Trzy stany skupienia - the Best. Natomiast facet ze zdjęcia wcześniej, to wygląda jakby się gościu topił. Laski rozpalają, cóż więcej dodać. Świetny jest gif ze skakanką, obcięty od dołu do łokcia tego faceta robi fajny efekt - jakby z bata strzelał. Nie masz tremy przy fotografowaniu obcych ludzi?
Ooo... Mam sygnaturę
Szanowni oglądacze klikochlastów i wyfocin!
Cóż za liczne przybycie! Lilen'ie, alnico'u, peterq'u, frecie, yamado, Sebo, Rabbicie, abirze, robercie1088, BootMRze, Saboorze i diabolique'u - dziękuję za pozostawienie słów komentarzy - sprawia mi to wielką przyjemność.
Lilen, cieszę sie, że portret w deszczu Ci przypadł do gustu, mi też się podoba szczera radość wypisana na tym obliczu.
Waterpolista, przypadł paru z wam do gustu - Lilen, Rabbit, - dzięki! Sam bardzo lubię tę fotę za jej dynamikę i cień wody na twarzy.
BootMR - możesz uwierzyć na słowo - nie topił się, choć rozumiem, że to twoje odczucie płynące z fotografii. Niestety, ale ludzie topią się niezauważenie... nie widać walki z wodą, wręcz przeciwnie, żywioł ten pochłania zdradziecko i po cichu, jak u Słowackiego...
Trzy Stany Skupienia - szkoda tego słupa, ale tam niestety byłRobert1088, Rabbit, BootMR - miło mi, że uważacie tę fotografię za ciekawą, ja jestem zadowolony, że udało się uchwycić te trzy momenty.
BootMR, oczywiście mam, ale kiedy czuję, że mogę, to robię. Nie pytam o pozwolenie, nie latam z kartką umowy na udostępnienie zdjęcia, jedynie uśmiecham się na tyle szczerze, na ile potrafię... Ale mam kilka kontrowersyjnych zdjęć, z którymi borykam się, czy publikować, czy nie.
Część z tych zdjęć przeniosłem na papier, całkiem duży format, wg mojej oceny wyglądają właściwie, ale oczywiście mogę się mylić. Trudno to zaprezentować wirtualnie. Mam stary monitor, 4/3, który jest 'skalibrowany' pod studio, w którym przerzucam na papier, postaram się obrabiać BW bardziej kontrastowo, bardziej czarno-biało, może się uda. Dzięki za poradę!!
Peterq'u, dziś w Gdańsku o 22 koncert wspomnianego przez Ciebie Chrisa de Burgh'!
W ramach "daleko idących powiązań" zaoferuję kontrowersyjną 'Lady' in Red + Men in Red, oraz Rainbow Lady
180. "Lady in red is dancing with me ..." (Chris de Burgh)
181. "There's nobody here just you and me (Chris de Burgh)
(w sumie miałem wrzucić do wątku pokaż swojego ptaka, ale że ostatnio trzeba tłumaczyć, więc lepiej jak zostawię 'to' tu)
182. "This beauty by my side, I'll never forget"(Chris de Burgh)
(jedną tęczę ostatnio zabrali, tu mam substytut dla zainteresowanych)
pozdrawiam,
P.S. stary film, dużo przeleżał zanim go wywołałem... :P
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 29.08.15 o 14:59 Powód: odstępy pomiędzy zdjęciami
podoba mi się tęczowa parasolka, mina dziewczyny w kontraście z miną gościa poniżej,...świetne
Cześć,
Yamado, Ryśku_O, oj tak - też uważam, że tęczowy parasol przyciąga uwagę, zwłąszcza ta dziewczyna pod nim. W tym kadrze też zwróciłbym uwagę na to, że mężczyźni, którzy otaczają dziewczynę (niestety cięcia po twarzach są niechlujne) - mają w większości korekcyjne okulary, a gdyby komuś brakowało - to jedne są w zapasie...
"Tęczowo nad głową" jest częścią wspólną całej wrzutki, ale może nie widać, wszak film bardzo długo leżakował przed wywołaniem, to wyblakło wszystko...
Wracam do ... - właśnie do czego - do czarno-bieli czy szarości?
183. Ars Erotica
184. Be the change you want to see in the world. (Mahatma Gandhi)
pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 29.08.15 o 19:07
Może źle ale nie zwracałem w ogóle uwagi na pocięte twarze facetów, wystarczyła mi mina tego jednego w kontraście do dziewczyny. Ni jestem fanem tego typu fotografii, czasem tylko coś mnie zatrzyma, tak jak to zdjęcie które dla mnie jest świetne.
Rob 183 rozwala .184 ogól bobra gdyby to był strzał przed salonem fryzjerskim ...
Z parady podobjąmi się kolory.
Z kolorowych 2 pierwsze miłe dla oka, lubię te klimatyTo ostatnie zupełnie do mnie nie gada.
Ars erotica - MNIUT![]()
Witajcie,
Robercie1088, Pani B. - dzięki za docenienie 182/Ars Erotica - to jedna z takich 'kontrowersyjnych' fotografii ulicznych, co do których waham się zawsze przed jakkolwiek publikacją, nawet mimo nieostrego planu pierwszego.
Fajnie, że 'przeleżały analog' odpowiada Wam kolorystycznie.
Ja mam osobisty 'problem' z tą fotografią, gdyż bardzo mi się podoba- takie filmowe mi się zdaje, to spojrzenie i sposób trzymania papierosa przez pierwszoplanową postać - przez zdecydowaną, genialnie piegowatą Liderkę, z dwójką 'przydupasów', które starają się kopiować styl swojego 'przywódcy' zarówno w ubiorze, uczesaniu czy zachowaniu...
Tak, ja uważam, że to bardzo ciekawa fotografia, ale teraz wiem, że 'gada' tylko do mnie, ale generalnie "nie gada" wcale...
coś bardziej pustego (bez-ludzkiego?) zapodam, ot takim 'zapychaczem ulicznym' po-Lec-ę....
185. "A to będę się śmiał, gdy nie zdążą ze zniszczeniem świata przed jego końcem" (s.J.Lec)
186. "Aktor powinien mieć coś do powiedzenia, nawet jeśli ma niemą rolę" (S.J. Lec)
pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez Sawa ; 31.08.15 o 10:43