Podpiąć się da, ale ... "może by KTOŚ wypożyczył EC-14 na (dosłownie) parę dni, albo sprawdził sam - kto ma TO i TO.Zamieszczone przez Plumek
Ja nie mogę się zdecydować na kupienie - teeraz (brak środków).
Pozdrówka.
Podpiąć się da, ale ... "może by KTOŚ wypożyczył EC-14 na (dosłownie) parę dni, albo sprawdził sam - kto ma TO i TO.Zamieszczone przez Plumek
Ja nie mogę się zdecydować na kupienie - teeraz (brak środków).
Pozdrówka.
No ja mam tylko konwerter.
Ale wyczaiłam, ze można tą Sigmę pożyczyć na 3 dni kalendarzowe za całe 99 złotych+ wpłata kaucji. Nieźle to wygląda, bo:
"* 3 dni kalendarzowe
** w przypadku wysyłki dni liczone są od dnia dostarczenia sprzętu do dnia wysyłki sprzętu od klienta"
Doczytałam, że:
"b.) Sprzęt wysyłany jest firmą kurierską określoną w dniu zawarcia umowy najmu i powinien wrócić tą samą firmą w trybie - na koszt Sigma Pro-Centrum."
i:
" Przy wypożyczeniu sprzętu wysyłkowo OPŁATA LOGISTYCZNA WYNOSI: 34.00 PLN z VAT"
Czyli można się pobawić za 133 PLN - bez stresu, wziąć obiektyw na spacer i takie tam
Poza tym piszą, że mogą dostarczyć każdy obiektyw, o ile jest taki w ofercie
Może korzystał już ktoś z Was z tej WYPOŻYCZALNI?
/EDIT
Się okazuje, że i w Krakowie mogę sobie potestować
Lista wypożyczalni
Ostatnio edytowane przez Plumek ; 3.04.08 o 06:23
Ale gdzie i za ile wypożyczyć EC-14????
Szkoda, że na takie "drobiazgi" nie ma wypożyczalni.
Pozdrówka.
Perfidna jest ta WADA.
Pozdrówka.
1. To żadna wada. Za 139 złotych też nikt Wam wspomnianej Sigmy nie pożyczy. Trzeba dodatkowo wpłacić kaucję w wysokości ok. 1700 złotych.
2. Z tym EC-14 do Sigmy radzę dać sobie spokój, zaoszczędzi się rozczarowań. W ostateczności użyć do 50-200, a najlepiej do stałki 150 czy 300mm. Cudów nie ma...
Ad.1. No przecież napisałam, że trzeba kaucję wpłacić
Ad.2. A jakich tam rozczarowań? Przecież nie kupuję obiektywu, tylko chcęsię nim pobawić. Do 50-200 używam właśnie, a ciekawi mnie Sigma 135-400 tak swoją drogąWięc jak sobie wypożyczę, to sobie potestuję z EC-14. I na cuda nie liczę - to raczej z ciekawosci.Chyba nikt na forum jeszcze tego nie przerabiał - a tak, info bedzie jak znalazł - jakie są efekty takiego mariażu
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No bo gdzie Ty tak daleko od Kraka, hę?![]()
Ostatnio edytowane przez Plumek ; 3.04.08 o 22:55 Powód: Automatyczne scalenie postów
No trochę daleko Zamosć od Krakowa. Byłam kiedyś w tym mieście przy okazji wycieczki po Roztoczu![]()