Strona 28 z 87 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 861

Wątek: torba / plecak

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tamrac System 6

Torba naramienna, na jednym pasku, o wymiarach zewnętrznych 36x24x23cm. Porównanie wielkości torby z aparatem E-510 z doczepionym 14-54mm na poniższym obrazku.

Główna przestrzeń "bagażowa" torby, tam gdzie przechowywany jest aparat i obiektywy, zamykana jest na 3 sposoby. Po pierwsze, przestrzeń zewnętrzna, wyściełana, zapina się na zamek błyskawiczny. Po drugie, po spuszczeniu przedniej "klapy", która zasłania również przednią kieszeń ZipDro™, klapa przylega do małego rzepa. Po trzecie, górną klapę można zablokować za pomocą trzech plastikowych zatrzasków - jednego z przodu oraz dwóch po bokach.

Torba posiada również w przedniej spodniej części paski umożliwiające podczepienie do niej statywu.

Widok torby od przodu:

Zamykanie głównej przegrody bagażowej na zamek błyskawiczny:

Aparat fotograficzny nie jest umieszczony na samym dnie torby. Spoczywa on na czymś, co producent określa mianem LensBridge:

LensBridge jest umieszczony mniej więcej w połowie głębokości torby. Widok na wnętrze z wyjętym aparatem:

Te odstające "listki" nazywane są LensGate i służą odseparowaniu od siebie obiektywów wkładanych do kolejnych przegródek. W moim przypadku, 510-tka z podpiętym 14-54mm dochodzi do ok. 2/3 długości torby, co pozwala na umieszczenie w dwóch ostatnich (po prawej stronie) przegrodach obiektywów o dość znacznej długości. Tele 40-150 (stara wersja z metalowym bagnetem) mieści się spokojnie. Nie wiem jak będzie np. z 70-300, ale można porównać jego długość z długością wewnętrznej przestrzeni bagażowej podawanej przez producenta: 27x18x18 cm.

W dwóch środkowych przegródkach powinny się zmieścić obiektywy o niewielkiej długości. Piszę powinny, ponieważ na chwilę obecną nie mam możliwości tego sprawdzić.

Oczywiście przegródki można regulować zmieniając miejsce ich przypięcia.

Górna klapa zawiera kieszonkę z przezroczystego tworzywa, umożliwiającą przechowywanie np. kabli czy pudełek na filtry:

Przednia kieszeń to miejsce przechowywania zapasowych kart pamięci, zapasowych baterii czy np. jak w moim przypadku pędzelków. Kieszeń ta posiada trzy przegródki, do każdej z nich mieści się spokojnie zapasowy BLM. Przednia, siatkowa część umożliwia przechowywanie zapasowych kart CF. Po lewej stronie przegródek miejsce do wsunięcia np. długopisu, w przedniej części kieszeni dodatkowy przezroczysty schowek zamykany zamkiem błyskawicznym.

Torba posiada dwie boczne kieszenie, zamykane na rzepy. Kieszenie mieszczą spokojnie ładowarkę akumulatora z kablem zasilającym i jeszcze zostaje trochę miejsca.

Nad kieszeniami znajdują się zaczepy paska oraz plastikowe zatrzaski do zamknięcia górnej klapy. Zaczepy paska są wykonane z solidnego metalu i są zamontowane na stałe - nie ma żadnych karabińczyków, nie ma możliwości odczepienia metalu od torby ani paska od zaczepów:

Sam pasek jest dość szeroki, wyprofilowany w środkowej części z dodatkowo wszytą "poduszką" wykończoną materiałem antypoślizgowym. Długość paska jest oczywiście regulowana, również za pomocą solidnych, metalowych klamer. Materiał użyty do wykończenia poduszki ma właściwości podobne do gumy, co sprawia, że zarzucony na ramię (nie przełożony przez głowę) nie ześlizguje się nawet z mojej bardzo śliskiej kurtki zimowej.

Tylna część torby zawiera płaską kieszeń umożliwiającą schowanie np. mapy oraz rozwiązanie nazwane przez Tamraca jako Piggy-Back Pocket. Dolny i górny zamek błyskawiczny można rozpiąć "na przestrzał", co powoduje, że tak przygotowaną kieszeń można przełożyć przez uchwyt (taki wysuwany) walizki na kółkach.

Ogólną jakość wykonania torby, materiałów użytych do jej produkcji i ogólnego "feelingu" oceniam na bardzo dobrą. Potwierdza to zresztą 5-letnia gwarancja udzielana przy zakupie.

W razie dodatkowych pytań postaram się udzielić odpowiedzi. Soraski za kiepską jakość fotek.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Opole Lubelskie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez czmielek
    w dziale DOBRA CENA troche wcześniej podawałem link do sklepu gdzie można kupić 300AW po nizszej cenie niż na allegro z przesyłką poniżej 300zł w MM 420zł sobie za niego życza więc jak ktoś jest zainteresowany to polecam sklep "ramnet" z gdańska sam tam brałem i na 2 dzień był w moich łapkach.
    ...aktualna cena w tym sklepie tegoż plecaka to 306 zł...ja zamówiłem za 299zł w foto-raj.pl (przy przelewie -wysyłka 0zł)...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowal73
    tao proszę walnij fotki i opisz odczucia
    plecak zrobiony z bdb materiałów, bardzo wygodny jednak nie nadaje się za bardzo dla małej osoby, niema co ukrywać jest duży ja mam 182 wzrostu i zajmuje mi całe plecy. do zalet zaliczyłbym bardzo dużą wygodę,. nawet kiedy jest załadowany i waży ok 6 do 7 kg to jest bardzo wygodny ciężar jest rozkładany równomiernie. osobiście nie zamienił bym go na żaden inny. jednak jak wszystko posiada kilka wad, zalet wymieniałnie będę bo to można przeczytać na stronie intrne.
    a więc wady:
    -najważniejsza to jest wyjście na wężyk do napojów jest ona na samej górze i może się tamtędy wlewać woda do środka.
    -dosyć duża cena bo ok 850, 900zł ale to wedle uznania co dla kogoś jest dużo
    -gumki do zapinania statywu ja je wyrzuciłem i zrobiłem sobie paski z rzepami, rozwiązanie o 100%lepsze
    -nie wiem czy ktoś to uzna za wadę ale musi być ściągnięty aby dobrać się do sprzętu dla mnie to zaleta - złodziej niema szans
    -no i trochę mała góra co prawda na leżąco mieści się książka a4 ale to takie lekko naciągane przy tych rozmiarach 2cm nie zrobiło by różnicy na szerokości
    podsumowanie jednak jest zdecydowanie na plus i nie zamienił bym go na inny, moim zdaniem jest wart swojej ceny
    mam nadzieje że pomogłem
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2_703.jpg
Wyświetleń:	209
Rozmiar:	50,4 KB
ID:	3592   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3_188.jpg
Wyświetleń:	201
Rozmiar:	64,2 KB
ID:	3593   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4_182.jpg
Wyświetleń:	206
Rozmiar:	64,1 KB
ID:	3594   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7_442.jpg
Wyświetleń:	204
Rozmiar:	53,1 KB
ID:	3595  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	8_131.jpg
Wyświetleń:	207
Rozmiar:	64,2 KB
ID:	3596  
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robak_70
    Cytat Zamieszczone przez czmielek
    w dziale DOBRA CENA troche wcześniej podawałem link do sklepu gdzie można kupić 300AW po nizszej cenie niż na allegro z przesyłką poniżej 300zł w MM 420zł sobie za niego życza więc jak ktoś jest zainteresowany to polecam sklep "ramnet" z gdańska sam tam brałem i na 2 dzień był w moich łapkach.
    ...aktualna cena w tym sklepie tegoż plecaka to 306 zł...ja zamówiłem za 299zł w foto-raj.pl (przy przelewie -wysyłka 0zł)...
    Naoglądałam się fotek i naczytałam o tym wynalzku, no i właśnie zamówiłam Faktycznie - w Raju jest za 299, a przy przedpłacie na konto przesyłka nic mnie nie kosztuje. Nie ma na stanie, ale wysłałm maila i otrzymałam odpowiedź, że będzie w jutrzejszej dostawie i że jutro wyślą.

