Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Canon Eos 1000D

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    AF nie jest chwytem marketingowym, od dawna taki juz jest w najnizszych canonach wiec nie wiedze sensu by mieli go kastrowac na sile, czy jest zbedny? Tak najczesciej mowia posiadacze 3-punktowego....
    Myślałem, ze 9 miał 400 i teraz 450. 7 to krok do tyłu do 350. Ale może kręcę, bo nie śledzę dokładnie tematu. Jak by nie było dla mnie 3 punkty to i tak za dużo. Ale wiem, że niektórzy potrzebują więcej.

Przy okazji, czy wizjer x0,81 to nie jest jakoś mniej niż by się mogło wydawać, że być powinno?
    Ostatnio edytowane przez Dar-i-jush ; 10.06.08 o 11:50

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Niektorym moze punktowego brakowac fakt, ale pewnie wiekszosc uzytkownikow i tak nie zmieni sposobu pomiaru swiatla nawet gdyby mogli.
    Taka grupa docelowa klientow.
    AF nie jest chwytem marketingowym, od dawna taki juz jest w najnizszych canonach wiec nie wiedze sensu by mieli go kastrowac na sile, czy jest zbedny? Tak najczesciej mowia posiadacze 3-punktowego....
    żenuła, jeżeli brak punktowego to nic, to ja powiem że każda małpa ma punktowy, a te af to pic na wode
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    296
    Moja galeria
    Jak już wiele razy pisaliśmy- po premierze tego aparatu nasze Olki nie przestaną robić zdjęć i nie rozsypią się w pył. Ale sam fakt że ma napis Canon- czyni z niego groźnego konkurenta dla E420 i E520.
    Na spadek cen bym nie liczył bo nie bardzo jest nań miejsce.

Specyfikacja dziwna. Brak punktowego pomiaru, 7 punktów AF. Powiększenie wizjera.. hm...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Nie przesadzacie?

Punktowy? Ilość pun któe AF?

Przecież to ma być dla pstrykacza, który nawet w A, czy M nie przełączy...

Mnie dziwi mała liczba programów tematycznych...

Aparacik jest bardzo, bardzo ok, dla canona, bo da kupę kasy...

Bardzo zły dla fotoamatorów, bo cena 450d nie bedzie taka milutka jak mogłaby byc.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Myślałem, ze 9 miał 400 i teraz 450. 7 to krok do tyłu do 350. Ale może kręcę, bo nie śledzę dokładnie tematu. Jak by nie było dla mnie 3 punkty to i tak za dużo. Ale wiem, że niektórzy potrzebują więcej.
    400D mial 9 polowy AF, przejety z 30D co bylo ogromnym plusem, 1000D ma zapewne AF z 350D, troche gorszy, ale nie mozna powiedziec ze zly.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    żenuła, jeżeli brak punktowego to nic, to ja powiem że każda małpa ma punktowy, a te af to pic na wode
    Masz racje, powinni tego zakazac!!!

Mialem 400D z podobnym pomiarem, czyli brak punktowego tylko "centralny" wiec troche wieksze kolko. Nie pamietam zeby byla sytuacja kiedy mi to bardzo przeszkadzalo, nawet majac starego analogowego eosa 500n bez pomiaru punktowego gdzie nie moglem od razu ocenic efektu, udawalo mi sie trudne zdjecia robic.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Bardzo zły dla fotoamatorów, bo cena 450d nie bedzie taka milutka jak mogłaby byc.
    Bardzo dobry dla amatorow bo beda mogli kupic odpowiednik 400D w nizszej cenie.
    Naprawde nie potrafie wskazac istotnej wady tego aparatu ktora nie pozwolilaby na robienie ladnych zdjec.
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 10.06.08 o 12:22 Powód: Automatyczne scalenie postów

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Bardzo dobry dla amatorow bo beda mogli kupic odpowiednik 400D w nizszej cenie.
    Naprawde nie potrafie wskazac istotnej wady tego aparatu ktora nie pozwolilaby na robienie ladnych zdjec.
    wskaż wadę jakiegokolwiek aparatu na rynku.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Faktycznym przełomem byłby superinteligentny aparat dla poczatkujacego... A to to kolejne tanie okrojone lustro i tyle... Fotograf zrobi nim dobre zdjecie, amator bedzie eksperymentowal, a ciocia-z-kompaktem, jezeli nadal nie bedzie to "cos" dla niej za wielkie i drogie", ustawi tryb auto i zdjecie wyjdzie, hm, srednio.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    dog_master-nie wiem, czy takie tanie, na razie z obiektywem IS kitowym 1999zł http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-...-18-55-is.html , taniej niż 450, ale to jednak dużo, w tej cenie masz E510 z dual kitem, a dla entuzjastów APS pewnie A300 w dualu też by sie znalazła, wtedy amator ma wszystko: podglad na ekraniku, stabilizację, trzepaczkę.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    DonPedro ale to jednak Canon a nie jakaś nisza
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Jak już wiele razy pisaliśmy- po premierze tego aparatu nasze Olki nie przestaną robić zdjęć i nie rozsypią się w pył.
    Mojemu Olkowi na po tych wieściach guma się odkleiła. Serio.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.