Zapodaję, bo to pewnie bedzie przedziałowo i cenowo konkurent E420, D60 i innych tzw. tanich luster: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7286 Robi się ciasno, a jeszcze parę latek temu nie wierzyłem w tak szybki rozwój DSLRów.
Zapodaję, bo to pewnie bedzie przedziałowo i cenowo konkurent E420, D60 i innych tzw. tanich luster: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7286 Robi się ciasno, a jeszcze parę latek temu nie wierzyłem w tak szybki rozwój DSLRów.
Ostatnio edytowane przez fotomic ; 10.06.08 o 08:12
Ciekawe co mu wytną w stosunku do 450W sumie to nie za bardzo jest co wywalać, chyba że zostały pokłady niesprzedanych, zalegających gdzieś 300D i pójdą po zmianie nazwy
. Z analogowych czasów pamiętam że modele czterocyfrowe Canona to była totalna porażka, tutaj pewnie będzie podobnie. Nie żebym źle Canonowi życzył, bo jest to mój system od dawna i jestem bardzo z jego wyrobów zadowolony, ale nie patrzę bezkrytycznie na wszystkie jego propozycje.
Pozdrawiam
Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2
Bigman, może przejdą na 3polowy AF? żeby było tanio i jak u innych też amatorsko, do tego jakas taniutka lampka zewnetrzna i się sprzeda i to bez obawy o frekwencje wśród ewentualnych nabywców, w końcu Canon to magiczna nazwa/ niektórzy mówia magnetyczna/ Eos 3000 nie był imho porażką, sporo ludzi go nabyło i sobie chwaliło/ jak mieli nie chwalić skoro przełazili z Zenithów/, a to że jestes kontent z Canona to nie dziwota, system ma wszystko co potrzeba, a nawet o wiele więcej niż inni, Nikon go dogania ,a inni staraja sie nie tracić dystansu. Sam jestem ciekaw co to za model bedzie ten Eos 1000D.
Pewnie megaokrojone tanie lustro dla luduDuuuzo mozna ciachnac, naprawde
![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Tanie lustra przejmują rolę hybryd... wprowadzają ludzi w świat bardziej świadomej fotografii.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Kiedy pojawił się E-330. To jest sensowna hybryda, która, jak sama wskazuje, łączy cechy lustrzanki (bo ma lustro i wizjer optyczny TTL) i kompakta (bo ma LV z działającym AF). To, co zwyczajowo nazywa się hybrydami, tak na logikę nie ma w sobie nic hybrydowego - to 100-procentowe kompakty - w dodatku nieudane, bo wcale nie są kompaktowe
.
...grizz co jest z Tobą ostatnio nie tak? To co napisałeś nie jest w żadnej mierze sprzeczne z moim stwierdzeniem, że tanie lustra przejmują rolę hybryd wprowadzając początkujących w bardziej świadomą fotografię. Nikt nie starał się określić kiedy proces się rozpoczął. Tanie lustro w zestawie kitowym zajęło miejsce hybrydy.
Napisałeś, ze przejmują... a moim zdaniem już przejęły.
Kiedy ostatnio na rynku pojawiła się jakaś sensowna hybryda, która coś miała do powiedzenia?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.