Oj widzę, że sprawa z X10 nie jest taka prosta skoro wzbudza tyle emocji
Dla mnie jako nowicjusza to chyba nie jest dobry wybór, więc pozostaje XZ-2 albo ten nieszczęsny RX100, którego nie ma jak trzymać![]()
Oj widzę, że sprawa z X10 nie jest taka prosta skoro wzbudza tyle emocji
Dla mnie jako nowicjusza to chyba nie jest dobry wybór, więc pozostaje XZ-2 albo ten nieszczęsny RX100, którego nie ma jak trzymać![]()
Nie odniosłem takiego wyrażenia, wręcz przeciwnie. Z mojego niewielkiego doświadczenia z Silkipix wynika, że ten program to klapa na każdej linii. Lightroom naprawdę radzi sobie bardzo dobrze, na pewno lepiej niż cokolwiek innego. Jedynie przy matrycach X-Trans wymaga innego podejścia do wyostrzania i odszumiania koloru, bo standardowe ustawienia nie są optymalne - pierwszy jest za niski, a drugi za wysoki.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Zacznij najpierw od #35 a potem #43. Czy z powodu, jak piszesz "...mojego niewielkiego doświadczenia z Silkipix..." tak karkołomne postawienie sprawy nie jest cokolwiek ryzykowne?
---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post był o 13:48 ----------
W tej koniunkcji tak.
Nie spieszy się, poczekam.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Sorry, ale nie bardzo rozumiem co miałbym zrobić. Widzę zdjęcia, ale które jest które? Jakie były parametry ekspozycji? Jak wyglądały histogramy przed zrobieniem zdjęcia? To JPEGi prosto z aparatu czy wywołane RAWy? Jeśli RAWy, to jakim softem wołane i przy jakich parametrach?
---------- Post dodany o 13:58 ---------- Poprzedni post był o 13:57 ----------
Soft Olka jest lepszy.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg