Strona 20 z 26 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 254

Wątek: E3 a 5D

Marcin510
    Gość
    hehe, no ten watek z elita fotografow ktora stac na drogie aparaty byl dobry

ja mysle ze bardzo dobrze miec i e3 i 5d
    oba aparary uzupelnialy by sie swietnie

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    (gdzie jest Karol, on wszystko widzi w pasy?)
    chomsky:
    Jest i chwilami podziwia zapał chomsky'ego w niesieniu światła w ciemności...

Nie macałeś E-trzy ani swojej roboty ORF'ów z niego więc nie kpij, bo "pasiasty flagship" nigdy nie wydawał mi się zabawny...

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    p.s. jak ten piekny kot wytrzymuje ze swoim panem? Pozuje fajnie.
    E tam pozuje. Nie widzisz, że Radek trzyma jego kolegę przy orderach, bo zaraz razem by szmychęli
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

th3big
    Gość
    Jedno jest pewne... nikt się nie spodziewał, że format FF tak szybko pojawi się w segmencie dla zaawansowanych amatorów. Bardzo jestem ciekawy dwucyfrowego Canona z FF. Nowa jednocyfrówka będzie zapewne poza zasięgiem przeciętnego klienta, ale dwucyfrówka...

I do tego wszystkiego 24-70/2,8 IS

Nikon na "dniach" przedstawi d3x, a pod koniec roku ... oraz jasne stałki z AF-S.

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy matryca o dużej rozdzielczości w połączeniu z możliwością przełączania aparatu w tryb pracy na cropie nie zamyka tematu ekwiwalentu jako zalety cropa? Polecam obejżeć fotki zrobione d2xs z podpiętym dobrym tele w trybie niepełnej rozdzielczości.

Marcin510
    Gość
    the3big, tak taka mozliwosc zamyka temat cropa

z tym ze takie aparaty kosztuja fortune, np 1ds mk3 majacy 20 megapixeli
    po cropie takim jak olek ma on raptem 5mega, czyli jak e1

pelna klatka musialaby miec 40 megapixeli aby zalety olkowego cropa byly pomijalne
    bo wtedy dopiero mielibysmy realnie obraz 10 megapixelowy po cropie

a tego szybko raczej nei doczekamy w cenach dla amatorow

wniosek z tego plynie jasny, cropy i ff beda istniec razem w tych samych segmentach jeszcze dlugo
    i to cropy wieksze, wlasnie olkowe beda mialy i maja najwiekszy sens

mamy duze powiekszenie w makro, wieksza glebie w makro i tanie i malo wazace tele
    Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 23.05.08 o 18:32

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Jeszcze przypomnę, że Wacek Wantuch swój pierwszy album o Krakowie zrobił Zenitem, a pierwszy album z gołymi babami jakąś przedpotopową cyfrową Olkową małpą.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 23.05.08 o 19:10
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Jeszcze przypomnę, że Wacek Wantuch swój pierwszy album o Krakowie zrobił Zenitem, a pierwszy album z gołymi babami jakąś przedpotopową cyfrową Olkową małpą.
    A Alex Majoli świetne fotki Olkowymi C-5050, C-5060, C-8080:

http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-6468-7844

(już kiedyś było na tym forum, ciekawy artykuł potwierdzający niejako tezy Chomskiego)
    niektóre zdjęcia na pewno wszycy widzieli, dostały wysokie nagrody...

Ale fakt że matryca 40Mpix na FF załatwia sprawę x2 cropa.
    Ograniczenia Mpix to raczej ograniczenia procesorów niż technologię matryc, ale tak jak w parę lat mamy kilkukrotny wzrost pojemności kart pamięci, za kilka lat procki spokojnie obliczą i 100Mpix. I może wtedy Olek wypuści FF z mocowaniem pasującym także do Zuiko 4/3. I wymyśli jakiś patent do wizjera by pokazywał crop (lub po prostu LV).
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 23.05.08 o 19:29
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Rafał jakie to ma znaczenie czym Wacek czy też inny człek robił fotki w życiu? Gdyby rynek był taki zdroworozsądkowy, to dawno konsumpcja, a za nią nasza cywilizacja ległyby w gruzach

Nurty są dwa...

Pierwszy Ty reprezentujesz i bez żenady napiszę, że dla mnie, to co piszesz jest bardzo wiarygodne. Stać Cię na kupno lepszego, a że nie potrzebujesz lub też nie czujesz takiej potrzeby, nie robisz tego. Stwierdzasz, że jak poczujesz potrzebę, to załatwi sprawę sklep i gotówka. I nie dorabiasz do tego ideologii.

Drugi nurt reprezentują ludzie, którzy często piszą zdroworozsądkowo, ale szczerości w tym zero. Od czasu do czasu posty utwierdzające w przekonaniu, że wystarczy kompakt przeplatane są nutką goryczy wywołanej faktem, że innych stać, a mnie nie.

Osobiście mnie ziębi kto i czym fotografuje. Analogiem, hybrygą czy kompaktem. Laboraty niosące ciemnym oświecenie omijam, bo są coraz mniej zjadliwe. Ich terapełtyczny charakter jest nader czytelny.

Zmierzam do tego, że szeroko dostępny FF mimo tych oświeceniowych laboratów staje się faktem. Tak jakby na przekór Wszelkie spekulacje nt przyszłości cropa, nawet jeśli brzmią rozsądnie nie wiele znaczą w obliczu rynku jako wypadkowej oczekiwań klientów (tak naprawdę oczekiwań marketingu ) i poczynań producentów, a poducenci w segmencie semi pro i pro jasno opowiadają się za formatem FF.

Pozdrawiam...

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Chodźcie na irca, zamiast tu się przerzucać frazesami. Albo na piwo chodźcie, o.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów