Strona 48 z 87 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 861

Wątek: torba / plecak

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny śląsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zulka Zobacz posta
    Dla kobiet zawsze coś ładnego wyprodukują . jak bym był kobieta to bym chyba kupił
    Jestem taką marionetką nieasertywną
    "Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."

| OlyJedi
    Mieszka w
    Opole Lubelskie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paszczol Zobacz posta
    Witajcie.

Przejrzałem wątek, szukam plecaka w który zmieszczę E-500 +14-45, 70-300, M42, baterię itp oraz dopnę statyw (też w planach zakupu). Zależy mi na szybkim dostępie do środka oraz braku "dzwoniących" elementów. Wpadło mi w oko takie coś https://ssl.allegro.pl/item446826850..._importer.html
    co o tym myślicie?
    ...myslę , że w plecaku slingshot300 spokojnie to wszystko wejdzie i jeszcze na lampę i inne akcesoria znajdzie się miejsca, poza tym ma bardzo sprytnie otwieraną komore na sprzet bez potrzeby zdejmowania plecaka a tylko wystarczy go przesunac...ma kaptur od deszczu, piachu...trochę drogawy może ale wart swojej ceny...uzywam takiego i bardzo go sobie chwale...ale to Twoja kasa i wybór...

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robak_70 Zobacz posta
    ...myslę , że w plecaku slingshot300 spokojnie to wszystko wejdzie i jeszcze na lampę i inne akcesoria znajdzie się miejsca, poza tym ma bardzo sprytnie otwieraną komore na sprzet bez potrzeby zdejmowania plecaka a tylko wystarczy go przesunac...ma kaptur od deszczu, piachu...trochę drogawy może ale wart swojej ceny...uzywam takiego i bardzo go sobie chwale...ale to Twoja kasa i wybór...
    A jak z mocowaniem statywu do plecaka?

| OlyJedi Awatar pol189
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witajcie.

Przejrzałem wątek, szukam plecaka w który zmieszczę E-500 +14-45, 70-300, M42, baterię itp oraz dopnę statyw (też w planach zakupu). Zależy mi na szybkim dostępie do środka oraz braku "dzwoniących" elementów. Wpadło mi w oko takie coś https://ssl.allegro.pl/item446826850..._importer.html
    co o tym myślicie?
    Dobra tania alternatywa dla tego plecaczka może być ten model.
    Oglądałem, przymierzałem i mam zamiar kupić. Dobrze się to nosi - ale jest gabarytowo mniejszy od tego który Ty znalazłeś.

.
    Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
    Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
    Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

plecak/torba

witam
    jak plecak to plany wycieczkowe, zawsze pojawia sie problem z zabraniem butelki wody , polar, kurtka itp
    niedawno stałem przed dylematem kupna plecaka ( miałem juz ORION TREKkER II, ale okazał sie mały), granica za plecak było 350-400 zł
    wybrałem
    http://www.allegro.pl/item464734692_...t_prezent.html
    jestem zadowolony
    jezeli chodzi o plecak , to nie spotkałem sie z "łatwym dostepem" zawsze trzeba zdjąć z pleców (oprócz serii SlingShot , które sa bardziej moim zdaniem torbami, na dodatek zagadka z zamocowaniem statywu, górna komora raczej symboliczna)
    w ROVER mieszczę e510,z podpietym 14-54 , do tego zabieram 40-150 , sigmę 150 , ZD35 i FL36 , i jakieś inne drobiazgi foto, często na dole laduje jeszcze C8080 , wtedy jest to wszystko poupychane ale sie mieści- inna sprawa waga takiego plecaka ze sprzetem
    na górze natomiast dosyć poupychane jakieś ubrania + często jedzenie, po bokach sa siatkowe kieszenie gdzie mieszcza sie butelki z piciem .
    testowałem wczesniej rózne inne plecaki(np. SS300, tamrac A7) i musze powiedziec ze ten jest dla mnie optymalny (pakowność + jakość wykonania), wiem jedno nigdy bym nie kupił plecaka na sprzęt foto bez dodatkowej komory do przenoszenia ( moze miesci sie mniej sprzetu , ale jest praktyczniejszy)
    ostatnia sprawa to wykonanie - to jest juz któryś z rzedu sprzet Lowepro , chyba mam zaufanie do tej firmy ?
    nigdy nie było problemu z zamoknieciem , podarciem sie , itp
    nie wiem czy bym zaryzykował zakup plecaka firmy "krzak", moze i taniej?ale ..., nie za bardzo usmiecha mi sie bycie testerem
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar pol189
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    viruuss to bardzo "wypasiony" plecak! Uważam go za jeden z najlepiej pomyślanych dwu komorowych plecaków na wędrówkę ze sprzętem foto. Oczywiści pod warunkiem ze nie zabierasz całej szklarni na taki wypad - bo niestety pojemność dolnego przedziału nie jest znów taka dużą , no i ta cena..... Mam tez jedno pytanie (niestety nie było mi dane brać tego plecaka do reki wyładowanego sprzętem) - jak wygląda mocowanie solidnych dużych statywów. I co przede wszystkim co ze stabilnością tego na plecach (ze statywem rzecz jasna)
    Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
    Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
    Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pol189 Zobacz posta
    Dobra tania alternatywa dla tego plecaczka może być ten model.
    Oglądałem, przymierzałem i mam zamiar kupić. Dobrze się to nosi - ale jest gabarytowo mniejszy od tego który Ty znalazłeś..
    Chyba się na to zdecyduję. Niestety nie mogę sobie pozwolić na wydatek 300~400 zł. A tutaj za 100, 120zł spokojnie. Większą część przeznaczam na zakup statywu, tu nie oszczędzam jak na początkującego i pierwszy statyw (wybór padł na Sherpa 600R ~305zł).

Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robak_70 Zobacz posta
    Do SS 200 mieszczę wszystko co mam w stopce więc i na ten zestaw SS 200 spokojnie wystarczy

Pozdrawiam;MicSzu.
    Ostatnio edytowane przez MicSzu ; 25.10.08 o 18:45
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

torba/plecak

jak juz napisałem zabieram ZD40-150 i Sigma 150 z "duzych" szkieł, jakoś sie mieszcze , ale szału nie ma
    myślę ze i tak jest więcej miejsca niż w SS300
    jeżeli chodzi o stabilność i komfort noszenia - po prostu bajka !!
    mozliwość regulacji na wszystkie strony , szeroki pas biodrowy z możliwością zaczepienia specjalnych pojemników( np. uchwyty na obiektywy), statyw w zależności od jego wielkości idzie albo za gumki ( opcja mały , średni ) lub za gumki + rozkładany uchwyt dla duzych statywów.
    cena nie jest mała, to prawda , jednak wychodzę z założenia że lepiej kupić raz a dobrze( na początku kupiłem Orion Trekker II- to była w moim przypadku pomyłka za 200 zł)
    zanim kupiłem Rover , chodziłem po sklepach i macałem , ogladałem , zakładałem na plecy
    w moim przypadku musiał to być plecak na sprzęt foto + komora ( w miarę możliwości duza) na pozostałe rzeczy
    jezeli chodzi o plecak to moge smiało polecić ten model, myslę ze cenowo jest w środku , nie wspomnę o plecakach za ponad 1000 zł
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Opole Lubelskie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Smile

A jak z mocowaniem statywu do plecaka?
    ...statyw mocujesz za pomąca pasków do nart ( z rzepami) na klapie centralnie...było o tym na forum...
    Ostatnio edytowane przez robak_70 ; 25.10.08 o 21:04