Manual mi nie straszny
A bedzie a7(x?) z sb900 np działać choćby w manualu ?
Google twierdzą, że tak.
System drogi? To pokaż mi inne nowe aparaty z matrycą FF i ceną lepszą od Sony? Ile kosztuje A7 a ile E-M5 mk. II czy X-T1? A że szklarnia droga? No systemowa z AF droga, ale można chyba podpinać też szkła od nexów, Sony A i minoltowskie szkła, jest przejściówka Metabones na szkła Canon FE z działającym AF, są przejściówki do innych systemów bez AF.
To chyba najlepszy system do podpinania obiektywów z innych systemów. I ma odchylany ekranik.
Tylko z nim raczej nie będziesz niewidoczny, szczególnie po podłączeniu szkła kryjącego FF - ale nie da się zjeść ciastka i mieć ciastko.
PS. Jako, że jest to wątek o OM-D E-M5 mk. II prośba do moderatora o przeniesienie całej powyższej dyskusji do osobnego wątku.
Ta niewidoczność...
No i waga tez sie zrobi spora.
Ehhh
Sam juz nie wiem. Nie lubie zmian.
Bardzo nie lubie.
To ja nie wiem czego się spodziewasz. Różnica między Fuji a Sony A7 też będzie równie "kosmetyczna". Aparaty są teraz na bardzo wyrównanym poziomie i chyba żaden nie da Ci efektu "wow". Problem chyba leży w wygórowanych oczekiwaniach.
A skąd ktoś miałby wiedzieć o czym będziesz myślał po zakupie aparatu? Pewne jest, że cokolwiek kupisz, to po jakimś czasie będziesz myślał o kolejnym zakupie, tak jak to ma miejsce teraz.
Myślę, że swoje zdanie w recenzjach wyraziłem dobitnie. Chyba łatwo odgadnąć, który sprzęt pasuje mi bardziej, a który mniej. A że nie piszę o tym, że któryś aparat zjada innego na śniadanie, to tylko dlatego, że nie zjada...Każdy sprzęt ma inne zady i walety, nie ma żadnego lidera, który we wszystkim byłby najlepszy.
Moim zdaniem to lustro już Ci nie jest potrzebne nawet mając E-PL5. Ewidentnie masz jednak jakiś sentyment do lustrzanki, chyba nie do końca racjonalny, wymyślasz warunki, które moim zdaniem spełnia każdy cyfrowy aparat systemowy, ale Ty mimo to czujesz jakiś niedosyt. Nie potrafię tego zrozumieć, więc niczego nie mogę doradzić.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dobieram sprzęt wg. szkieł i af. Jeśli w systemie nie ma tego czego potrzebuję próżne achy i ochy nad korpusem i jego matrycą.
@epicure,
Nie kop Pana bo się zmęczysz.
Typowy przypadek GAS![]()