Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Wątek: OM System Digital ED 150-600mm F5.0-6.3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    276
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    Dobas nie jest zachwycony tym obiektywem. Powiedział że zdecydowanie woli 300 f4.0. A 150-600 nie znajdzie się w jego plecaku
    Nie dodał, że też woli 150-400 f4,5

Marcin w swoich wczorajszych wypowiedziach zachował się bardzo OK w stosunku do ewentualnych nabywców tych "nowości". Jako ambasador firmy był bardzo powściągliwy w "ochach" bo "nowości" na to nie zasługiwały, Kto wymyślił i po co 600 mm do matrycy m4/3.? Przecież to w okresie wiosenno-letnim może być mz. nieużywalne na długim końcu. Sony 200-600mm jest dla pełnej klatki! Myślę, że m m4/3 100-400mm jest wystarczającym i niezłym obiektywem (z serii nie pro). Co do body myslę, że jedynymi elementami, które można zauważyć są filtry połówkowe i możliwość przeniesienia nieszczęśliwie ulokowanego przycisku menu na przycisk kosza. Pozostałe "zmiany" to niestety jedynie szum marketingowy.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    A tu pozytywna recenzja z notopstryk.
    https://youtu.be/6VPVV2a1glE?si=-Pg262m_FjWpT5kb
    I przykładowe zdjęcia na końcu w kiepskich warunkach oświetleniowych

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Musi być pozytywna, bo niby jaka z notopstryk? Ale prawdziwych recenzji jest już sporo tej sigmy z poprzednich miesięcy, bo to spoko obiektyw, taka średnia półka w tym zakresie ogniskowych. Poczekam na jakieś konkretne sample na długich ogniskowych za kilka/kilkanaście tygodni , od użytkowników.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    Te sample to niezła padaka.

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez koza Zobacz posta
    Te sample to niezła padaka.
    Fakt , ale tu bardziej problem matrycy micro, którą fotograf dusił na wysokich ISO z racji pogody . To nigdy dobrze się nie kończy, tym bardziej jak oglądasz odszumione koszmarnie jpgi . Ale te kadry faktycznie też ujowe , nei wiem kto tam teraz zatrudniony po tej rewolucji na dpreview

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    388
    Moja galeria
    Wybór zdjęć do pokazania faktycznie nie świadczy dobrze o testujących. Rozumiem że do zdjęć ptaków czy nawet traw (być może chwiejących się na wietrze) musieli minimalizować czasy i w efekcie podnosić ISO. Ale już ławka na 100% się nei ruszała więc można było zamocować obiektyw na statywie i zrobić zdjęcia tak by odszumianie nie psuło detalu. A tu - jedno zdjecie ławki pzry ISO500 i ogniskowej 150mm, drugie - ISO2000 i ogniskowa 240mm, tak jakby nie można było pokazać fragmentu tej ławki przy ISO200 i najciekawszej dla takiego obiektywu ogniskowej 600mm...
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Widać jakie niebo, na niektórych deszcz.
    W styczniu na półkuli północnej jest zima.

23 zdjęcia są do ISO 800.
    ...są przecież ze świetnie nadającego się do fotografii przyrody OM System OM-1 II.
    [są i Rawy]

Sądząc po ilości zdjęć opublikowanych przez inne redakcje [np. https://amateurphotographer.com/revi...-3-is-preview/ ]
    to mieli obiektyw na chwilę.
    Ostatnio edytowane przez dcs ; 1.02.24 o 12:13

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    Musi być pozytywna, bo niby jaka z notopstryk? Ale prawdziwych recenzji jest już sporo tej sigmy z poprzednich miesięcy, bo to spoko obiektyw, taka średnia półka w tym zakresie ogniskowych. Poczekam na jakieś konkretne sample na długich ogniskowych za kilka/kilkanaście tygodni , od użytkowników.
    Tak, ale ten gość ma fajne recenzje. Lubię oglądać z nim filmy

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Ostatnio edytowane przez dcs ; 1.02.24 o 12:54