Ja do FL-50R dostałem "kartonik" z białego plastiku, z gumką. Zawsze tak było, czy od jakiegoś czasu się pojawiło? (w FL-36 nie miałem, ratowałem się samoróbkami). Nawet przyzwoicie odbija, trzeba mu przyznać...
![]()
Ja do FL-50R dostałem "kartonik" z białego plastiku, z gumką. Zawsze tak było, czy od jakiegoś czasu się pojawiło? (w FL-36 nie miałem, ratowałem się samoróbkami). Nawet przyzwoicie odbija, trzeba mu przyznać...
![]()
Sebastian_T
Wizytówka biała na gumce recepturce i walę od sufitu albo od ścian. Właściwie tylko w taki sposób używam lampy. Czasem w ostrym słońcu dopalam lampą, ale gołą.
Karteczka jest wygodniejsza imho od plastiku, bo przy kadrach pionowych przesuwam karteczkę na węższy bok palnika. Ze sztywnym plastikiem to by się pewnie nie udało.
Ja cały czas karteczkę mam na krótszym boku palnika, a palnik obrócony tak, że zawsze jest krótszym bokiem skierowany do obiektu fotografowanego. Wtedy zmiana kadru pion/poziom to jest tylko kwestia odchylenia palnika o 90stopni bez konieczności zmiany ułożenia karteczki.
Jesteście kompletne "profesjonalne" wariaty![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ja mam 2 patenty ale dopiero wieczorkiem postaram sie zamieścic fotki za założonymi na lampę.
Pozdrawiam;MicSzu.
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?