Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: OM System Digital ED 150-600mm F5.0-6.3

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Ta pani jest chyba drobna.

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    Mnie wkurza, że podobno nie można odczepić mocowania do statywu. Kurde w 300 nigdy jej nie zakładałem, dzieki temu jest zdecydowanie lżejszy. Nawet w czatowni sobie opoeram obiektyw na woreczku z ryżem. Tu ta stopka będzie tylko przeszkadzać
    Uuu to mnie zaskoczyłeś, też to zawsze odpinam, zbędny balast

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    Mnie wkurza, że podobno nie można odczepić mocowania do statywu. Kurde w 300 nigdy jej nie zakładałem, dzieki temu jest zdecydowanie lżejszy. Nawet w czatowni sobie opoeram obiektyw na woreczku z ryżem. Tu ta stopka będzie tylko przeszkadzać
    Oj chyba da się to zdjąć. Ale ja używam go do noszenia, i do tego nadaje się świetnie.

Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Dobas nie jest zachwycony tym obiektywem. Powiedział że zdecydowanie woli 300 f4.0. A 150-600 nie znajdzie się w jego plecaku

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    https://youtu.be/8frKGQkOc_k?t=3146

Ale kosztuje tyle co M.Zuiko 300...

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    Dobas nie jest zachwycony tym obiektywem. Powiedział że zdecydowanie woli 300 f4.0. A 150-600 nie znajdzie się w jego plecaku
    Kiedyś rozważałem czy kupić Sony A7 ileśtam + Sony 200-600 albo z Sigmą 150-600 (albo 300f4 Olympusa, który w końcu kupiłem). Zasadniczo z mądrości netowych wyszło, że Sigma jest mniej ostra niż Sony i jest dość nierówna. Tamrony są jeszcze mniej ostre i jeszcze mniej równe.
    Ja to sobie myślę, że jakby te 150-600 kosztowało 5000-6000 koła to byłby bardzo popularnym obiektywem. Ale może OM chce konkurować z .... no właśnie, z czym?

I co do Sigm - to marzy mi się 105 1.4 na m43 - wiem, ciężko i w ogóle, ale 210mm ogniskowej przy takim świetle mogłoby być bardzo ciekawym szkłem (tak, wiem 1.5kg).
    @Roberto73
    Uuu to mnie zaskoczyłeś, też to zawsze odpinam, zbędny balast
    A jak nosisz ten (domniemam, że 300f4) obiektyw? I czy chodzisz na jakieś dalsze wycieczki? Bo ja właśnie mam do stopki przypięty pasek, ale też chętnie bym się pozbył tych paruset gramów balastu .

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Łaże non stop, co ciekawe używam 300 mm nie tylko do przyrody ale i do streeta. Generalnie obecnie to moje ulubione szkło. Nigdy nie założyłem mocowania. Wszystko robię z ręki i strzelając na streecie jak i w czatowni. Aparst noszę na pasku na szyji.

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Również używam szkieł tele tylko na spacerach. Dlatego podstawa kto niska waga, nie potrzebuje gripow, uchwytów itp obciaznikow. Zestaw trzymam za obiektyw od spodu, albo siedzi w torbie. Body też może być malutkie. Dlatego tak często zabieram ostatnio na spacery g100 +Leica 100-400, całość waży chyba niecałe 1300.

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koza Zobacz posta

I co do Sigm - to marzy mi się 105 1.4 na m43 - wiem, ciężko i w ogóle, ale 210mm ogniskowej przy takim świetle mogłoby być bardzo ciekawym szkłem (tak, wiem 1.5kg).
    @Roberto73

.
    Założę się że po paru minutach byś miał serdecznie dość tego "klocka". Ale może S135/1.8.... Mniejszy i lżejszy.
    Świetne szkło.

Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.