Strona 9 z 117 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    chciałbym żeby tak było jednak, niestety, widzę tą trawę codziennie....i za cholerę nie jest podobna do tej ze zdęcia. Już myślałem że przestawiłem na vivid albo cóś....ale nie.
    Nie, nie - to nie jest naturalny kolor nawet soczysto zielonej trawy Wygląda jak po ostrym podkręceniu nasycenia barw, przynajmniej na moim lapie tak to odbieram.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    u mnie na wszystkich monitorach to samo, mniej lub bardziej...

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    u mnie na wszystkich monitorach to samo, mniej lub bardziej...
    Musi to być jakiś błąd, wystaw gdzieś RAW-a. Swoja droga jak to możliwe?

http://img.imaging-resource.com/PROD...colorerror.png

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    odkryłem gdzie się to dzieje - konwersja orf do dng i zassanie tego dng do Raw Shootera. Tylko tam. W Lightroomie jest OK.

diabolique
    Gość
    właśnie przesiadłem się z E-1 na E-3 (a może raczej "dosiadam obu"?) - na początek kilka uwag natury ogólnej:
    - ISO - to było pierwsze co sprawdziłem i nie mam zastrzeżeń, 800 czy 1000 - dla mnie problem szumów w olkach znika
    - ergonomia - po E-1 fatality. Z E-1 zdarzało mi się na meczu piłkarskim łazić wokół boiska z 50-200 podpiętym do puchy i całość nosiłem za uchwyt dość swobodnie sobie huśtając. Znakomicie wyważone. E-3 z podpiętą Sigmą 30mm dwa razy wypadł mi z ręki (na szczęście mam nawyk owijania paska dwa razy wokół nadgarstka dla lepszej stabilizacji). po prostu jest za mały (a raczej nie wyprofilowany w delikatny łuk, tylko prosty). Ale tego się spodziewałem porównując specyfikację. W E-1 było 81mm, w E-3 już tylko 74,5, więc ponad pół centymetra mniej
    - guzikologia - o rolce z przodu już było, dziwaczne rozwiązanie, zwłaszcza gdy trzeba stosować w kombinacji z przyciskami, ale może to kwestia przyzwyczajenia. jak na razie nie mogę tej rolki z przodu znaleźć palcem
    - wyświetlacz - jak dla mnie widać wszystko co trzeba i te opinie z testów o kiepskim wyświetlaczu są zwykłym czepialstwem ma jednak jak dla mnie jeden mankament - obraca się "nie w tę stronę"; jakoś jak kręcę odruchowo to zawsze nie w tę stronę i po pół obrotu napotykam opór, boję się, że kiedyś go wyłamię
    - kłapanie lustra... to już całkiem subiektywnie, E-1 robi to jakoś tak "soczyściej", w E-3 zalatuje już techniką
    - kolorki chyba całkiem inne niż w E-1... mnie się bardziej podobały tamte, żonie bardziej te...
    - po aktualizacji firmware do wersji 1.1 zresetowały mi się wszystkie ustawienia, łącznie z językiem ;(
    - poza tym oczywiście szybkość, ostrość, jakość fot - wszystko jest tak jak być powinno.
    Pozostaje się przyzwyczajać do tej ergonomii i guzikologii. Kolejna lista uwag i pochwał bardziej od strony technicznej po jakimś czasie.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Gratulacje i czekamy na jakieś foteczki tzn. bynajmniej ja na coś większogo na wyższym iso

Pozdro.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    Gratulacje i czekamy na jakieś foteczki tzn. bynajmniej ja na coś większogo na wyższym iso

Pozdro.
    proszę bardzo, fota może nie ambitna, ale za to na ISO 1250
    nie odszumiana, bez żadnej obróbki, tylko zmniejszona, exif też jest

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Do 1250 jest cudnie ale interesują mnie większe wartości i właśnie bardzo mile widziane sceny z ludkami I jak by się dało to w większym rozmiarze jakoś podlinkowane choc 600x800 tez nie pogardzę Jesli ktoś ma jakieś koncertówki to dawac

Pozdrawiam.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    No i bardzo ładnie i nawet bardzo dobrze. Tak trzymać. Mam nadzieję, że ten aparat spełni jednak, mimo wszystko, pokładane w nim nadzieje, a może się mylę? Nie sadzę, sam jestem nim zachwycony i nawet nie chce mi się dyskutować na temat jego wad, ja ich nie dostrzegam. Ale cóż, ja jestem amatorem i za fotki mi nie płacą. Dla mnie jest wystarczająco dobry, jak mawiają Niemcy, "in diese moment". A jeszcze bardziej kocham go z gripem. Zapomniałem dodać, że i z FL-50R. To jest jazda.
    Ostatnio edytowane przez Piotr Grześ ; 23.04.08 o 22:24
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    alakin napisz jak sie sprawuje Sigma 30 z E3 w odniesieniu do E1 ? Sa jakies roznice ? Pewniejsza jest czy bez zmian ?
    ...był Olek jest A6000