Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Canon Eos 1000D

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Napisałeś, ze przejmują... a moim zdaniem już przejęły.
    Na chwilę obecną rolę hybryd przejęły zaawansowane kompakty. Wg takiego dp Panasonic Lumix DMC-FZ18 czy też Olympus SP-570UZ to hybrydy, ale klasyfikowałbym te aparaty jako zaawansowane kompakty. Wielu nadal nie potrzebuje aparatu z wymienną optyką. Trudno jednak nie zauważyć, że najtańsze lustrzanki stają się hybrydami. Aparat ewoluuje w drugą stronę Małe, poręczne z obiektywem 18-200, który prawdopodobnie nigdy nie zostanie odpięty.

Kiedy ostatnio na rynku pojawiła się jakaś sensowna hybryda, która coś miała do powiedzenia?
    Zadałeś przewrotne pytanie. Nie wiem co dla Ciebie jest sensownym, a co nie? Nie wiem co rozumiesz przez "coś miała do powiedzenia"?

Fujifilm FinePix S100fs. To czy jest dla Ciebie sensownym i "ma coś do powiedzenia" jest drugorzędne, bo się nadal sprzedaje. Czyli zamiast po najtańszą lustrzankę ktoś sięga po tego Fujika Dotyczy, to również zaawansowanych kompaktów typu Fujifilm FinePix S1000fd, które zaczynają przypominać hybrydy. Zresztą w przypadku wielu kompaktów jest problem czy klasyfikować je jako zaawansowane kompakty czy też hybrydy.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 20.05.08 o 16:25

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Nie porównywałbym "zaawansowanych kompaktów" w stylu sp570 czy fz18 do hybryd, czyli tego co kiedys oferowała minolta A1, oly c8080, czy fuji s7000
    jednak nie ta półka, nie te możliwości.

Teraz tylko fuji coś próbuje walczyć..., ale ono po prostu nie ma swojego systemu lustrzanek... do 4/3 wchodzic nie chce, a płacenie nikonowi raczej sensu nie ma - przy tanich lustrach... więc coś tam walczy.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

th3big
    Gość
    Nie porównywałbym "zaawansowanych kompaktów" w stylu sp570 czy fz18 do hybryd, czyli tego co kiedys oferowała minolta A1, oly c8080, czy fuji s7000
    jednak nie ta półka, nie te możliwości.
    ...grizz nie rozmawiamy o tym jaki aparat traktować jako hybrydę, a jaki nie. Rozmawiamy o tym jaki produkt producenci proponują w miejsce hybryd. Wielu nadal nie sięga po tanią lustrzankę lecz droższy kompakt/hybrydę. Zwróć uwagę, że rynek zaawansowanych kompaktów również ewoluuje. Podkreślę jeszcze raz... wielu nie potrzebuje aparatu z wymienną optyką. Dla wielu lustro jest nadal za drogie i zbyt skomplikowane. Producenci to dostrzegają. Dla tych ludzi powstają coraz prostrze konstrukcje powszechnie wyśmiewane na forach, ale świetnie się sprzedające. Powstanie segment super tanich luster, które śmiem twierdzić będą prostrze i tańsze nie tylko od hybryd, ale od sporej cześci zaawansowanych kompaktów.

Skoro Canon uzupełnia ofertę od dołu, to faktycznie duże prawdopodobieństwo, że następca 40D lub coś troszkę wyżej klasyfikowane, ale dalekie od następcy 5D będzie już z FF. Rynek bardzo szybko ewoluuje. Nic dziwnego. Tak jest z wszelką elektroniką.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 20.05.08 o 14:32

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Przytoczone przez was przykłady SP570 czy FZ18 , to nie hybrydy ale nowa kategoria... UltraZoom. Tu kompakty ewoluują w stronę lornetek i kamer, kosztem nawet jakości zdjęć. Hybrydy natomiast szły w stronę jakości fotek i już ich nie ma bo lustra są tańsze
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Co do nowego Canona - gdzieś przeczytałem bardzo trafną uwagę uzasadniającą wypuszczenie takiego najniższego modelu - automatycznie EOS 450 ląduje na półce wyżej - nie jest już najniższym modelem...
    Na czym jak na czym ale na marketingu to się Canon zna...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Soniacz R1 to była dopiero hybryda...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Co do nowego Canona - gdzieś przeczytałem bardzo trafną uwagę uzasadniającą wypuszczenie takiego najniższego modelu - automatycznie EOS 450 ląduje na półce wyżej - nie jest już najniższym modelem...
    Na czym jak na czym ale na marketingu to się Canon zna...
    ale z drugiej strony będzie przegrywał porównania z innymi producentami...

Bo bedzie się porównywać aparaty z danych przedziałów cenowych... choćiać pewnie się mylę ;p i c wyjdzie tak czy siak na swoje.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Prawdziwych hybryd juz pewnie nie bedzie... Sa [stosunkowo] tanie lusterka oraz [stosunkowo] drogie ultrazoomy z trybami PASM i juz nazywane sa hybryda... Oba w podobnej cenie, nie widze tu miejsca na prawdziwe hybrydy... Cena, cena...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mnie się wydaje, że już powstała półka tanich/w produkcji, bo ich możliwości przewyższaja niektóre TOPy lustrzankowe sprzed lat/, przez co ludziom wydaje się iż prostszych w obsłudze i na ich kieszeń DSLR, a na tej półce ni jak nie mieścił się Canon, przynajmniej cenowo. Jeżeli na takiej półce nie bedzie Canona, to firma finansowo straci na rzecz innych np. "ekologicznych" lusterek Sony. Nawet Nikon nie scierpiał nieobecności wśród kompaktów UZ, czy jak kto woli hybryd i co? i jest P80 Panie i Panowie, forumowicze z długim stażem i wielką ilością postów, po Waszych komentarzach i znajomości tematyki wnioskuję, iż albo jesteście zawodowcami, albo napewno zaawansowanymi miłośnikami foto i Was taka półka nie interesuje, no może przy okazji, ale gro ludzi chce sobie pofotkować coraz to lepszym sprzętem, bez wdawania się w zawiłości różnych systemów i bez wydawania "fortun" na sprzęt, ot takimi tanimi, ale przecież rasowymi aparatami jak chciażby E400/ akurat taki mam/ D40, Eos1000D, które zapewniają nawet na auto nastawach wspaniałe zdjęcia/techniczna strona/ 80% z nich nie wyjdzie poza kit 28-80/105 Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Don Pedro ; 20.05.08 o 17:04

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ja tam nie widzę nic złego w tym, że Canon chce machnąć tanie lustro. Ludziska chcą mieć lustereczo to niech mają.
    Co do ich jakości też bym się za bardzo nie martwił. Ktoś kto robi fotki dla przyjemności, pamiątek może być zadowolony. Zawsze będzie mógł zaszpanować sprzętem. W jego mniemaniu oczywiście. Później i tak się dowie, że naważniejszą część aparatu nosimy między uszmi.
    Nasza koleżanka Agapiet robi fotki hybrydą i wszyscy cmokają z zachwytu nad nimi. Słusznie zresztą.
    Pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.