Thomasso - pewnie ten sam mechanizm sprawia że fotograf który ma mikro, choćby nawet miał 133% normy to i tak będzie robił gorzej....
////bredzę////
Thomasso - pewnie ten sam mechanizm sprawia że fotograf który ma mikro, choćby nawet miał 133% normy to i tak będzie robił gorzej....
////bredzę////
Ha! Dzięki! To w końcu wiem, czemu robię takie marne zdjęcia![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Gdybyś miał XZ-2, to Twoje zdziwienie mogłoby być jeszcze większe, pewnie w 90% przypadków zdjęcia nadal byłyby mniej więcej takie same. Zabawa zaczyna się w tych nielicznych sytuacjach, kiedy "mniej więcej" robi różnicęTo tak jak z samochodami. Jak jedziesz do sklepu po bułki, to każdym dojedziesz mniej więcej tak samo, ale jak co jakiś czas masz ochotę poszaleć na polnych drogach, to już wyraźniej widać różnice.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
@fret: chyba Cię trochę fantazja poniosła. O ile współczesne matryce MFT oferują podobną jakość obrazu jak FF sprzed kilku lat, a 12-40 nie ma się czego wstydzić przy L-kach, to XZ-2 jako kompakt w jednym i drugim względzie jednak daleko z tyłu jest - rzuć okiem na 5D2, E-M1 i XZ-2 przy ISO 6400 (z RAWów):
Pierwsze dwa w miarę porównywalne, ale na obrazku z XZ-2 ledwo cokolwiek widać.
OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
flickr: lcf80
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
flickr: lcf80
Czyli wychodzi na to, że w zasadzie sie zgadzamyTypowe fotki z niedzielnego spaceru, oglądane na monitorze HD nie będa sie szokująco różniły.