Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 73

Wątek: E-M5 czy E-M10?

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    apz, easy_rider - cóż mogę napisać... bazuję obecnie na moich doświadczeniach z FP w korpusach jakie miałem w łapkach.
    Dla mnie osobiście, FP jest pomocą a nie celem. Swego czasu ta funkcja była priorytetem jeżeli chodzi o dobór korpusu, teraz już zeszła na plan dalszy.

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Czyli tak jak pisałem, dla każdego coś innego jest dobrego
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    andtor2
    specjalnie jesteś przeciwko wszystkiemu i wszystkim, czy tak jakoś przez przypadek wychodzi? Nie używasz wifi, nie masz wifi w komputerze, nie masz smartfona (naprawdę nie wiesz, co to jest?) - to może nie wypowiadaj się o przydatności tego rozwiązania. Zdalne wyzwalanie migawki bez żadnych dodatkowych wężyków i wyzwalaczy to tylko jedna z nich. Sterowanie przez live view przydało mi się wiele razy - to nie jest dla mnie funkcja decydująca o zakupie konkretnego modelu, ale zdecydowanie wolę ją mieć jak nie mieć. Podobnie jak focus peaking.
    A Ty masz wifi w komputerze stacjonarnym ? Owszem mam w domu wifi używane do laptopa, który służy głownie do przeglądania internetu i pisania postów "przeciw wszystkiemu i wszystkim"
    Smartfona nie mam i nie potrzebuję. Mam taki zwykły fon, co prawda zdjęcia też robi.
    Interesowałoby mnie przewaga zdalnym wyzwalaniem migawki (w konkretnych zastosowaniach) przez wifi od tego z wężyka spustowego, czy z opóźnionym czasem migawki.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 24.06.15 o 21:08
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    powiekszenie kontra FP
    z osobistych doświadczeń , powiekszenie jest ok tam gdzie masz statyczne ujecia, makro
    tam gdzie masz dynamiczne ujecia powiekszenie nie sprawdza się z powodu o jakim juz pisałem , nie wiadomo co sie dzieje w reszcie kadru
    przy FP nie ma znaczenia jakie jest ujęcie, statyczne czy dynamiczne
    dlatego wolę FP
    tam gdzie masz duzą głębię ostrości oba patenty są mało przydatne mozna spokojnie ostrzyć bez wspomagania
    nie wiem jak jest w korpusach O, w GX7 sa dwa stopnie FP, oba są w 100 % uzyteczne, dokładniejszy raczej opcja ze statywu
    co do złego pokazywania ostrości, moze wina lezy po stronie kiepskiego adaptera do obiektywu ? miałem taki przypadek z obiektywem MD, po zakupie drugiego adaptera wszystko jest OK(po pomiarach okazało sie, że ten pierwszy jest o1,2 mm krótszy)

---------- Post dodany o 20:47 ---------- Poprzedni post był o 20:44 ----------

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    A Ty masz wifi w komputerze stacjonarnym ? Owszem mam w domu wifi używane do laptopa, który służy głownie do przeglądania internetu i pisania postów "przeciw wszystkiemu i wszystkim"
    Smartfona nie mam i nie potrzebuję. Mam taki zwykły fon, co prawda zdjęcia też robi.
    Interesowałoby mnie przewaga zdalnym wyzwalaniem migawki (w konkretnych zastosowaniach) przez wifi od tego z wężyka spustowego, czy z opóźnionym czasem migawki.
    róznicy nie ma poza tym, że możesz robić to z odległości i widzieć to co widzisz na ekranie/wizjerze
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Się tak zastanawiam, czy nie lepiej i prościej by było w tych hiper wypasionych body zastosować zwykły, jasny i duży wizjer z normalnym pryzmatem? Widzisz żywy obraz bez podniecania się , że masz ileś tam rozdzielczości, a widzisz sztuczny obraz rzeczywistości w kadrze ? Koszt chyba mniejszy, można ostrzyć bez problemu z manualami, przyjemność samego patrzenia w kadr a nie w wyświetlacz z myśliwca. Dziwna sprawa, z analogowym body nie mam problemu z trafieniem w punkt w 8 przypadkach na 10. W cyfrowym cudzie zdarza się to o wiele rzadziej.
    ps. czasem korzystam z powiększenia na LV , jak mam aparat na statywie albo skanuję klisze. I w tym przypadku nie do przecenienia jest uchylny ekran.
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    GX7 który przewinął się w wątku ma bardzo słabą stabilizację- to funkcja która jest dla mnie najcenniejsza we współczesnej technice.
    Po E3 nic już nie jest takie same

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    GX7 który przewinął się w wątku ma bardzo słabą stabilizację- to funkcja która jest dla mnie najcenniejsza we współczesnej technice.
    Po E3 nic już nie jest takie same
    panas stawia na stabilizowane szkła, stabilizacja w body to taki extras

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    panas stawia na stabilizowane szkła, stabilizacja w body to taki extras
    Stabilizacja w szkłach Panasa to marność nad marnościami.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    cos na poparcie tych słow ? czy takie masz przekonanie ?

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Stabilizacja w olkach przy panasowej stabilizacji w 100-300 to śmiech na sali. To nie moje przekonanie a wniosek z kilkuletniego użytkowania.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Uprawnienia umieszczania postów