Strona 137 z 173 PierwszyPierwszy ... 3787127135136137138139147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.361 do 1.370 z 1724

Wątek: Ze samiuśkich Tater

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    Chłopie Ty masz pejzaże. Ciężko wybrać najładniejsze (wszystkie trzymają wysoki poziom).
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Oj skleroza, a może sam je tam układałeś?
    Nie pamiętam...
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lisiajamka1
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    416
    Moja galeria
    Delektuję się widokami, są wyborne

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    trochę zdjęć przybyło bardzo dobrze ..
    przepiękne widoki, panorama z trasy na Świnicę - piękna

dalej był Krywań wrzucany - foty 740-742 ładne - ale chyba jednak dla mnie za wąsko
    oczywiście w wątku sprawdzają się idealnie do pokazania szczytów - to dobra lekcja dla mnie

744-746 bardzo przyjemne kadry - uwielbiam rysujące się mgłą i światłem kolejne płaszczyzny górskie

z ostatniej wrzuty najmilszy dla oka ostatni Jamski Staw
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    zdjęcia z tych wysokich partii gór są śliczne
    kolega cały czas w formie
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Dzięki
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    dalej był Krywań wrzucany - foty 740-742 ładne - ale chyba jednak dla mnie za wąsko
    oczywiście w wątku sprawdzają się idealnie do pokazania szczytów ...
    … na które trzeba wyleźć w przyszłym roku
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Podsumowując tegorocznych pięć moich tras w Tatrach Słowackich plus kilka od kolegi Robtora to polecam je wszystkie, bez wyjątku tym co lubią spędzić trochę czasu w wyższych górach. Wielką zaletą jest to, że szlaki są mocno zróżnicowane, każdy jest zupełnie inny,a mimo że leżą blisko siebie.
    Najmniej ciekawy szlak ale też najłatwiejszy moim zdaniem jest na Sławkowski, monotonnie się ciągnie zboczem Sławkowskiego z tym samym widokiem na Spiż, Tatry Niskie. Za to na szczycie jedna z najpiękniejszych panoram Tatr Wysokich, kapitalne widoki na Dolinę Staroleśną. Mam ochotę się tam znowu wybrać dla tych widoków gdy będzie morze chmur/mgła, a szlak o tyle dobry na takie warunki, że ciężko tam gdzieś spaść (może poza kilkoma momentami, w których dochodzimy do grani) choć zabłądzić we mgle nietrudno.
    Na Krywań także szybko wspinamy się w górę, ale tu widoki z trasy są już bardziej urozmaicone i ciekawsze. Była to najtrudniejsza wyprawa ale zadecydowały o tym warunki - śnieg i lód w krytycznych miejscach, w dobrych warunkach nie będzie problemu jak i na pozostałych trasach.
    Super są długie doliny ciągnące się pomiędzy wysokimi pasmami górskimi - najładniejsza chyba była jesienna Hińczowa. Z Wielickiej interesujące widoki na masyw Gerlacha, leżący nad nią Polski Grzebień i super panorama z Małej Wysokiej. Szlak na Jagnięcy początkowo dłuży się ciągnąc przez las, ale wszystko nagradza przepiękna Zielona Dolina Kieżmarska, wędrujące z turystami kozy Doliną Jagnięcą jak i piękne panoramy Tatr Wysokich i Bielskich - tam na pewno trzeba wrócić w przyszłym roku.
    Mimo że w większości wyjeżdżałem w pogodne weekendy to dzięki wczesnym wyjściom nie było tłoku na trasach, rano jest generalnie pusto, z tym że szczególnie trzeba uważać na najbardziej oblegane Rysy i Krywań, trochę później zaczyna być tłoczno.
    Cd. dolin i szczytów słowackich w przyszłym roku
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło

Awatar kon
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cd. dolin i szczytów słowackich w przyszłym roku
    ...idziemy do gawry.

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kon Zobacz posta
    ...idziemy do gawry.
    są jeszcze Polskie Tatry jak i inne góry więc postaram się z tej gawry wyleźć czasem
    Szwarc, mydło i powidło

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    są jeszcze Polskie Tatry jak i inne góry więc postaram się z tej gawry wyleźć czasem
    Raki, czekan... i w drogę
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Uprawnienia umieszczania postów