Ejj! Podoba mi się , klika kadrów jest takich, że można tych dwu huncwotów umiejscowić niemal wszędzie, od Pragi po Lwów.
Natomiast ostatni, to jakby apz i jck dobierali się do galicyjskich trunków?![]()
Ejj! Podoba mi się , klika kadrów jest takich, że można tych dwu huncwotów umiejscowić niemal wszędzie, od Pragi po Lwów.
Natomiast ostatni, to jakby apz i jck dobierali się do galicyjskich trunków?![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Ciut za eleganccy chłopcy sąPoszłabym albo w jedną (szaliki, kurtczyny bardziej oldskulowe), albo w drugą stronę (obuwie niesportowe).
Cześć,
Niemal wszystko co piszecie się zgadza
po pierwsze - to albumówki, więc siłą rzeczy chłopaki pozują...
po drugie - Łódź to bardzo przyjazne miasto jest, bez problemu poruszałem się tam z dziećmi, bezpiecznie - zwłaszcza w podwórkach - nikt nie śmiał nicponiom przeszkadzać...
po trzecie - takich huncwotów to trudno gdziekolwiek postawić, niezbyt współpracujący są - ale faktem jest że Łódź wygląda tak pięknie jak Lwów czy Praga wzięte razem
po czwarte zaś - jest pewnie konflikt w strojach, jednak pamiętać należy, że jako bałuckie sieroty ubierały się w to co popadnie, z jednej strony eleganccy, gdyż przedwojenna Łódź kipiała bogactwem i sukmanami najlepszych gatunków, jak zaczęła się wojenna zawierucha ubierali się w to co znaleźli, a z drugiej jednak widać ten brak wyedukowania co do 'dresscode'u choćby po obuwiu ...
dzięki za odwiedziny!
Bardzo dobra wrzutka!
Odnośnie samego dzieciaków ubrania... można to interpretować w różny sposób. Wg mnie można doszukiwać się głębszego podtekstu niż wynikający dosłownie z samego kadru.
Bardzo ładna trawestacja, a raczej pastisz, „Damy z łasiczką”, taka nieociosana, przaśna, światłem zaatakowana, lecz z drugiej strony subtelna, mimiczna, strojna, poważna-niepoważna i półuśmieszku, kpinki jakiejś da się dopatrzyć na licu.
Pzdr, TJ
Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 19.05.16 o 23:40
Mi się podoba i to bardzo, choć zgodzę się z uwagą bufetowej![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Z UĆ vel ÓĆ to 212 najbardziej mi się podoba a generalnie to bardzo fajnie wyszło 210 ale ja lubie takie zakręcone popierdol..........stwa hihi![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
może faktycznie jakby chciał się na siłę czepiać to te buty przeszkadzają
ale dla mnie cała seria jest cudna
zaczynajac od fantastycznego zdjęcia rozpoczynającego serię 210
następne te z walizkami 213, 214, 215, 217 - a w 216 akurat szkoda że to auto wtryniło się do kadru ale zapewne z każdej strony coś łaziło
generalnie mnie kupiła ta seria - bardzo sie podoba![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
No to się wytłumaczę - Tytuł dama z ... kojarzy się mi z pewnym nie żyjącym od dawna i znanym oiwszechnie południowcem malującym portrety między innymi.
...staj jakby nieco zmęczony życiem na kanapie, Dama też nieco że tak powiem zużyta, ze znakami zębu czasu . Zestawienie ich obojga ze znana pozą wyglada na pastisz, nie na żart fotgraficzny.
No ale współcześni różnie sie bawią....
Nie mam zadnych krytycznych uwag do zdjęcia. Mam do skojarzeń zaczynających się od tytułu fotografii.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro