OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Stosuję dokładnie taką samą "technikę". Z tym, że nie ma się co czarować, omd e1 trzyma mi się znacznie lepiej z 12-40.
A w sumie to najśmieszniejsze w tym jest to, że m4/3 wyeliminowało lustro z korpusu i dzięki temu aparaty miały byc mniejsze i bardziej poręczne. Natomiast my tu kombinujemy jakby te body powiekszyć, żeby lepiej leżało w dłoni![]()
The question is, who cares?
Na szczęście mi pasuje jak jest i nic nie muszę kombinować![]()
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szafir,
Miałeś okazję popstrykac z tym gripem w niskiej temperaturze? Ręka nie odmarza?
Przy długich palcach i sporym obiektywie grip się przydaje.
To Wy zdjęcia bez rękawic robicie?
Niezłe rozwiązanie.
Z E-M5 daję radę (zmiana obiektywów, kółka, górne przyciski, włączanie) w normalnych, grubych rękawicach. Te na tylnej ściance, szczególnie górne to już odpadają ale nożna się bez nich obyć. W każdym razie zdjęcie rękawic przy minus kilkunastu czy dwudziestu kilku i jeszcze nieraz silnym wietrze trudno mi sobie wyobrazić, takim hardkorowcem już nie jestem![]()