No z lewego...Zamieszczone przez henry1
Piekny wróbelek i od razu do weryfikacji ze faktycznie nie ma plamki jak mazurek![]()
No z lewego...Zamieszczone przez henry1
Piekny wróbelek i od razu do weryfikacji ze faktycznie nie ma plamki jak mazurek![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ładnie pokazane ptaki,tak naturalnie
Ciekawostka - ten szary wróbel.
Mazurek 375. - prawie jak sowa, ale i 371. prawie jak orzeł - mina
Kosy uwielbiam, u nas też już zaczynają świergotać ale jeszcze żaden mnie nie obudził o 3.00. A zdarza się w sezonie, jest ich u nas sporo. Z jednej strony człowiek się wkurza, że obudził i nie daje zasnąć, ale z drugiej - jak słyszę te jego wygibasy dźwiękowe, jak stara się intonować, zmieniać, wyciągać górne C - gdzieś tam wewnętrznie człowiek się śmieje![]()
Mazurek udajacy sowę (375) genialny. A ten wróbelek bardzo ciekawy. Zanim przeczytałem Twój opis myślę sobie coś nie tak z kolorami, a on ci taki jestPozostałe ptaszki obejrzałem z ciekawością
![]()
U mnie jak na razie sikorki zaczęły świergolić w miłosnej tonacji, kosów w okolicach lisiejjamki jak na lekarstwo
Skoro nie dane mi słuchać kosich miłosnych trelów, to chociaż zapatrzę się na piękne zdjęcia w Twoim wykonaniu![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Miło, że zaglądacie.
Nowe szpaki kotłują się już przy karmniku, a ja jeszcze nie zdążyłem pokazać starych zdjęć z młodymi.
Młode szpaki w całej okazałości.
386.
Donośnym krzykiem oznajmiają, że są głodne.
387.
388.
Od początku są bardzo towarzyskie.
389.
390.
W ich diecie nie może zabraknąć owadów. Zjadają je w dużych ilościach, zwłaszcza jak dokarmiają młode, są przez to bardzo pożyteczne, szpaków nie można kojarzyć tylko ze zjadanymi owocami.
391.
Pora karmienia młodych trwa cały dzień, bez przerwy.
392.
Poniżej rodzic nadlatuje z pokarmem do młodego, który po opuszczeniu budki uczy się latać.
393.
To już usamodzielniony ptak skropiony deszczem, w ziemi przeszukuje wszystkie zakamarki w poszukiwaniu owadów.
394.
Pozdrawiam
Przepiękne maluchy![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||