To rób zdjęcia chałupkom i kościołom z ludkami oboki nie mysl o tym, ze oni tam się kręcą
![]()
To rób zdjęcia chałupkom i kościołom z ludkami oboki nie mysl o tym, ze oni tam się kręcą
![]()
Tak robię
Nazywam to fotografią architektury a fachmani na forum narzekają, że ludzie się kręcą w kadrze i przeszkadzają![]()
Moze nalezy zmienic kategorię?
Pewnie tak, ale wtedy powiedzą, że chałupy przeszkadzają oglądać ludzików
Żartuję sobie ale naprawdę nie lubię fotografowac ludzi. No, chyba, że służą jako sztafaż.
Skaza jakaś czy co?
Rocco, lubisz robić architekturę, wychodzi Ci to wery kombinery. Jesteś teraz w systemie Nikona, który jest obecnie najlepsiejszy jeśli chodzi o focenie arch (obiektywy). Wróć do starej szkoły focenia architektury, gdzie pion trzymał pion, a poziom trzymał poziom (i nie było to poprawiane na kompie). A wtedy będę Twoim gorącym fanem.
rób badyle, bo mi się bardzo podoba!
Zawsze mówili, że to olek ma najlepsze kolory, a tutaj tak słodnie i ostro, nieźle, na prawdę dobrze.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Jakiś czas temu widziałem w TV program o facecie,ktory robi fotki duzych miast.Ciekawostką było to,że uzywa prgramu,ktory eliminuje z fotki "ulicznej" ludzi.Niesamowicie prezentowały sie zdjęcia warszawskiego MDM-u zrobione w biały dzień na ktorych nie było ani jednego ludzikaMoze to coś dla Ciebie rocco?
No to w miare proste, robi się kilka kadrów z przemieszczającymi sie ludzikami potem dopasowuje "puste" miejsca.
Jednak aż takim homofobem nie jestem
PS
Rafał, czy Ty wiesz, ile kosztuje Shift do "prostego" fotografowania architektury?
Raczej nie dla amatoraAle już jakąś szerszą stałkę mam w planach...
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
ładne kolorki ma ten kwiatek, a olka zostawiłeś, czy dwa systemy??
pzdr
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz