cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Skromny wystrój, daleko mu do kościołów katolickich, kolorytu dodają barwy rodów szlacheckich.![]()
Mogłeś wydrapać, byłby dodatkowy akcent z cyklu : "Nasi tu byli".![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Fajnie się zwiedza z Tobą te "egzotyczne" miejsca.
Pozdrówka.
Zaglądam,oglądam, jest dobrze, prócz ciachniętej Marysimimo wszystko wolę tą niemiejską część Szkocji. Zresztą nie tylko Szkocji...Dawaj dalej zwiedzanie miast z Tobą jest jak najbardziej wporządku, dla mnie w zupełności satysfakcjonujące
![]()
Bardzo się cieszę, że wpadacie i zwiedzamy razem Szkocję - ten dziwny acz piękny kraj.
Dziś wybierzemy się wspólnie do szkockiego Parlamentu. Pamiętamy niedawne referendum w sprawie odłączenia się Szkocji od Wspólnoty Brytyjskiej. Cóż, przegrali. Z rozmów jakie tam odbyłem (ale zabrzmiało) wynika, że Szkoci nie cierpią Anglików. Uważają, że dawniej ograbiono ich z węgla, drewna, rudy, kamienia. Dziś, że okrada się ich z ropy. Zasoby ropy u Szkockich wybrzeży są niesamowite, ale profity czerpią tylko Brytyjczycy. Dla Szkotów... ochłapy.
Szkoci mają własnego funta. Na tyle mocnego, że Bank Angielski traktuje jego kurs na równi z funtem brytyjskim.
...
Wycieczka do Szkockiego Parlamentu - niezapomniana. Prześwietlono mi sprzęt foto, bardzo miło powitano... serdecznie witamy w Szkocji - ot taki banał jak na lotnisku, ale miło było. Mała migawka, że widzą, że Polacy ... Wałęsa, Unia, jak Wam się żyje ?
No dobra, koniec, teraz wycieczka
Coś w rodzaju naszego Domu Poselskiego
1073.
1074.
Hiszpan architektem Szkockiego Parlamentu
1075.
1076.
1077.
1078.
1079.
1080.
1081.
1082.
1083.
1084.
1085.![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Ciekawy budynek![]()
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Przyznaję, że ta wrzuta najbardziej mnie zaciekawiła, foty bardzo fajne, miejsce ciekawe mam nadzieję, że to nie koniec.
Oczywiście że nie koniec
Strasznie mi miło![]()