Strona 19 z 26 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 254

Wątek: E3 a 5D

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Przeprowadź dowód na postawie składu osobowego polskiego parlamentu
    Wyjątek potwierdza regułę

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Alakin
    Wg ciebie ci którzy bawią się w fotografię otworkową to kim są? Na pewno poniżej ELITY, ale też pewnie poniżej posiadaczy kompaktów?

Wg Chomskiego można fotografować wszyskim, a zdolny fotograf zrobi świetne zdjęcie nawet pudełkiem od zapałek z kawałkiem światłoczułej kliszy w środku. Podobno to nie sprzęt czyni fotografa a umiejętności. Dlaczego więc nie D3 dla wszystkich, a zdolni sami wypłyną dzięki swoim talentom?

Qbic

Gdyby każdego było stać na D3 albo Hasellberda, pojawiłoby się coś jeszcze droższego. Taka ludzka natura - ci w lepszej sytuacji chcą się wyróżnić od tych "gorszych". Stąd teraz, gdy są miliarderzy Mercedes zrobił Maybacha (jakby klasa S nie wystarczała), VW odkupił markę Bugatti i wsadził do auta osiemnaście cylindrów i ponad 1000KM (na co tyle komu), a Leica robi prościutkie dalmierzowce za cenę wyższą od D3.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

qbic
    Gość
    Piotr, dokładnie to napisałem....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    A ja od pół roku robię większość fot małpą i śmiać mi się chce z takich dyskusji. Jeśli będę potrzebował cyfrowego FF to se pójdę do sklepu i kupię. Na razie nie potrzebuję. Wystarczy mi porządna małpa.

Podpisuję się pod tym co wyskrobał Chomsky.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    a ja sobie właśnie zamówiłem ze stanów szajsunga za 69$, na pewno sie przyda. Brakowało mi małpy do zdjęć uroczych chwil, bo z plecakiem sprzętu sporo mi umyka. Taka gówniana małpka, a tryb M posiada

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    to może ktoś poleci jakąś zacną małpkę, prawie tak dobrą jak E3 ?
    ilość Mpix jak najmniejsza...
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    to może ktoś poleci jakąś zacną małpkę, prawie tak dobrą jak E3 ?
    ilość Mpix jak najmniejsza...
    Focę Ricohem GX100. Jak dla mnie genialna małpka. Z czystym sumieniem mogę polecić. Czy lepsza od E3? Do street foto ta małpa jest zdecydowanie lepsza nawet od Nikona D3.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    SIGMA ma małpke z zajebista matryca.
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Jeszcze sie tak nie usmialem jak w momencie, gdy ten piekny kot zostal psem.
    Jakby moja kotke Zosie ktos nazwal psem to bym zabil!!
    Jak widzicie w uzytku codziennym roznic za wiele nie ma. Kolorystyke da sie nagiac w obie strony. Zapewne ostrosc fotek kota , dynamika podobna. No moze, gdyby kot ukrywal sie w miejscu na iso1600-3200, to zrobil by sie troche kropkowany, ale dorobilibysmy legende o jego nakrapianych przodkach i o nowej rasie. reszte by sie odszumilo, wyostrzylo i kot bylby znowu jak na iso400/800. czyli taki normalniejszy.
    Gdyby go dopadl banding mielibysmy malego tygrysa (gdzie jest Karol, on wszystko widzi w pasy?)
    czesc.Ch.
    p.s. jak ten piekny kot wytrzymuje ze swoim panem? Pozuje fajnie.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Wow, Elita,.... zaleciało mi nacjonalizmemi ku klux klanem....
    Pojechałeś po całości....
    Uuuu, zupełnie nie rozumiem sposobu Twojego rozumowania. Co ma piernik do wiatraka? Elity są nieodłącznym elementem każdej społeczności. Niezależnie jak je nazwiesz. Próby ich likwidowania i "równania w dół" jak dotąd się nie powiodły, o czym można przeczytać w każdym podręczniku historii (Kuba, Korea, ZSRR itp.)
    Raczej uśmiercanie za posiadanie "kapitalistycznych" okularów (kto pamięta gdzie i kiedy?) nazwałbym "jechaniem po całości".
    To tak OT, ale poczułem się w obowiązku odpowiedzieć. I kończę w tym temacie.
    pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów