uwielbiam zimorodki choć na żywo chyba w życiu nie widziałam
ale są tak piekne że masakra![]()
![]()
![]()
uwielbiam zimorodki choć na żywo chyba w życiu nie widziałam
ale są tak piekne że masakra![]()
![]()
![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
200 i 203 najbardziej mi się podobają. idealnie ustawił się model i fotograf do światła. tło bajeczne.
z ogromną przyjemnością czytam Twoje narracje do zdjęć
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Jak zwykle zdjęcia przepiękne.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Fakt, dla nas też to jest dosyć blisko, ale nie wiem jak będzie z dojazdem po dzisiejszych nawałnicach :-/ Podobno nieźle u Was nabroiły...
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Po przerwie...
Miło, że się podoba i bardzo dziękuję Wszystkim za odwiedziny.
Jako przerywnik od zimorodków największa z sikor - bogatka.
Zdjęcia zrobione końcem lata, w tym czasie ich ubarwienie nie jest jeszcze tak intensywne.
206.
207.
I jeden z najmniejszych łuszczaków - kulczyk, typowy ptak parków i ogrodów.
Na zdjęciu samiec, ubarwiony jaskrawiej niż samica, zwłaszcza żółta pierś i głowa.
208.
Najłatwiej sfotografować go na ziemi, gdzie chętnie i często żeruje, jest przy tym mało płochliwy.
209.
210.
Kulczyk jest blisko spokrewniony z kanarkiem, obecnie są to dwa różne gatunki.
Na zdjęciach poniżej - samice, wyraźnie bledsze.
211.
212.
213.
Pozdrawiam
Marcin, nareszcie, brakowało tych Twoich ptasich opowieści. Piękne foty, nawet nie będę wybierał które naj itd. Wszystkie oglądam, i oglądam i...
wysmakowane lekkie kadry. widać, że uwielbiają Twoją stołówkę
brawo
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie