A czym obrabiales rafy?
A czym obrabiales rafy?
Wracając do RX100 to sam mam RX100 III, ale też używałem trochę RX100 I i mogę polecić, ładne jpg-i, niskie szumy (jak na kompakt), bdb filmyOczywiście obowiązkowo trzeba dokupić grip i wtedy chwyt jest całkiem przyzwoity.
Pozdr.
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
i mnie te jpgi w zupełności wystarczały ,do formatu a4
Ten pierwszy jest ogólnie lepszy( w odbiorze)No dobrze, może nie tyle lepszy co bardziej naturalnie wygląda (kwestia gustu). Na plus w drugim foto tylko elewacja kościółka (jej kolor i mniejsza jasność), jak dla mnie. Reszta mogłaby pozostać bez zmian. Czyli wystarczyłoby (mz.) wybrać selektywnie kolor żółty, zmniejszyć jego jasność, luminancję (czy jak to się tam zwie w innych programach - Lightness ? ) i nieco podnieść saturacje tego koloru.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 10.01.16 o 01:33
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Wiem, ze Zoner nie umożliwia takiej edycji wybranego koloru, ale po co w związku z tym takie złośliwości
Podkreślałem, że to tylko moje zdanie i kwestia gustu, a Ty zaraz o trolowaniu i bzdurach.
Jak ktoś sie z Tobą nie zgadza, nawet jak sie w czymś myli (co jest rzeczą ludzką) to jest trolem i pisze bzdury ?, tak by wynikało z Twojej wypowiedzi...
O tym, że nie znasz tego programu wiem od dawna.
Nie mam psychopatycznej natury, ergo można się ze mną nie zgadzać. Warunkiem sine qua non jest przynajmniej elementarna wiedza i rzetelność w dyskusji. I to nie jest kwestia gustu ani jakiegoś zdania.
Wielu programów nie znam, ale jak już coś piszesz to może wstaw coś na potwierdzenie, że napisałem bzdury ? Uchylę czoła, posypie popiołem, przeproszę itp. itd.
(na tyle jeszcze chyba kumaty jestem)
Dla mnie edycja wybranego koloru to jest cuś takiego: (tzw HSL - Hue, Saturation, Luminance)
gdzie można wpływać na wybrany kolor - jego odcień/barwę/, saturację i jasność.
Takie cuś jest dostępne w większości programów do edycji RAW. (LR, C1, DxO, Darktable...i jeszcze pewnie kilka by sie znalazło)
Naprawdę stanowi to dla Ciebie tak wielki problem wstawić adekwatny zrzut ekranu z Zonera ?
PS.
Poproszę bez: "ergo"..."sine qua non", weź pod uwagę, że tu zwykli ludzie na forum som
PS2
Mam tu siebie na myśli, ale kto wie może jeszcze kilku by się znalazło![]()
Ostatnio edytowane przez And.N ; 10.01.16 o 02:59