516 jest piękne. Dawno mnie tam nie było.
Edit: a z wcześniejszych wpadły mi w oko 508, 510 i 513 - są świetne![]()
516 jest piękne. Dawno mnie tam nie było.
Edit: a z wcześniejszych wpadły mi w oko 508, 510 i 513 - są świetne![]()
Ostatnio edytowane przez Farensbach ; 16.08.14 o 00:02
Dzięki wielkie
516 było robione fishem 7,5. Spotkałem na szczycie gościa, który miał jakiegoś Panasa z fishem właśnie. I nie bardzo mu wychodziły zdjęcia jego dziewczyny. Więc się na chwilę zamieniliśmy. Dałem mu moje 9-18 a w zamian skorzystałem z jego rybki.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
516 zwraca uwagę, przez fish pewnie. Jak nie jestem ogólnie przekonany do "defomacji" z takiego obiektywu to tu wyszło bardzo fajnie i kolorystycznie też mi się podoba.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Moim zdaniem nie warto. Tym bardziej, ze takie skladanki z dwu, trzech, zdjęć spokojnie można zrobić z ręki bez statywu. Najprościej wtedy użyć trybu M i balans bieli na sztywno (choć w przypadku RAW niekoniecznie) lub przy innym trybie (np. A - preselekcji przysłony) zablokować ekspozycję przy pierwszym zdjęciu. Tryb panoramy w aparacie nie jest potrzebny.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 16.08.14 o 17:47
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Już mówię:
- z ręki
- w poziomie
- jak andtor pisze blokada ekspozycji, tryb A
- składane Huginem.
Hugin ma tę ciekawą właściwość, że niweluje minimalne różnice ekspozycji, tak, że miejsce łączenia jest idealnie dopasowane. Co więcej - ma tryb HDR. (nie używam bo nie lubię) - ale dobrze jak jest bo przydać się może.
Dzięki. Czas chyba najwyższy przetestować "patent".