Strona 38 z 51 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 502

Wątek: klikochlaśnięte wyfociny [Sawa]

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sawa Zobacz posta
    (...)
    Diabolique, możesz doprecyzować - czy np większy kontrast zmieniłby Twoją percepcję, czy też takie ogólne podejście/standard do fotografii BW - za mało czerni w szarościach odbiera soczystości - wedle Twego osobistego obioru?
    (...)
    Wygląda to tak, jakby światło nie do końca ci zabanglało i jakbyś strasznie się z tym męczył w obróbce.
    A przecież wiemy, że na brak światła nie można narzekać ostatnio...

| OlyJedi Awatar BootMR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Trzy stany skupienia - the Best. Natomiast facet ze zdjęcia wcześniej, to wygląda jakby się gościu topił. Laski rozpalają, cóż więcej dodać. Świetny jest gif ze skakanką, obcięty od dołu do łokcia tego faceta robi fajny efekt - jakby z bata strzelał. Nie masz tremy przy fotografowaniu obcych ludzi?
    Ooo... Mam sygnaturę

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Szanowni oglądacze klikochlastów i wyfocin!

Cóż za liczne przybycie! Lilen'ie, alnico'u, peterq'u, frecie, yamado, Sebo, Rabbicie, abirze, robercie1088, BootMRze, Saboorze i diabolique'u - dziękuję za pozostawienie słów komentarzy - sprawia mi to wielką przyjemność.

Lilen, cieszę sie, że portret w deszczu Ci przypadł do gustu, mi też się podoba szczera radość wypisana na tym obliczu.
    Waterpolista, przypadł paru z wam do gustu - Lilen, Rabbit, - dzięki! Sam bardzo lubię tę fotę za jej dynamikę i cień wody na twarzy.

Cytat Zamieszczone przez BootMR Zobacz posta
    ...Natomiast facet ze zdjęcia wcześniej, to wygląda jakby się gościu topił.
    BootMR - możesz uwierzyć na słowo - nie topił się, choć rozumiem, że to twoje odczucie płynące z fotografii. Niestety, ale ludzie topią się niezauważenie... nie widać walki z wodą, wręcz przeciwnie, żywioł ten pochłania zdradziecko i po cichu, jak u Słowackiego...

Trzy Stany Skupienia
    - szkoda tego słupa, ale tam niestety był Robert1088, Rabbit, BootMR - miło mi, że uważacie tę fotografię za ciekawą, ja jestem zadowolony, że udało się uchwycić te trzy momenty.

Cytat Zamieszczone przez BootMR Zobacz posta
    Świetny jest gif ze skakanką, obcięty od dołu do łokcia tego faceta robi fajny efekt - jakby z bata strzelał. Nie masz tremy przy fotografowaniu obcych ludzi?
    BootMR, oczywiście mam, ale kiedy czuję, że mogę, to robię. Nie pytam o pozwolenie, nie latam z kartką umowy na udostępnienie zdjęcia, jedynie uśmiecham się na tyle szczerze, na ile potrafię... Ale mam kilka kontrowersyjnych zdjęć, z którymi borykam się, czy publikować, czy nie.

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Wygląda to tak, jakby światło nie do końca ci zabanglało i jakbyś strasznie się z tym męczył w obróbce.
    A przecież wiemy, że na brak światła nie można narzekać ostatnio...
    Część z tych zdjęć przeniosłem na papier, całkiem duży format, wg mojej oceny wyglądają właściwie, ale oczywiście mogę się mylić. Trudno to zaprezentować wirtualnie. Mam stary monitor, 4/3 , który jest 'skalibrowany' pod studio, w którym przerzucam na papier, postaram się obrabiać BW bardziej kontrastowo, bardziej czarno-biało, może się uda. Dzięki za poradę!!

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Kiedyś Chris de Burgh śpiewał "Lady in Red", teraz powinien zaśpiewać coś w stylu Lady in the Rain...
    Peterq'u, dziś w Gdańsku o 22 koncert wspomnianego przez Ciebie Chrisa de Burgh'!
    W ramach "daleko idących powiązań" zaoferuję kontrowersyjną 'Lady' in Red + Men in Red, oraz Rainbow Lady
    180. "Lady in red is dancing with me ..." (Chris de Burgh)

181. "There's nobody here just you and me (Chris de Burgh)
    (w sumie miałem wrzucić do wątku pokaż swojego ptaka, ale że ostatnio trzeba tłumaczyć, więc lepiej jak zostawię 'to' tu)

182. "This beauty by my side, I'll never forget"(Chris de Burgh)
    (jedną tęczę ostatnio zabrali, tu mam substytut dla zainteresowanych)

pozdrawiam,

P.S. stary film, dużo przeleżał zanim go wywołałem... :P
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	180_Sawarob_Lady_in_Red.jpg
Wyświetleń:	171
Rozmiar:	139,0 KB
ID:	156020   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	181_Sawarob_Men_in_Red.jpg
Wyświetleń:	164
Rozmiar:	192,4 KB
ID:	156021   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	182_Sawarob_Umbrella.jpg
Wyświetleń:	163
Rozmiar:	192,3 KB
ID:	156022  
    Ostatnio edytowane przez Sawa ; 29.08.15 o 14:59 Powód: odstępy pomiędzy zdjęciami

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    podoba mi się tęczowa parasolka, mina dziewczyny w kontraście z miną gościa poniżej,...świetne

| OlyJedi Awatar Rysiek_O
    Mieszka w
    47-364 Komorniki
    Siła reputacji
    312
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    podoba mi się tęczowa parasolka, mina dziewczyny w kontraście z miną gościa poniżej,...świetne
    Z ostatniej wrzutki i mnie to najbardziej pasi. Gdyby jeszcze rozjasnic w cieniach bardziej, to od pszczół bys się nie odgonił Sawa
    Rysiek_______________
    Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3

Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cześć,

Yamado, Ryśku_O, oj tak - też uważam, że tęczowy parasol przyciąga uwagę, zwłąszcza ta dziewczyna pod nim. W tym kadrze też zwróciłbym uwagę na to, że mężczyźni, którzy otaczają dziewczynę (niestety cięcia po twarzach są niechlujne) - mają w większości korekcyjne okulary, a gdyby komuś brakowało - to jedne są w zapasie...
    "Tęczowo nad głową" jest częścią wspólną całej wrzutki, ale może nie widać, wszak film bardzo długo leżakował przed wywołaniem, to wyblakło wszystko...

Wracam do ... - właśnie do czego - do czarno-bieli czy szarości?
    183. Ars Erotica

184. Be the change you want to see in the world. (Mahatma Gandhi)

pozdrawiam,
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	183_Sawarob_Ars_Homo_Erotica.jpg
Wyświetleń:	164
Rozmiar:	124,1 KB
ID:	156032   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	184_Sawarob_Ogol_Bobra_No_War.jpg
Wyświetleń:	161
Rozmiar:	192,5 KB
ID:	156035  
    Ostatnio edytowane przez Sawa ; 29.08.15 o 19:07

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    Może źle ale nie zwracałem w ogóle uwagi na pocięte twarze facetów, wystarczyła mi mina tego jednego w kontraście do dziewczyny. Ni jestem fanem tego typu fotografii, czasem tylko coś mnie zatrzyma, tak jak to zdjęcie które dla mnie jest świetne.

| OlyJedi Awatar robert1088
    Mieszka w
    JAROCIN-WLKP
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Rob 183 rozwala .184 ogól bobra gdyby to był strzał przed salonem fryzjerskim ...
    Z parady podobjąmi się kolory.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Z kolorowych 2 pierwsze miłe dla oka, lubię te klimaty To ostatnie zupełnie do mnie nie gada.
    Ars erotica - MNIUT

Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Witajcie,

Robercie1088, Pani B. - dzięki za docenienie 182/Ars Erotica - to jedna z takich 'kontrowersyjnych' fotografii ulicznych, co do których waham się zawsze przed jakkolwiek publikacją, nawet mimo nieostrego planu pierwszego.
    Fajnie, że 'przeleżały analog' odpowiada Wam kolorystycznie.

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    ...To ostatnie zupełnie do mnie nie gada.
    Ja mam osobisty 'problem' z tą fotografią, gdyż bardzo mi się podoba - takie filmowe mi się zdaje, to spojrzenie i sposób trzymania papierosa przez pierwszoplanową postać - przez zdecydowaną, genialnie piegowatą Liderkę, z dwójką 'przydupasów', które starają się kopiować styl swojego 'przywódcy' zarówno w ubiorze, uczesaniu czy zachowaniu...
    Tak, ja uważam, że to bardzo ciekawa fotografia, ale teraz wiem, że 'gada' tylko do mnie, ale generalnie "nie gada" wcale...

coś bardziej pustego (bez-ludzkiego? ) zapodam, ot takim 'zapychaczem ulicznym' po-Lec-ę....

185. "A to będę się śmiał, gdy nie zdążą ze zniszczeniem świata przed jego końcem" (s.J.Lec)

186. "Aktor powinien mieć coś do powiedzenia, nawet jeśli ma niemą rolę" (S.J. Lec)

pozdrawiam,

Nazwa:	185_Sawarob_Uliczne_zadania.jpg
Wyświetleń:	125
Rozmiar:	154,3 KB
ID:	156124   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	186_Sawarob_Ulica-pełna-geba.jpg
Wyświetleń:	125
Rozmiar:	181,6 KB
ID:	156125  
    Ostatnio edytowane przez Sawa ; 31.08.15 o 10:43

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów