E-510
    - 14-54 (póki co 14-42, ale docelowo jak przybędzie funduszy to zamierzam kupić coś lepszego, a co za tym idzie - o większych gabarytach)
    - 40-150 (starszy, jaśniejszy, WIĘKSZY)
    - FL-50 (też jeszcze nie posiadam, ale nie będę zmieniał torby po dokupieniu, więc wolę od razu z zapasem)
    - ładowarkę, zapasową baterię, jakieś filtru czy zapasowe CF'y

Do tego ważną rzeczą jest to, że często podróżuje z dużym plecakiem (ok. 70 litrów) i fajnie by było mieć pod ręką aparat tak, żeby nie przeszkadzał. Czyli zwykła torba naramienna odpada - potrzebowałbym coś na pasek albo na szelkach ewentualnie.
    Oglądałem oferty różnych firm i jedyne co znalazłem to Lowepro Off Road, Photo Runner ewentualnie Toploader 65 AW i do tego takie szelki.
    Do Off Road bym się zmieścił z tym wszystkim i dodatkowo jet możliwość odpięcia pocznych pokrowców na obiektywy, które mógłbym dopinać wraz z rozrastaniem się ilości mojego sprzętu. Minusem jest natomiast cena, która oscyluje w okolicach 330zł. Torbę tą widziałem i wydaje się ciekawa.
    Nie macałem natomiast Photo Runner'a - boje się, że jest za mały - miał ktoś może do czynienia z tą torbą?
    Bardzo proszę o opinie użytkowników wyżej wymienionego sprzętu i ewentualnie podpowiedz jakie jeszcze torby spełniają moje kryteria.

Pozdrawiam
    Rafał

| OlyJedi Awatar Eleazar
    Mieszka w
    Mielno
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Witam
    Posiadam Lowepro Nova 1 Aw, I plecak Micro Trekker 200.
    Torba oczywiście jest mala na mój zestaw a plecak mimo ze mieszczę w nim wszystko to jednak jest nieporęczny gdy często musisz zmieniać obiektywy czy w ogóle potrzebujesz cos z niego wyjąc a na przykład pada deszcz wiec pytanie do speców co byście poradzili dla takiego zestawu biorąc pod uwagę nie samo noszenie sprzętu ale używanie zawartości ?

E-510+FL-36R+14-42+40-150+70-300 + inne drobiazgi
    dzieki
    Liczy się pasja i radość fotografowania.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    Czy Ty też kupiłeś już Alphę z pokrowcem p.deszczowym. Ja swojej używam na wycieczki i czasami pada.
    Pozdr.
    Sorki, że odpisuję dopiero teraz ale ostatnio na Necie bywam sporadycznie i wcześniej nie widziałem pytania...
    Tak - był z pokrowcem - co mnie mile zdziwiło. Pokrowiec w fajnym etui - oddzielnie a nie wyciągany z dolnej kieszeni plecaka - jak to zwykle bywa. W deszczu jeszcze go nie używałem ale pokrowiec się przydaje - jak się zatrzymam w terenie - to ściągam plecak i kładę go "plecami" do góry - wszystko mam bardzo wygodnie do dyspozycji. Przy założonym pokrowcu kładę go na łące, mokrej ściółce w lesie itd... - nie czepia się brud, piasek... - nawet ciemny kolor pokrowca okazał się praktyczny...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    Pozdr.
    Kupisz w każdym sklepie turystycznym.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Kupisz w każdym sklepie turystycznym.
    Dzięki Grizz i Ktotek.
    Ostatnio edytowane przez Morlok ; 7.07.08 o 01:01
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar Eleazar
    Mieszka w
    Mielno
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    No czyli jak zawsze sam zadał pytanie sam sobie odpowiedział

Znalazłem cos chyba właśnie na moje potrzeby Lowepro Slingshot 300 AW
    Jedyne co mnie zastanawia czy 200 model czy 300 ale jutro zajdę do sklepu ‘obmacam” ze tak to nazwę i zobaczymy .
    Dzięki za pomoc
    Liczy się pasja i radość fotografowania.