Em-5 i 12-40 to bardzo poręczny zestaw, ale zdecydowanie komfort poprawia dedykowany grip lub 1/2 tegoż gripa, bez niego jest wyraźnie gorzej. Wygodny i poręczny sprzęt, nawet przy całodniowych włóczęgach z aparatem.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Ja bez gripa daje rade. Wole wydac kase na dodatkowa stalke i miec kilka zamiennikow przy sobie![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Dzisiaj znowu byłem na "przymiarce" i tym razem próbowałem OM-D E-M10 z gripem + 12-40 PRO. Ogólnie za wiele się nie poprawiło i tutaj wydaje mi się, że jednak OM-D E-M5 ze swoim większym gripem (mam na myśli 1/2 HLD-6) załatwiłby problem.
PS.
Dzisiaj miałem również krótką rozmowę z żoną na temat ewentualnego zakupu 12-40 i nie jest najgorzej. Widzę światełko w tunelu![]()
Zycze powodzenia w realizacji zakupuJa sprezentowałem mojej zonie E-PL7, no i wiele spraw mam rozwiazanych...
![]()
Ostatnio edytowane przez waruga ; 20.02.15 o 20:44
Ja próbuje wmówić żonie, że po zakupie 12-40 2.8 byłby już koniec z dalszymi zakupami, ale sam chyba w to nie wierzęz drugiej strony cena szkiełka to 4 miesiące terapii młodego więc ma hamulec.
No i właśnie tak robię, zresztą ograniczają mnie nie możliwości sprzętu a moje umiejętności