Przepiękne ptaszyny, jak zwykle miło się tu zagląda
Przepiękne ptaszyny, jak zwykle miło się tu zagląda
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dzwońc,e czaple i reszta super. będę zaglądał co jakiś czaspozdrawiam
Siuper.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Dziękuję, miło czytać, że się podoba.
Niestety populacje miejskie rozsmakowały się w drobnych ptakach, równowaga w przyrodzie musi być. Zimą jest to ptak rzadko spotykany, ale możliwe, że akurat w Twojej okolicy zimuje, ponieważ tylko niewielka część ptaków zostaje w kraju. Często można ją pomylić z krogulcem, też poluje na drobne ptaki i jest zdecydowanie liczniejszy zimą.
Na pewno są, trzeba tylko dokładniej przeglądnąć teren, łatwo ją rozpoznać po tym, jak zawisa w powietrzu i trzepocze skrzydłami wypatrując zdobyczy.
Dobre![]()
Ładne zdjęcia ptaków - przy czapli wygląda jakbyś miał ją na wyciągnięcie ręki.
A propos mniejszych ptaków - przyznaję, że stadko wróbli rzadko kiedy widziałem.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Tak mi się przynajmniej wydaje, że to pustułki polują na sikorki w przydomowym ogródku. Poruszają się bardzo szybko i ciężko się im dokładniej przyjrzeć. W lecie widzę je wiszące nad hałdami, siedzące na okolicznych latarniach, polujące na ptaki na skraju lasu choć w tym ostatnim przypadku nie dam głowy za to czy to na pewno pustułki, może to jednak krogulce.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Porośnięte hałdy, to doskonałe miejsce na polowania dla tych ptaków.
To może kilka zdjęć z czatowni.
Pospolity wróbel zwyczajny, tym razem samiec.
165.
Rudzik to już stały bywalec w moim ogrodzie i kolejna zima spędzona razem.
166.
Modraszka to standard, chyba najszybsza z sikor, dobra do ćwiczenia refleksu w naciskaniu spustu migawki.
167.
Regularnie zalatuje dzięcioł duży, najpospolitszy z dzięciołów. Na zdjęciu samiec z charakterystyczną czerwoną plamą na potylicy.
168.
Bażant, ostatnio pojawia się tyko samiec, może samice siedzą już na gniazdach...
169.
Od kilku tygodni mogę podziwiać szpaki.
170.
171.
Może w zbyt mocnym świetle, ale tylko w takich warunkach widać kolorystykę upierzenia.
172.
Pozdrawiam
Piękna wrzutka![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Rudzik piękny, modraszka, portret bażanta super, fajnych masz gości w tym ogrodzie. Szpaki są świetnymi modelami, mimo wszystko to całkiem fajne stworzenia...
Co do 172 znawca ze mnie żaden, ale w życiu nie sądziłam ze tam są takie kolory
Kolejna przepiękna seria
---------- Post dodany o 02:54 ---------- Poprzedni post był o 02:52 ----------
PS 171 cudowna GO chyba najlepsze z serii
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22