Budowla ciekawa, ale jakoś nie pasuje mi do reszty budowli które pokazywałeś.![]()
Taka mało szkocka.Za mało kamienia, za dużo czegoś innego.
![]()
Budowla ciekawa, ale jakoś nie pasuje mi do reszty budowli które pokazywałeś.![]()
Taka mało szkocka.Za mało kamienia, za dużo czegoś innego.
![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Kolejne interesujące zdjęcia, aż dziw bierze, że dopiero teraz zdecydowałeś się na fotorelację z podróży po Szkocji![]()
W sumie, to mnie yamada zainspirował. Gdyby nie On, to pewnie jeszcze długo nic...
A jako że wiedziałem, że Roberta będą krajobrazowo-zamkowo-klifowe, to moje miejskie jak gdyby uzupełniają ten obraz "Państwa Skąpców"
Z tym skąpstwem to żartuję, bardzo ale to bardzo mili ludzie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Budynek parlamentu robi wrażenie i podoba mi się. A abstrahując od samej budowli i zdjęć, to zastanawia mnie jak ludzie lubują się w biurokracji. Niesamowite. Po grzyba to takie wielkie
The question is, who cares?
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Ślij cerkiewki na konkurs Wieprza, będziemy oglądać Norwegię.![]()
Deep Sea World - szkockie narodowe oceanarium.
Posiadają najdłuższe w W.Brytanii i jedno z najdłuższych na świecie tuneli akrylowych do oglądania fauny morskiej w warunkach zbliżonych do naturalnych.
To było jedyne miejsce, i jedyny przykład trochę niefajnego zachowania personelu.
Otóż na dworcu kolejowym w Edynburgu, można było kupić bilety na drugą stronę zatoki wraz z biletami wstępu do oceanarium. Gdy zajechaliśmy na miejsce była 16.30
Okazało się, że ostatnia grupa zwiedzających wpuszczana jest na godzinę przed zamknięciem. Niestety na dworcu nikt nas o tym nie poinformował. Nie było też mowy o zwrocie za niewykorzystany bilet. Nie prolongowano też biletu na następny dzień, choć wyrażaliśmy chęć przyjazdu w kolejnym dniu. Pani na bramce była nieugięta.
Kto nam pomógł ? jeden z pracowników naukowych. Gdy usłyszał, że jesteśmy z Polski i spory kawałek mamy do ponownego przyjazdu zaoferował się że nas oprowadzi... "a pani niech sobie zamyka tę bramę" - to było do bileterki.
Wytłumaczył też jej, że gdy był na Wawelu, miał podobną sytuację, z tym, że jego grupę wpuszczono normalnie na 5 min. przed zamknięciem i dla personelu nie stanowiło to problemu.
Dzięki niemu mieliśmy ten komfort samotnego zwiedzania i przy okazji fachowych informacji. Brawo
Dojeżdżamy. Widok na zatokę z wagonu. A jako że bez polara, to moje dziewczyny się odbiły w szkle
1086.
1087.
1088.
1089.
1090.
1091.
1092.
1093.
1094.
1095.
1096.
1097.
1098.
1099.
Na koniec zostaliśmy wypuszczeni na zaplecze, gdzie można było zobaczyć basen połączony z oceanem. W tle piękny klif i widok na most.
1100.![]()
Fajna opowieśc o stosunkach polsko-szkockich....
Róznimy się tym, ze ja wolę ogladać okolicę od wody i marin, a Ty wędrujesz po lądzie, intensywnie fotograficznie wędrujesz, przeglądając kolejne odcinki Twojej opowieści czuję siej akbym tam był z Tobą, przynajmniej czasami.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro