Zobacz wyniki ankiety: Głosowanie PopRAWka 3/2015, wybieramy jedną pracę

Głosujących
19. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Saboor_001

8 42,11%
  • Saboor_002

6 31,58%
  • Saboor_003

1 5,26%
  • Saboor_004

2 10,53%
  • Saboor_005

2 10,53%
  • Saboor_006

0 0%
Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 110

Wątek: Wyniki popRAWka 3/2015

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez A56 Zobacz posta
    A mnie ta fotografia podoba się, ze względu na pracę jaką trzeba włożyć, aby była lepsza w odbiorze.
    A mnie się nie podoba, bez względu ile pracy się włoży, jak dla mnie będzie w odbiorze słabiutkie. Choć nie jest to dla mnie powodem rezygnacji z udziału w zabawie
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    Coś dodam od siebie, rozumiem założenia zabawy, poprawianie itd, tyle że siedzieć na zdjęciem które kompletnie niczym nie zainteresuje jest dla mnie stratą czasu. Kompletną stratą. To był główny powód dla którego tym razem nie skusiłem się na zabawę. Zabawa jest o wiele bardziej zajmująca gdy zdjęcie ma jakąś wartość dla autora i zależy mu na uratowaniu zdjęcia itp... Wiem zaraz skrytykujecie, że nie o to chodziło, ale obrabiać dla samego obrabiania mnie osobiście nie bawi. Niczego do zabawy nie wnosi moim zdaniem a chyba nawet powoduje spadek zainteresowania. Nie wiem czemu nie było podanego autora rawa, kiedyś to było podawane, czemu nie napisane jest z jakiego powodu autor chce by powalczyć z danym zdjęciem. Robienie z poprawki testów matrycy to chyba już lekka przesada, nie sądzicie? Zdawało mi się że nie po to jest ta zabawa.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Coś dodam od siebie, rozumiem założenia zabawy, poprawianie itd, tyle że siedzieć na zdjęciem które kompletnie niczym nie zainteresuje jest dla mnie stratą czasu. Kompletną stratą. To był główny powód dla którego tym razem nie skusiłem się na zabawę. Zabawa jest o wiele bardziej zajmująca gdy zdjęcie ma jakąś wartość dla autora i zależy mu na uratowaniu zdjęcia itp... Wiem zaraz skrytykujecie, że nie o to chodziło, ale obrabiać dla samego obrabiania mnie osobiście nie bawi. Niczego do zabawy nie wnosi moim zdaniem a chyba nawet powoduje spadek zainteresowania. Nie wiem czemu nie było podanego autora rawa, kiedyś to było podawane, czemu nie napisane jest z jakiego powodu autor chce by powalczyć z danym zdjęciem. Robienie z poprawki testów matrycy to chyba już lekka przesada, nie sądzicie? Zdawało mi się że nie po to jest ta zabawa.
    Szkoda, że nie przeczytałeś uważnie tego co napisano, rozumiem, ze Tobie generalnie czasu szkoda.

Bądź tak miły i odróżnij cel naciśnięcia migawki oraz wykorzystania RAW-a jako materiału do etiudy (ćwiczenia, doskonalenia umiejętności przez ćwiczącego) co jednak celem poPRAWki jest.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 12.09.15 o 12:31
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    U mnie masz akurat poparcie, o czym zresztą pisałem wcześniej...ale nie to jest najistotniejsze powiedzmy...choć jak widać spadek frekwencji też dużo zależy od "materiału do popRAWki"

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Szkoda, że nie przeczytałeś uważnie tego co napisano, rozumiem, ze Tobie generalnie czasu szkoda.
    ja przeczytałam i myślę że yamada też to zrobił
    nie zmienia to faktu że w 100 % się z nim zgadzam

co prawda rzadko biorę udział w poprawkach, ale kilka razy mi się zdarzyło
    wymiataczem w obróbce nie jestem, cienki bolek ze mnie w tym temacie - ale z tego zdjęcia po prostu nie da się wyciągnąć nic sensownego co przyniosło by finalne zadowolenie dla oka
    to też napisałam żadna z prac mi się finalnie w 100% nie podoba - a to chyba a raczej na pewno przez RAWa, z którego więcej wyciągnąć się nie da
    a jak się nie da to tak jak yamada napisał szkoda czasu
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Dużo pisania o niczym, jak tak pięknie potraficie ocenić właściwe zdjęcie do popRAWki, czemu przez tyle czasu nikt swojego nie zaproponował?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria
    moje jedno dostałeś
    tzn dostałeś kilka - jedno wybrałeś
    może nie najlepsze ale jakby nie było fajne cuda z niego powstały
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    ... czemu przez tyle czasu nikt swojego nie zaproponował?
    Hola, hola!
    O ile pamiętam, zawsze Ty prosiłeś o możliwość wykorzystania czyjegoś zdjęcia do zabawy.
    Czy coś się zmieniło?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Dużo pisania o niczym, jak tak pięknie potraficie ocenić właściwe zdjęcie do popRAWki, czemu przez tyle czasu nikt swojego nie zaproponował?
    a były takie propozycje aby ktoś swojego RAW-a zaproponował ?, moze i były ale nie pamiętam...
    Zgłaszałem propozycję aby wygrany w danej edycji zgłaszał swojego RAW-a do następnej popRAWki, ale trzeba by to oczywiście przedyskutować...
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 12.09.15 o 12:49

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Hola, hola!
    O ile pamiętam, zawsze Ty prosiłeś o możliwość wykorzystania czyjegoś zdjęcia do zabawy.
    Czy coś się zmieniło?
    Czasem enigma przy Tobie wymięka...
    Było jakieś, które mi wpadło w oko, to poprosiłem. No i?
    Jeszcze raz: czy to taki wielki wysiłek, zaproponować fotkę czyjąś/swoją do popRAWki? To Wy się bawicie, nie ja.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL