Sikorka modra jest lepszą testerką AF niż NynyA na pewno bardziej wymagającą. CO do wróbla to nie przesadzaj że on pospolity, dawno już żadnego nie widziałem, mazurki go wyparły cy cuś.
Sikorka modra jest lepszą testerką AF niż NynyA na pewno bardziej wymagającą. CO do wróbla to nie przesadzaj że on pospolity, dawno już żadnego nie widziałem, mazurki go wyparły cy cuś.
The question is: What is a Mahna Mahna?
czapla purpurowa - na początku pomyślałem, że to jakaś nasza siwa ubrudzona rdzawą wodą. a tu się okazuje, że to Jawa. bardzo ciekawa kolorystyka tego ptaka.
rudzik - przepiękne kolory tego ptaka
szpaki - jeśli dobrze pamiętam to oryginalne kropkowane ubarwienie jest charakterystyczne dla okresu zimowego.
pustułka - słyszałem, że gniazduje na naszych tczewskich mostach wiślanych, jednak nigdy nie spotkałem
wysmakowane kadry. może powiem za romkiem1967 - straszna nuda![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Wszystkie zdjęcia bardzo interesujące, a szpaczek nr 171. spodobał mi się najbardziej![]()
Ptaszory piekne. Szpaki cudowne.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowo
To prawda, jestem zauroczony tym gatunkiem.
Jak odpowiednio zaświeci to są jeszcze piękniejsze, jak znajdę zdjęcia to wstawię.
Dzięki
Mazurków z pewnością jest coraz więcej, ale u mnie populacja wróbla się odradza, przynajmniej w ogrodzie, zapraszam do czatowni - wróbel to taki "pewniak"
Tylko trochę obserwacji i musisz ją mieć. U mojego sąsiada gniazduje w niewykończonym domu pod dachem, nawet wyprowadza lęgi.
Nudy ciąg dalszy
Wróble po kąpieli w świetle zachodzącego słońca.
173. Samica
174.
175. Samiec
Ponownie modraszka, tym razem na wiesiołku.
176.
Śpiewa bardzo przyjemnie i doskonale reaguje na dźwięk.
177.
Pięknie wybarwiony samiec.
178.
Pozdrawiam
Z wielką przyjemnością tu zaglądam, bo zdjęcia są wyborne!!! Każde z osobna jest warte uwagi. Mam ostatnio słabość do wróbli. Takie pospolite się wydają i kiedyś wogóle nie zwracaem na nie uwagi. U mnie teraz częściej spotykam mazurki. Wróblowa seria debeściarska![]()
jesteś MISTRZEM uwieczniania ptasich kąpieli![]()
![]()
![]()
ostatnia seria PRZEcudowna - taką nudę to ja uwielbiam i chcę jak najwięcej
najlepsze dla mnie chyba 174jest cudne za minę gagatka, światło, tło, kolory wszystko mi tu gra
![]()
![]()
![]()
btw - to samiczka wróbla ?? czy mazurka ??
173 też mocno mi się spodobało również za światło, kolory
modraszka przegrała IMO w tej walce choć ta z 177 mocno dopomina się o swoje - a nastroszone piórka z 176 też urocze
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ja pierdziuKąpiące się wróble mnie rozłożyły na łopatki
![]()
The question is, who cares?