Witam wszystkich
Zakładam sobie wątek do oceny i proszę Was, o nie oszczędzanie moich wprawek
Na początek wakacyjna fotka z Heraklionu:
NR 1 - Sjesta
To jeszcze nie E-3![]()
Witam wszystkich
Zakładam sobie wątek do oceny i proszę Was, o nie oszczędzanie moich wprawek
Na początek wakacyjna fotka z Heraklionu:
NR 1 - Sjesta
To jeszcze nie E-3![]()
Ładny, staranny kadr. Lubie takie klimaty![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
troche olerykowe![]()
nie mniej jednak brakuje mi wiekszej zgodnosci z tytulem-jakies wylegujace sie cialko, jakis opuszczony rower/motorynka, cos, co zaakcentowaloby te pore dnia
pzdr
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Mi też brakuje jakiegoś akcentu. Na razie to dla mnie tylko zdjęcie architektury, oczywiście dobrze zrobione, miejsce też malownicze - taka reklamówka z biura podróży.
Nie przejmuj się moją opinią, bo mnie po prostu zdjęcia samej architektury rzadko poruszają. Ale fajne scenki czy porterety w takich miejscach - jak najbardziej.
Architektura... nie przepadam, ale to zdjęcie nawet wpadło mi w oko.![]()
ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr
Tytuł i obraz nie muszą mieć zgodności wprost. Mogą prowokować. Te budynki - tak to widzę - odpoczywają zmęczone upałem. W rożnych folderach biur podroży są zawsze zamieszczane zdjęcia atrakcyjne, czyli dobre. Dobre technicznie, dobre emocjonalnie i charakterystyczne. Podoba mi sie pomysł. Odcięcie domu od samej ulicy (pewnie pustej) takie osamotnienie bardzo mi odpowiada. Przyłożyłeś się do rozkładu plam na zdjęciu. Jeden koloryt, a plamy kontrastowe. I te okna jak oczy otwarte a jednocześnie puste, bez ruchu, bez życia, śpiące. Świetne równoległe linie. Czuję ten upał bijący ze zdjęcia. Fajne. A tytułem nie ma co sie przejmować. Jestem ciekaw, czy w tym co prezentujesz jest dużo Photo...? Bardzo sobie cenie te obrazy, które maluje natura, a oko chwyci.
Ja osobiście uważam, ze tytuł nie powinien opowiadać o obrazie z wyjątkiem "Bitwy pod Grunwaldem".
Gratulacje.
marwik
Dziękuje za komentarze
Jeśli to miał być komplement to bardzo mi miłoZamieszczone przez k@czy
![]()
Znów coś z podróży, trochę udziwnione obróbką:
Na moście w Besalú
W kolorze też było fprzyjemne ale bardzo "pocztówkowe"
Fotka zrobiona analogiem.
Hm... Nie wiem czy to wina obróbki czy skanu, ale na moście ostrości nie łapię...
Eee tam, to z analogowego kompaktu, on ostrzej nie robił
Po softowym wyostrzeniu obrazek tracił klimat więc zostawiłem.
Obrazek jest...miękki![]()
Ostatnie - ładna kompozycja, jednak jakość nieteges. Nie przypomina ziarna filmu, tylko cyfrowy szum.