SlingShot będzie dobrym uzupełnieniem plecaka Lowepro Compu Trekker Plus - ten traktuję, jako transporter w dalekie miejsca, w który pakuję cały sprzęt foto i cały sprzęt komputerowy, a także na wyprawy w góry, czy tam włóczenie sie po lesie. Ponadto jest on też troszkę na wyrost (a dodam, że udało mi się go kupić w niższej cenie - choć jest "funkiel nówka, prawie nie śmigany" i z fakturką), bo mam zamiar dokupić jeszcze ze 2 szkiełka i wymienić body na E-3 + grip. Ale to za kilka miesięcy dopiero Jeśli ktoś chciałby się z nim blizej poznać - zrobię fotki i opiszę co-nieco

"Na miasto" bardziej poręczny jest SlingShot i z tą myślą się w niego zaopatruję właśnie

Swoje fotki wrzucam na Insta

fajnie się wątek rozkręcił - niedługo będzie coś w stylu kompendium
    myślę, że się nikt nie obrazi jak pojawi sięw więcej fotek toreb/plecaków godnych uwagi.

Pozdrawiam,
    Mario

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ponawiam prośbę o fotki i opinie użytkowników o torbie TAMRAC SYSTEM 2.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    To i ja dodam swoje 3 grosze Na pierwszy rzut idzie NANEU PRO CORESPONDENT 400.

Wykonanie jak najbardziej solidne, torba wielka spokojnie pomieści 2 puszki z gripami+ całkiem nie małą szklarnie+1/2 lampy oraz masę akcesoriów, od strony na której opiera sie o osobe ja używajacą jest standartowo komfortowa ''pianka'' oraz kieszonka. Mam nadzieję, że resztę ogólnie jako tako widac na zdjeciach
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	naneu5_419.jpg
Wyświetleń:	195
Rozmiar:	77,2 KB
ID:	3607   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	naneu4_129.jpg
Wyświetleń:	210
Rozmiar:	123,8 KB
ID:	3608   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	naneu2_110.jpg
Wyświetleń:	203
Rozmiar:	150,3 KB
ID:	3609   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	naneu1_183.jpg
Wyświetleń:	196
Rozmiar:	103,2 KB
ID:	3610  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	naneu3_447.jpg
Wyświetleń:	202
Rozmiar:	158,9 KB
ID:	3619  
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Plecak MEKKO na aukcjach określany jako ''średni plecak mekko'' Jak na swoja cenę wielkością i jakością wykonania bije wszystkie plecaczki w tej cenie. Jest dośc spory a zarazem w miarę zgrabny, pomieści 2 lustra oraz sporą szklarnię. Posiada wiele kieszonek oraz uchwyt na statyw ( nie ma go na zdjęciach). Boczne pasy mocujące ( nie wiem jak się to fachowo nazywa ) można schowac pod ''pianką'' na plecach, a główne szelki zdemontowac i po dopięciu paska naramiennego można go przenosic jak torbę.W spodzie znajduje sie pokrowiec przeciw deszczowy. To chyba na tyle, jeśli są jakieś pytania to pisac

Nazwa:	mekko4_126.jpg
Rozmiar:	119,2 KB
ID:	3611   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mekko3_331.jpg
Wyświetleń:	195
Rozmiar:	107,5 KB
ID:	3612   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mekko2_928.jpg
Rozmiar:	161,9 KB
ID:	3613   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mekko1_865.jpg
Wyświetleń:	192
Rozmiar:	142,0 KB
ID:	3614  

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Torba PHOTO FUNSPORTS PRO. Jak na obecną jej cenę (55zł) nie ma się do czego przyczepic, przegródki są jak dla mnie za miękkie lecz dośc grube dzieki czemu wszystko jest bezpieczne.Resztę widac na zdjeciach, jeśli są jakieś pytania to zawsze odpowiem

Nazwa:	t1_191.jpg
Rozmiar:	131,1 KB
ID:	3615   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	t2_169.jpg
Wyświetleń:	207
Rozmiar:	115,0 KB
ID:	3616   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	t3_194.jpg
Wyświetleń:	202
Rozmiar:	154,0 KB
ID:	3617   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	t4_201.jpg
Wyświetleń:	192
Rozmiar:	129,4 KB
ID:	3618  

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    MicSzu, czy ty handlujesz tymi torbami, czy po prostu masz wszystkie 3 modele?