Cześć,
[Ciach]
czy wiecie może, czy jest dostępna jakaś specyfikacja gniazda gripa na spodzie E-M5 MKII? Szukam jakiejś informacji, bibliotek, dokumentacji, jak można sterować aparatem za pośrednictwem tego gniazda. Mam pomysł na rozszerzenie/statyw do tego aparatu i chciałbym trochę pomajsterkować.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 3.07.15 o 00:59 Powód: to nie dział giełda
Pozwolę sobie na odrobinę autopromocji i zapraszam do recenzji E-M5 II:
http://www.epicure.pl/kombajn-e-m5-mark-ii/
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Uwaga plotka : FT3
Oly podobno szykuje nowe firmware do M5.2 znacznie skracające proces wykonywania zdjęcia w trybie wysokiej rozdzielczości. Sama aktualizacja ma być dostępna jeszcze przed końcem lipca.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Ale mówimy o maksymalnym dopuszczalnym technicznie czasie 1/80s - gdy warunki pozwolą - mniej (czy raczej dłuższy czas) zawsze można użyć![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
To 1/80 to prawdopodobnie tylko dla jednego zdjęcia, a aparat musi zrobić ich osiem.
a może jednak nie, przypomniałem sobie wywiad na dpreview:
Mr. Kataoka, General Manager of Olympus’s product and marketing planning division and the man behind the R&D of the OM film cameras and the E system, spoke to us recently in the Czech Republic during a European event to demonstrate the features of the new OM-D E-M5 ll. He went on to explain that he expected the R&D team to make rapid progress in the development of the High Res Shot feature and that in time Olympus will be able to create a system will take less than 1/60sec instead of the current time of about one second.