Gadanie ciekawe, obrazki ładne![]()
Gadanie ciekawe, obrazki ładne![]()
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
No to lecimy dalej...
Po wyczerpującej wędrówce po górach następnego dnia postanowiliśmy obciążyć trochę inne mięśnie i zdecydowaliśmy się wypożyczyć rowery. Plan nie był zbyt ambitny. Miał polegać na dojechaniu po płaskim około 10 km do pobliskiej kolejki liniowej, wjazd na górę i zjazd do miejsca wypożyczenia rowerów. Na miejscu okazało się, że w niektórych miejscach wypożyczanie rowerów jest dofinansowywane przez Państwo i jak na szwajcarskiej warunki było wręcz śmiesznie tanie. No to skoro tak to po raz pierwszym postanowiliśmy wypożyczyć rowery wspomagane silnikiem elektrycznym napędzanym akumulatorami i zamiast korzystać z wyciągu, podjechać samemu na szczyt.
Mówiąc krótko, bajka. Bez wspomagania zrezygnowałbym chyba po kilku kilometrach, a tak udało się dotrzeć na szczyt. Wysiłek tak czy tak był duży, ale zabawa przednia.
Potem szybki (dosłownie) zjazd z góry i przygotowania do kolejnej wędrówki. Tym razem wybraliśmy się w okolice Vom Gletscher Zum Wasser podziwiać głównie lodowiec.
45)
46)
47)
48)
49)
50)
51)
52)
53)
54)
55)
Na koniec zasłużony odpoczynek i zejście do kolejki
![]()
Ten lodowiec to jak autostrada wygląda. Fajne zdjęcia![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Coraz bardziej ta Szwajcaria mi się podoba![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Warto było tu zajrzeć. Obejrzałem i przeczytałem wszystko.(+ dałem za te piękne widoki)
Dzieki za zwiedzanie.
Dzięki za pierwszego plusa na tym forum. Aż tak jakoś miło się człowiekowi zrobiło. Tym bardziej, że zbieram mozolnie punkty do OlyJedi a taki plusik to niezły skok do przodu.
Na kolejne zwiedzanie zabiorę Was do Norwegii w okolice Stavanger. Jak to mówią, Fiordy będą nam jadły z ręki![]()
Szwajcaria piękna, szczególnie 41 wpadło mi w oko, chociaż widziałabym je w poziomie. I dawaj Norwegię, powspominam![]()
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).