Strona 50 z 56 PierwszyPierwszy ... 404849505152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 555

Wątek: Co lepiej Fl-36 czy Fl-50

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    MicSzu, rozważałem patencik z rzepami, a dokładnie z taśmą ferromagnetyczną.
    Nie kumam tylko po co ta kieszonka, nie lepiej drugiego rzepa przykleić do karteczki i samą karteczkę z rzepem przyklejać do rzepa na flashu?
    Po co pośrednictwo kieszonki?

Jeśli chodzi o ten materiał z tego filmiku to nie mogę zrozumieć co to za materiał, słyszycie dokładnie jak ten materiał się nazywa lub domyślacie się co to jest?

| OlyJedi Awatar Sebastian_T
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ja do tej pory (z FL-36) stosowałem "karteczkę" (no, ciut większą, niż wizytówka, w lekkim trapezie) z podwójnie złożonej pianki, takiej jak układa się pod panele (do kupienia w marketach budowlanych, w takich wielkich belach ). Też tak ładnie się wygina, aczkolwiek nie jest wytrzymała - potrafi się rozerwać na stykach z ostrymi krawędziami (u mnie permanentnie rozrywała się w miejscu styku pianki, lampy i tekturowego nasuwanego na lampę "pierścienia", trzymającego piankę)
    Sebastian_T

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ja mam Lumiquesta z papieru ;p Super daje sobie rade, ale i tak ucze sie blyskac bez rozpraszaczy. Ale musze jakiego ladniejszego zrobic, bo sie znajomi smieja Na gumke, wersja kartonikowa-super-profi moze nawet na rzepy bedzie ;]. Ostatnio odkrylam, swietna rzecz, nie tylko do makro. Tylko troche duzy, wiec karteczka zawsze w cenie ;p

BTW czym kleicie rzepy do lampy?
    Ostatnio edytowane przez dog_master ; 7.06.08 o 00:30
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar Sebastian_T
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    BTW czym kleicie rzepy do lampy?
    Kupujemy w pasmanterii rzepy z klejem
    Sebastian_T

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czym przyklejamy? Jest taki stary indiański myk: bierzesz nóż do masła i rozgrzewasz go na kuchence; następnie rozgrzane ostrze przykładasz do FL-ki; jak plastik się nadtopi to wtedy przytykasz rzep i czekasz aż ostygnie i sie trzyma. Rzep jest z plastiku więc bardzo dobrze połączy się z nadtopioną obudową flasha.

A teraz poważnie:
    Nie żebym nie lubiał oryginalnych rozwiązań, ale ja do lampy niczego bym nie przyklejał. Czy się kartke na gumkę, rzepa czy gluta z nosa przymocuje to zdjęcie wyjdzie takie samo. gumka + kartka to na tyle fajoskie rozwiązanie, że nie ma chyba co kombinować na siłę.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Aaa, dzieki. Nawet nie wiedzialam, ze takie sa...

Rodia, nakladanie gumki na wielkiego Lumiquesta nie jest super wygodne, rzepy bylyby chyba lepsze Ale to "chyba" sprawdze przy okazji... ;]
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mam w myśli projekt rzepa ktorego można zamocować na flasha nie używając kleju, gwoździ ani żadnych innych inwazyjnych mediów.
    Jak jesteś mocno zainteresowana to moge sie rozpisać ...

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sebastian_T Zobacz posta
    Ja do tej pory (z FL-36) stosowałem "karteczkę" (no, ciut większą, niż wizytówka, w lekkim trapezie) z podwójnie złożonej pianki, takiej jak układa się pod panele (do kupienia w marketach budowlanych, w takich wielkich belach ). Też tak ładnie się wygina, aczkolwiek nie jest wytrzymała - potrafi się rozerwać na stykach z ostrymi krawędziami (u mnie permanentnie rozrywała się w miejscu styku pianki, lampy i tekturowego nasuwanego na lampę "pierścienia", trzymającego piankę)
    To kup nie samą piankę ale piankę z folią (folia jest tylko z jednej strony).
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodia Zobacz posta
    Mam w myśli projekt rzepa ktorego można zamocować na flasha nie używając kleju, gwoździ ani żadnych innych inwazyjnych mediów.
    Jak jesteś mocno zainteresowana to moge sie rozpisać ...
    Jezeli by Ci sie chcialo przy okazji, to byloby fajnie Ale nie jest to jakis wielki problem, nie chce Cie fatygowac Ja na razie i tak bez dzialającej lampy przez najblizsze 2 tygodnie :/ W razie co przykleje rzepy, trudno sie mowi ;]

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodia Zobacz posta
    MicSzu, rozważałem patencik z rzepami, a dokładnie z taśmą ferromagnetyczną.
    Nie kumam tylko po co ta kieszonka, nie lepiej drugiego rzepa przykleić do karteczki i samą karteczkę z rzepem przyklejać do rzepa na flashu?
    Po co pośrednictwo kieszonki?
    Po to aby było mibilnie, targanie karteczki z rzepa za każdym razem po pierwsze wymaga użycia sporej siły ( stopka lampy/aparatu oraz głowica) co związane jest z puzniejszym występowaniem luzów na którymś z elementów. A co do patentu z rzepem bez kleju to średnie rozwiażanie. mam taki od jednego dyfuzorka z allegro, trzymania się to na lampie nie najlepiej...I nie wiem jaki komuś problem sprawia przyklejenie kawałeczka rzepu do głowicy lampy, to najsolidniejsze/najmobilniejsze/najtrwalsze rozwiązanie..tak na mój ''chłopski'' rozumek

Pozdrawiam;MicSzu.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?