Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Zestaw do fotografii sportowej - zawody konne

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Moje zdanie jest takie. Z racji tego , że trochę sportu robiłem bądź robię i siedzę w Nikonie to polecam używki aby zmieścić się w 5k:
    - D300S - dobre iso i super szybki i celny AF
    - Sigma 70-200 HSM II - szybki AF i przyzwoita optycznie
    Za te zabawki trzeba będzie wydać myślę w granicach 4k.
    Aby zakres był "pełny" i gotowy na różne okoliczności można dokupić np N18-105 bądź N16-85 i tym samym dociągnąć do 5k.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Jaki sport robiłeś i robisz? Jeśli np. piłkę kopaną, to ok, ale w sportach polegajacuch na bieganiu i skakaniu przez przeszkody AF nie jet specjalnie potrzebny. Punkt ostrości jest stały w czasie rozgrywania konkurencji. Problemem jest jedynie zdobycie odpowiedniej miejscówki i moment wyzwolenia migawki. Jeśli wybieresz taką miejscówkę, że koń będzie dobiegał do przeszkody nieco za nią schowany, to nawet słynny AF Nikona zgłupieje i % udanych zdjęc z manuala będzie wiąkszy.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Zgadzam się. Robiłem np. siatkówkę manualami i się da. Skoro jednak jest do wydania 5k to chyba warto zainwestować w af. Próbka z sigmy 70-200 +D90
    crash
    Lubię sobie popstrykać.

Mieszka w
    obecnie Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Z komórki nie lubie odpisywać więc parę dni mnie nie było..
    Cytat Zamieszczone przez urzyszkodnik Zobacz posta
    Mam i ja Olka.
    Ale
    Mz
    Kup jakies de czysta. Do tego używkę 70-200 lub chociaz 70-210/4 (stary bardzo i fajny)
    Nie pakuj kAsy w Olka, jesli chcesz zabierać sie za poważne focenie na zawodach.
    Za te osiem kafli kupisz w/w zestaw spokojnie.
    Jesli iso musi byc większe, to choćby i d5100. Z takim szkłem jak 70-200 bedzie wypas.

Zapytaj z reszta na nikoniarzach...a nie tutaj.
    Tu dostaniesz porady ze Olek the best do wszystkiego. A do wszystkiego to nic nie jest...
    Podobne pytanie zadałem na innych forach, bo wiadomo każdy system coś oferuje i trudno znaleźć kogoś kto miał 3 systemy i z każdego drogie szkła

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Tu nigdy nie było porad typu "Olek the Best do wszystkiego".
    Ogólnie liczyłem, że bez względu na forum każdy odpowie rzetelnie bo chyba nikt nie jest tu wielu przedstawicieli handlowych danych marek

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Moje zdanie jest takie. Z racji tego , że trochę sportu robiłem bądź robię i siedzę w Nikonie to polecam używki aby zmieścić się w 5k:
    - D300S - dobre iso i super szybki i celny AF
    - Sigma 70-200 HSM II - szybki AF i przyzwoita optycznie
    Za te zabawki trzeba będzie wydać myślę w granicach 4k.
    Aby zakres był "pełny" i gotowy na różne okoliczności można dokupić np N18-105 bądź N16-85 i tym samym dociągnąć do 5k.
    D300 +jakieś 70-200 już mi ktoś polecał i biorę to też pod uwagę. Choć z sigmą ponoć trzeba uważać bo na 7 sztuk każda optycznie może być inna... niby../

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Zgadzam się. Robiłem np. siatkówkę manualami i się da. Skoro jednak jest do wydania 5k to chyba warto zainwestować w af. Próbka z sigmy 70-200 +D90
    crash
    Akurat tu simga nieźle wypadła Więc niie wiem skąd te watpliwe opinie o sigmach i tamronach.

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Ok, już z komputera - wrzucam link do zdjęć z hipodromu https://forum.olympusclub.pl/threads/13348-Koriolan-zdjęcia-rozmaite/page36
    Światła było od cholery, miałem pełną swobodę w doborze parametrów na niskim ISO. Przejrzyj jeszce nastepna stronę wątku.
    No ale to było latem.

Zresztą, jak ktos napisał- na konkursie przeszkodowym jest o tyle łatwo, że można zaplanowac miejsce akcji- najwięcej dzieje sie na przeszkodach a cały teren jest relatywnie mały.

Traca crossu też jest znana.
    Tu masz link do galerii z Hubertusa, po prawej stronie masz ikonke aparatu i tam są parametry zdjęcia
    http://jalbum.net/en/browse/user/album/1558802

Jest o wiele trudniej. Październik, no i ogromny teren na którym cos się może dziać w dowolnym miejscu.
    Latem kiedy zawodów jest najwięcej jednak na cały dzień siedzenia na zawodach światło fajne da się natrafić+ słońce przynajmniej ten rok taki był Może kolejny też
    Foteczki fajne jak to Ci w temacie napisali też inni te drugie biorąc pod uwagę tą październikową pogodę też dobrze to wygląda choć przez przypadek kliknąłem i ostatnia stronę i trochę się zdziwiłem, że foto księżyca gorsze z 50-200 niż z lumixa.
    Ale dzięki za rzeczową odpowiedz i fotki