Ładny jestmyślę że to krok w dobrą stronę, ale konkurent NX200 a nie niestety NEX-7. Gdyby miał wbudowany wizjer, to byłby najlepszym wyborem w m4/3. A tak to mam chrapkę tylko na nowego kita...
Ciekawe jaką cenę dostanie.
Z wyglądu taki sobie. Na minus ekran lcd o niskiej rozdzielczości. Obecne standardy są jednak wyższe.
Dołączany EVF tylko taki sam jak w G3 czy w Penie, a mogliby się pokusić o wyższą rozdzielczość.
Matryca, jeśli daje lepszy obrazek od G3 to super.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Optyczne obmacały przedpremierowy egzemplarz. Wizjer DMW-LVF2 coś mi przypomina....
The question is: What is a Mahna Mahna?
podoba mi się, przypomina mi L1, którego bardzo lubie
jednak od razu zwróciłem uwagę na lampkę wspomagania.
korzystając z powerzooma będzie ona idealnie zasłonięta paluchami.
mam nadzieje, że to tylko tak na zdjęciach wygląda
Teraz, kiedy jest potwierdzone napiszę: dla kogo jest to aparat?
Jako GF1 chciałbym mieć w kolejnym body tą samą baterię LUB kompatybilną ze wszystkimi bateriami ładowarkę. Kto choć raz podróżował samolotem wie co mam na myśli.
Jako GF1 chciałbym dopłacić ile tylko konieczne do opcji multi aspect ratio sensor i wbudowany wizjer.
Jako GF1 ostatecznie przebolałbym brak wbudowanego wizjera i kupiłbym GX1 gdyby miał... multi aspect ratio sensor, później też wizjer
Szumy. 200% lepszy stosunek S/N - zapewne kolejny rekord w mataczeniu parametrem ISO, ale tu liczę na analizę epicure po udostępnieniu pomiarów przez DxO.
Nie mniej super aparat dla wchodzącego w system. Wkurza tylko brak opcji: 20/1.7 kit; dostępne opcje: kit X, zwykły kit, tylko korpus.
Policzmy 700 + 400 + 345 + 322 = $1767 za kompletny mikro system (body/m45/20/14)... na starcie.
/edit/ Jeszcze jedna rzecz znalazła miejsce - a jakże - w GX1: dotykowy ekran. Po wczorajszej przygodzie z 2.5 rocznym dzieckiem (przeglądanie fotek/filmików na TZ20) mam nadzieję, że to **** da się wyłączyć z poziomu menu.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 7.11.11 o 10:34
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
GF2 z matrycą G3 i kontrolkami z GF1 za cenę wyższą, niż GH2. Dziękuję, postoję.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Fajna puszka, ale nie widzę aktualnie większego sensu przesiadać się z G3 jako korpusu wyjazdowego plus GF1 jako backup (lub do zabawy z założonym 14/2.5 i OVF 28mm Voigtlangera). Gdybym miał kupić teraz nową puszkę bezlusterkową to poczekałbym na GX1, mimo iż cena będzie pewnie solidna.
A przy okazji ciekawa rzecz: ponoć NEX to "ogór"
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb