Strona 19 z 23 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 228

Wątek: "Wszyscy mają mambę, mam i ja"

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Zawsze sie trafi we watku taki ktos kto sam nie fotografujac krytykuje innych.
    Czy przykładowo krytyk filmowy, bądź operowy musi mieć dorobek w tej dziedzinie aby napisać recenzję/krytykę ?
    Krytykuje i neguje nie dlatego,ze praca jest zla czy gorsza od orginalu.Krytykuje tylko dlatego,ze chce dopiec osobie.Nie majac innej mozliwosci "msci" sie na zdjeciach. ...
    Czyli lepiej wypowiadać się tylko pozytywnie lub wcale ? Wszelka krytyka lub stwierdzenie, że coś się nie podoba może być podciągnięte pod niechęć (celową złośliwość) do danego autora poprawki czy zdjęcia. Pójdźmy dalej zatem, proponuję zapisać w regulaminie (tym nowym), że niedozwolona jest krytyka. Na pewno będzie przyjemniej na forum.
    Piotrekmor sorry za OT.

Podobają się zdjęcia jak i ciekawe opisy. Podzielam pogląd Sawy z postu #163.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar piotrekmor
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria
    Panowie, zanim rozpocznie się kolejna dyskusja. Żeby była jasność, jestem otwarty na wszelką krytykę. Proszę tylko, żeby była ona kierowana bezpośrednio do moich zdjęć, a nie do propozycji zamieszczanych przez innych użytkowników.

PS.
    Myślałem, że mój 100 post na forum będzie opisem kolejnego miejsca w USA, ale wolałem dmuchać na zimne

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrekmor Zobacz posta
    Panowie, zanim rozpocznie się kolejna dyskusja. Żeby była jasność, jestem otwarty na wszelką krytykę. Proszę tylko, żeby była ona kierowana bezpośrednio do moich zdjęć...
    To oczywiście:
    Zawsze sie trafi we watku taki ktos kto sam nie fotografujac krytykuje innych.Krytykuje i neguje nie dlatego,ze praca jest zla czy gorsza od orginalu.Krytykuje tylko dlatego,ze chce dopiec osobie.Nie majac innej mozliwosci "msci" sie na zdjeciach. To tacy niby dorosli uzytkownicy.Musisz z tym zyc albo raportowac na biezaco.
    było kierowane bezpośrednio do Twoich zdjęć, inaczej byś raportował o usunięcie tego posta ( zgodnie z zyczeniem autora tego wpisu) ?
    Czy to jakie4ś OT było ?...sam już nie wiem...
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 10.08.16 o 17:49
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria
    W Los Angeles spędziliśmy jeden pełny dzień, od świtu do zmierzchu - i starczy. Kolejnego dnia, z samego rana wyjechaliśmy w ponad 700 km podróż do stanu Arizona, a konkretniej do miasteczka Williams, oddalonego o około godzinę drogi od Grand Canyon. Przez większość drogi jechaliśmy dosłownie przez pustynię. Niezapomniane wrażenie, kiedy na zewnątrz jest ponad 50 stopni w cieniu (o ile taki się znajdzie), na drodze nie ma praktycznie żadnych samochodów, stacje benzynowe oddalone są od siebie o ponad 100 km i droga - prosta, niekończąca się linia, prowadząca aż po sam horyzont. Zatrzymaliśmy się dwa razy na tankowanie i na mały rozruch, ale wierzcie mi, temperatura była nie do zniesienia. Dziwne uczucie, jakby ktoś wrzucił Cię do właśnie rozpalanego pieca. Gorąc był dosłownie wszędzie.

Cel pośredni naszej wyprawy, miasteczko Williams, leży przy słynnej drodze "Route 66", łączącej Los Angeles z Chicago. Miasteczko malutkie, ale mocno nastawione na turystykę. Jest to w sumie jeden z najbliżej położonych punktów noclegowych przy Kanionie, w którym za rozsądne pieniądze da się przenocować. Cel wczesnego wyjazdu z Los Angeles nie był przypadkowy - chcieliśmy zdążyć na zachód słońca w Kanionie. I to się udało

Efekt pierwszego zobaczenia Kanionu jest... tu brakuje mi słowa. Staliśmy oniemiali. Po wjechaniu do Parku Narodowego i dojechaniu na oddalony o dobrych kilkanaście kilometrów parking, Kanionu nie było w ogóle widać. Ładnie przygotowana infrastruktura, dużo informacji, mapek, ławeczek, ale nie ma Kanionu. Dopiero po przejściu około 100 metrów, za linii drzew pojawia się ON - Grand Canyon. Efekt można trochę porównać jak do przechodzenia po raz pierwszy przez wydmy nad naszym, polskim morzem. Widok, który całą swoją siłę pokazuje w jednym, krótkim momencie. I tak było właśnie tam. Efekt zachodzącego słońca dopełnił tylko wrażenia.

Tego dnia spędziliśmy w Kanionie kilka godzin, aż do samego zmierzchu. Po prostu nie chciało się wracać. Wiedzieliśmy jednak, że wrócimy tu następnego dnia. Tym razem na trekking w dół Kanionu...ale o tym w następnym wpisie.

226.
    Nazwa:  GC-.JPG
Wyświetleń: 94
Rozmiar:  368,7 KB

227.
    Nazwa:  GC-4.JPG
Wyświetleń: 93
Rozmiar:  477,7 KB

228. Nasz typowy, amerykański hotelik, prowadzony przez... Hindusa
    Nazwa:  GC-55.JPG
Wyświetleń: 93
Rozmiar:  483,9 KB

229.
    Nazwa:  GC-73.JPG
Wyświetleń: 132
Rozmiar:  367,1 KB

230.
    Nazwa:  GC-77.JPG
Wyświetleń: 100
Rozmiar:  659,7 KB

231.
    Nazwa:  GC-142.JPG
Wyświetleń: 86
Rozmiar:  547,9 KB

232.
    Nazwa:  GC-167.JPG
Wyświetleń: 92
Rozmiar:  643,4 KB

233.
    Nazwa:  GC-106.JPG
Wyświetleń: 88
Rozmiar:  535,4 KB

234.
    Nazwa:  GC-182.JPG
Wyświetleń: 94
Rozmiar:  583,8 KB

235.
    Nazwa:  GC-186.JPG
Wyświetleń: 97
Rozmiar:  438,3 KB

236.
    Nazwa:  GC-200.JPG
Wyświetleń: 90
Rozmiar:  480,5 KB

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    Tyle już się widziało zdjęć i filmów z tym kanionem ze mogło by wydawać się, że kolejne nie zrobią wrażenia...nic bardziej mylnego. za każdym razem oglądam, oglądam oglądam i podziwiam.Piękne miejsce, światło zagrało cudnie. Czekam na dalsze niecierpliwie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Zazdroszcze Ci bardzo mocno tego co tam widziales,dotykales.Czekam na nastepne zdjecia.
    Tak po cichu zapytam,czy nie jestes bardziej sklonny do ruszenia wiecej suwakow w programie ,czasem moze bardziej wyostrzyc,ustawic balans bieli,sciemnic wyciagnac troche wiecej ze zdjecia.Czy moze wystarczy Ci to tak jak jest teraz???Tak na szybko przejrzalem kilka i widze ze mozna. Jak myslisz?

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Zachód słońca zrobił piękne kolorki , czekam niecierpliwie na ciąg dalszy, szczególnie wnętrze kanionu, obiecałem sobie, że kiedyś tam zejdę...
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Wiesz, jak masz 4 albo 5 pasów w jedną stronę... a u nas 2 lub 4 wszystkiego, to o czym mówić. Tam można się spokojnie ustawić na takim pasie jak pasuje. Jak u nas - nie trzeba tłumaczyć
    Ciągnij wątek dalej. Bardzo mi się podoba
    Tyle pasów to jest przede wszystkim w pobliżu dużych miejskich ośrodków, lecz opis podróżowania amerykańskimi drogami dotyczy w moim odczuciu także tych dwu i jednopasmowych co pewnie autor potwierdzi
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar luzaczek82
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Oj widoczki kapitalne

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria
    Zazdroszcze Ci bardzo mocno tego co tam widziales,dotykales.Czekam na nastepne zdjecia.
    Tak po cichu zapytam,czy nie jestes bardziej sklonny do ruszenia wiecej suwakow w programie ,czasem moze bardziej wyostrzyc,ustawic balans bieli,sciemnic wyciagnac troche wiecej ze zdjecia.Czy moze wystarczy Ci to tak jak jest teraz???Tak na szybko przejrzalem kilka i widze ze mozna. Jak myslisz?
    Mirek, powiem tak, na obecną chwilę jestem ze swoich zdjęć zadowolony, ale wiem, jak moja opinia ewaluuje. Przeglądając obróbkę swoich zdjęć sprzed dwóch lat widzę bardzo dużą różnicę. Poprzednie zdjęcia wówczas też mi się podobały i byłem z nich w tamtym czasie dumny, jednak teraz pokazałbym je zupełnie inaczej. Odpowiadając na Twoje pytanie, tak jestem skłonny do większego "ruszenia suwakami", ale wiem też, że technicznie nie jestem jeszcze na to przygotowany. Zdjęcia z wyjazdu do Stanów są pierwszymi moim zdjęciami, których obróbka wzbudziła u mnie prawdziwy uśmiech na twarzy. Udało mi się w końcu uzyskać zamierzony na samym początku efekt. To, że można z nich wyciągnąć więcej jest tylko dobrym prognostykiem na przyszłość i wszelkie wasze sugestie są mile widziane.

Wiem też, że każdy z Was może mieć trochę inny pomysł na pokazanie danego tematu. Ja prędzej czy później też pewnie wypracuję sobie swój styl, który będzie mi najbardziej pasował i w czym będę się dobrze czuł. Ale na to potrzeba trochę czasu.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria
    Światło pięknie zagrało, zdjęcia z kanionu kapitalne.