Strona 17 z 23 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 228

Wątek: "Wszyscy mają mambę, mam i ja"

| OlyJedi Awatar piotrekmor
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria
    Dzięki za opinię i za komentarz do zdjęć. Na to właśnie liczę prowadząc ten wątek, że ktoś bardziej doświadczony wskaże mi miejsca, na które należy zwrócić większą uwagę. Co do selekcji zdjęć, tak jak pisałem wcześniej, większość pobytu w LA była fotografowana obiektywem 45/1.8. Chciałem pokazać jak sprawuje się ten obiektyw, jak rozmywa tło, jak ostro pokazuje pierwszy plan. Unikam zazwyczaj pokazywania bliskich mi osób, ale tutaj zrobiłem dwa wyjątki tylko i wyłącznie ze względu na obiektyw. Jak można zauważyć, w relacji z LA bardziej skupiłem się na zdjęciach ludzi, niż na otoczeniu. Nie wszędzie niestety są miejsca, które robią efekt "Wow".

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrekmor Zobacz posta
    Dzięki za opinię i za komentarz do zdjęć. Na to właśnie liczę prowadząc ten wątek, że ktoś bardziej doświadczony wskaże mi miejsca, na które należy zwrócić większą uwagę.
    Bardzo fajne podejście do tematu, na chwilę obecną napiszę tak: ACR zmiana barwy nieba, PS i praca z filtrem vivieze, na dwu warstwach, pierwsza: wyciągnięcie LD i auta z cienia, druga:
    wyciągnąłem strukturę pnia i przygasiłem światło w PD na piasku i drodze.
    Jak znajdę jakieś-coś nagram tutka.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Witam,

Wątek przeniesiony "Ocena Zdjęć", zdecydowanie nie znajdował się w prawidłowym miejscu, zdjęcia są przemyślane, dobrze kadrowane, umiejętnie wyselekcjonowanie i przygotowane do publikacji.

Spodobały mi się wszystkie historie, bardzo ciekawie przedstawione, staranne zdjęcia, wiele bardzo dobrych fotografii nam podałeś, choćby wspomnieć 3 lampy i 3 łodzie z Chorwacji, piękne szwajcarskie widoki, czy norweskie przepaści. Równie fajna opowieść tramwajach z San Francisco, czy wschodnie wybrzeże SF - umiejętnie wykorzystujesz rytm obiektów w zdjęciach, brawo.
    Wydawałoby się, że najbardziej opatrzony most świata nie może zaskoczyć, ja się zatrzymałem przy fotografiach 143-142-144 - poprzez subtelną odsłonę do mocy i majestatyczności. Świetne! Klasyki 146 też bardzo przyjemne, wybrałem a.
    Piękne i sielankowe 148 uzupełnione spacerem - naprawdę fajna opowieść.
    Yosemite cały zapiera dech w piersiach, można Wam zdecydowanie zazdrościć wyprawy, a i umiejętności podania w formie opowieści zdjęciowej, raz jeszcze szczere oklaski.
    I jeszcze wisienka - na tym przynajmniej etapie wątku - to Santa Monica i Venice Beach - jak z filmów Może i zabrakło ratowniczek z patrolu, jednak ponownie dobrze wykorzystany rytm i zacne kadrowanie przyjemnie pokazują ten znany zakątek.

Naprawdę wątek ten stawiam za wzór wątkom podróżniczym, wiedząc ile zdjęć przywozi się z wypraw, tutaj możemy zobaczyć jak i co wybrać, aby nie zanudzić odbiorcy. Ja na pewno się nie zanudziłem, wręcz przeciwnie.

Powodzenia w realizacji kolejnych wypraw i doborze zdjęć

pozdrawiam,

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Czyli, już nie radzimy, a oceniamy?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Czyli, już nie radzimy, a oceniamy?
    Ja bym jednak wolał - oceniamy i radzimy

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Yes Master...

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    Saboor, bardziej mi odpowiada oryginalna wersja autora. Wg mnie, Twoja wersja to zbyt mocny HDR.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Saboor, bardziej mi odpowiada oryginalna wersja autora. Wg mnie, Twoja wersja to zbyt mocny HDR.
    Dzięki za komentarz, mnie osobiście wersja zaproponowana przez Saboor-a bardziej przypadła do gustu i dla mnie jest lepsza niż moja propozycja. Może faktycznie obróbka jest delikatnie zbyt "ostra", ale pokazała mi ile jeszcze detali ukrytych jest w cieniach.

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    Wyciągnięcie z "cienia" lub odzyskanie ze "świateł", te czynności spokojnie wykonasz w LR. Efekt będzie bardziej naturalny.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Jesli nadal wolisz oceniamy i radzimy to powroce do zdjecia nad ktorym "popstwil" sie saboor.On wskazal Ci kierunek rozjasniania cieni.Jesli wolno mi sie popastwic to tak jak i Sabor uzyje tego samego programu jednak ja pojde troche inaczej .Przyciemnie swiatla i ocieple cienie, jak rowniez z przyciemnionych swiatel wyciagne troche szczegolow.Jest troche inne niz orginal, niz przerobka saboora,jak tez moze sie niepodobac lub podobac.To tylko inne spojrzenie na ten kadr.Moje Załącznik 180290 i Twoje Załącznik 180291Mozna klikajac szybko zobaczyc roznice.