Saboor_001
Saboor_002
Saboor_003
Saboor_004
Saboor_005
Saboor_006
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Coś dodam od siebie, rozumiem założenia zabawy, poprawianie itd, tyle że siedzieć na zdjęciem które kompletnie niczym nie zainteresuje jest dla mnie stratą czasu. Kompletną stratą. To był główny powód dla którego tym razem nie skusiłem się na zabawę. Zabawa jest o wiele bardziej zajmująca gdy zdjęcie ma jakąś wartość dla autora i zależy mu na uratowaniu zdjęcia itp... Wiem zaraz skrytykujecie, że nie o to chodziło, ale obrabiać dla samego obrabiania mnie osobiście nie bawi. Niczego do zabawy nie wnosi moim zdaniem a chyba nawet powoduje spadek zainteresowania. Nie wiem czemu nie było podanego autora rawa, kiedyś to było podawane, czemu nie napisane jest z jakiego powodu autor chce by powalczyć z danym zdjęciem. Robienie z poprawki testów matrycy to chyba już lekka przesada, nie sądzicie? Zdawało mi się że nie po to jest ta zabawa.
Szkoda, że nie przeczytałeś uważnie tego co napisano, rozumiem, ze Tobie generalnie czasu szkoda.
Bądź tak miły i odróżnij cel naciśnięcia migawki oraz wykorzystania RAW-a jako materiału do etiudy (ćwiczenia, doskonalenia umiejętności przez ćwiczącego) co jednak celem poPRAWki jest.
Ostatnio edytowane przez apz ; 12.09.15 o 12:31
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
ja przeczytałam i myślę że yamada też to zrobił
nie zmienia to faktu że w 100 % się z nim zgadzam![]()
co prawda rzadko biorę udział w poprawkach, ale kilka razy mi się zdarzyło
wymiataczem w obróbce nie jestem, cienki bolek ze mnie w tym temacie - ale z tego zdjęcia po prostu nie da się wyciągnąć nic sensownego co przyniosło by finalne zadowolenie dla oka
to też napisałam żadna z prac mi się finalnie w 100% nie podoba - a to chyba a raczej na pewno przez RAWa, z którego więcej wyciągnąć się nie da
a jak się nie da to tak jak yamada napisał szkoda czasu
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dużo pisania o niczym, jak tak pięknie potraficie ocenić właściwe zdjęcie do popRAWki, czemu przez tyle czasu nikt swojego nie zaproponował?
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
moje jedno dostałeś![]()
tzn dostałeś kilka - jedno wybrałeś
może nie najlepsze ale jakby nie było fajne cuda z niego powstały![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez And.N ; 12.09.15 o 12:49
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|