Strona 10 z 117 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez kisi Zobacz posta
    alakin napisz jak sie sprawuje Sigma 30 z E3 w odniesieniu do E1 ? Sa jakies roznice ? Pewniejsza jest czy bez zmian ?
    Różnica jest spora, głównie za sprawą użytkowych wyższych ISO, dzięki czemu można w naturalnych domowo-popołudniowych warunkach operować przysłoną w większym zakresie, co na pewno wpływa na ilość fot z trafioną ostrością (nie ma papierowej GO). A po drugie 11 punktów AF pozwala unikać przekadrowywania po złapaniu ostrości, co też ma znaczenie. Wczoraj testowo pstryknąłem kilkanaście fot i wszystkie poza jedną były OK.
    Czy szybciej? Nie mam pojęcia, bo nawet z Dziadkiem sigma była diabelnie szybka Ale jest pewniej.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    interesują mnie większe wartości i właśnie bardzo mile widziane sceny z ludkami I jak by się dało to w większym rozmiarze jakoś podlinkowane choc 600x800 tez nie pogardzę
    Jutro jest u nas recital Zamachowskiego - będzie pewnie trochę zabawy różnokolorowym oświetleniem na scenie, półmrok itp. Jeśli uda mi się pójść to potrzeby testu pobawię się ISO powyżej 1250 i ew. wrzucę jakieś sample.
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 24.04.08 o 08:53 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta

Jutro jest u nas recital Zamachowskiego - będzie pewnie trochę zabawy różnokolorowym oświetleniem na scenie, półmrok itp. Jeśli uda mi się pójść to potrzeby testu pobawię się ISO powyżej 1250 i ew. wrzucę jakieś sample.
    Bardzo był bym wdzięczny Bo takie warunki interesuja mnie najbardziej
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

diabolique
    Gość
    po dzisiejszym dniu kolejne uwagi nt. E-3 - WYŚWIETLACZ
    1. Live view - jak dla mnie strasznie irytujące klepanie lustrem - przełączam w tryb LV "klap w górę" robię fotę "klap w dół, klap w górę", podglądam co wyszło "klap w dół", kadruję "klap w górę", zmieniam ustawienia "klap w dół"... i tak bez przerwy, podnosi się, opada. Przy pierwszym kontakcie ma się wrażenie, że coś się urwało albo popsuło . no ale ja nie używam zasadniczo, więc tak bardzo nie przeszkadza
    2. Podgląd foty w poziomie i pionie - działanie żyroskopu (dobrze kojarzę, tak to się nazywa? mogę się mylić) jest bezbłędne do pewnego momentu. Gdy trzymamy aparat prosto i obracamy "pion-poziom" obraz pięknie się obraca bez zbędnej zwłoki, jednak kierując aparat obiektywem w dół (tak jak się zazwyczaj podgląda foty) autoobracanie przestaje działać. Trzeba więc lekko zmienić kąt nachylenia aparatu. Pewnie to normalne w tym mechanizmie, ale warto o tym wiedzieć.

rocco
    Gość
    Z tym lekki głupieniem mechanizmu wykrywania pion/poziom po pochyleniu i ja miałem kilka razy problem.
    Wyłączam wtedy zasilanie i włączam ponownie i jest OK.
    Co do LV, odchylany ekran daje taki komfort, że i to kłapanie lustrem przeżyję Zreszta i tak rzadko z tego korzystam, na ogół ekran jest obrócony do spodu i zamknięty a ja mam wrażenie, jakbym focił analogiem
    Tym bardziej, że wizjer zachwyca mnie nieustannie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Wczoraj miałem okazję testowania E3 przez dłuższy czas i dwa pytanka
    1.czy przy podpiętym gripie lub bez zauważyliście że aparat wydaje dźwięki?? (najpierw warczenie później dołączył się pisk wysokiej częstotliwości, może taki taki bajer mający na celu nagromadzenie nietoperzy przed obiektywem po 23?)
    2. Czy przy LV AF jest wyłączony? Czy w jakiś tajemniczy sposób można go wyłączyć? Mam odczucie że działał później przestał reagować?

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    warczy przy wylaczniu, gdy aparat ma wlaczona stabilizacje. piskow nie slysze

diabolique
    Gość
    Zastrzegam, żadna artystyczna fota, ot, powiedzmy przykładowy pamiątkowy pstryk, na potrzeby np. lokalnego serwisu internetowego, ISO 3200, świadoma podstawowa obróbka w trybie "auto" dla celów informacyjnych, by ocenić możliwości aparatu a nie PS-a

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jest superr daj coś jeszcze jeśli nie chcesz tu to może wyślesz mi pare sampelków na PW bardzo mi zależy

Pozdrawiam.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

dinx6
    Gość
    Alakin, jakim szkłem walczyłeś i jak się spisuje ten osławiony AF w takich koncertowych warunkach?

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    Alakin, jakim szkłem walczyłeś i jak się spisuje ten osławiony AF w takich koncertowych warunkach?
    50-200 bez SWD, AF spisuje się znakomicie, nie wyszły mi w sumie dwie foty, zapodam może później do galerii jakąś "nietestową"