Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 114

Wątek: Ostry Zuiko 70-300 tylko nie tam gdzie trzeba.

rocco
    Gość
    Oddzielny temat? A po co?
    BF/FF zdarza się we wszystkich systemach i gdy nie jest przesadny to wiekszość z użytkownikow nawet go nie zauważa. I tak w większości przypadków wadę pokryje GO.
    A tak to zamiast cieszyć się robieniem zdjęć ludziska będą focić te kartki w kratkę i słać masowo graty do serwisu.
    Nerwica i wrzody gotowe i po co to?

| OlyJedi Awatar elminho
    Mieszka w
    bochnia
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    rocco - ale wkurza jak nie dość że z człowieka marny fotograf to sprzęt staje okoniem, więc chciałoby się przynajmniej to wąskie gardło zlikwidować.

| OlyJedi Awatar Sebastian_T
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    elminho, można jeszcze spróbować poprawić jakoś(ć) swojego fotografowania albo pokochać te wady i już (jak w tym dowcipie, "nadal sikam o 5 rano, zanim wstanę z łóżka, ale teraz jestem z tego dumny")

Sebastian_T

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez elminho Zobacz posta
    zgodnie z obietnicą odzywam się w sprawie ff w body e-510. Mój aparat wrócił z serwisu, działa elegancko. Ciekawe, że ff pojawia się jeśli foce w jpg, ale w rawach jest elegancko....
    Ciekawy przypadek. Czyżby matryca z mikrosoczewek?
    A tak na poważnie czy obraz jest zapisany w RAW czy w JPG to najpierw trafia na matrycę. Czyżby fakt zapisywania zdjęcia na kartę czy do bufora po czasie kiedy odbywało się ostrzenie miał wpływ właśnie na to ostrzenie? Myślę że ostrość JPG powoduje lepsze uwidocznienie wady FF.

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez spiryt Zobacz posta
    [COLOR=black][FONT=Verdana]Kalibracja body to żadna sensacja, a wręcz normalność.
    Może i tak ale nie w systemie Olympusa. Nie pamiętam tak często zgłaszanych problemów z BF/FF rok, dwa lata temu. Może mnogość modeli i większa sprzedaż coś tu tłumaczy...?
    Pozdrawiam!
    Olympus E-1, 5060, E-500, E-3 + Zuiko Digital 14-45, 40-150, 50-200, 50mm f/2 Macro, 12-60mm SWD + lampa błyskowa Fl-36 fl-50 R+ filtry+statyw i inne duperele

fotolek
    Gość
    Cześć.
    Też miałem podobne problemy i to ze wszystkimi trzema obiektywami.
    Najlepszy okazał się Helios 2/58mm bo musiałem ostrzyć ręcznie w LV. Moje być może subiektywne zdanie. Jeżeli fotki w dwu kitach okażą się ostrzejsze w LV przy ręcznym ostrzeniu niż w pełnym automatycznym trybie to korpus do serwisu. Brak jest korespondencji pomiędzy systemem pomiarowym a ustawieniem obiektyw matryca. Zestaw z odpowiednią koresponencją i fotkami testowymi wysłałem do serwisu za pośrednictwem sprzedawcy. Serwis spisał się tak dobrze że wszystko już sprawne powróciło po 10 dniach.
    Przy okazji sprzedawca wymienił mi obiektyw 14-42 na centrycznie zmontowany. Wniosek końcowy jest taki że dobry w założeniu produkt powierzono do montażu producentom skarpetek a ci poszli tylko na ilość. Z czasem rynek wymoże i jakość bo reklamacja jest droższa niż kontrola jakości.

| OlyJedi Awatar Harnas
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Harnas Zobacz posta
    Dzisiaj dadzą mi odpowiedź, czy da się to jakoś szybko przesłać i naprawić, czy od reki wymienią body.
    Początkowo chciałem wymienić, ale może lepiej to rzeczywiście wysłać z obiektywami i niech kalibrują.
    Dziś, po 3 tygodniach od wysłania do serwisu dostałem informację ze sklepu, że aparat jest, ale wg niech dalej źle ostrzy i chcą jeszcze moją opinię, by podeprzeć się w rozmowach z serwisem!
    Już pomijam tę idiotyczną wycieczkę do sklepu, skoro wiadomo, że nie naprawili body.
    Jednak serwis się nie popisał, jestem bardzo rozczarowany i wkurzony. Jak mają problem z body to niech dają nowe, przecież zapłaciłem trochę kasy, a nie mogę korzystać ze sprzętu

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Harnas Zobacz posta
    Dziś, po 3 tygodniach od wysłania do serwisu dostałem informację ze sklepu, że aparat jest, ale wg niech dalej źle ostrzy i chcą jeszcze moją opinię, by podeprzeć się w rozmowach z serwisem!
    Już pomijam tę idiotyczną wycieczkę do sklepu, skoro wiadomo, że nie naprawili body.
    Jednak serwis się nie popisał, jestem bardzo rozczarowany i wkurzony. Jak mają problem z body to niech dają nowe, przecież zapłaciłem trochę kasy, a nie mogę korzystać ze sprzętu
    przestań jojczyć, tylko weź sprzęt do domu, sprawdź i sam zadzwoń do serwisu i sam wyślij. Problem z body.......... co za...
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar Harnas
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Sklep miał załatwić wymianę, albo naprawę. Wymiana byłaby szybciej. Póki co nie załatwił nic.
    Świadczy to też o Olympusie. Skończy się to tak, że wezmę kasę, sprzedam obiektywy i kupię Sony, albo Pentaxa, jak wcześniej planowałem. Kolega po mojej historii chwilowo się wstrzymał z zakupem Olympusa i być może w ogóle zrezygnuje.
    Mam wrażenie, że tylko w Polsce wciska się w ten sposób wybrakowany towar.

Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    Problem z body.......... co za...
    O co ci chodzi??

| OlyJedi Awatar andre77
    Mieszka w
    Samoklęski Kolonia Druga
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja swój odebrałem i jest ok, więc może sprzedawca coś kombinuje i może lepiej bezpośrednio do olympusa wysłać. Ja czekałem na swojego 3 tygodnie ale dlatego że przez sklep było wszystko załatwiane. Wrócił wyczyszczony i pozbawiony problemu.
    Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?