Ładna skałka, ja bym sobie tam chętnie usiadł na krawędzi. Szczeliniec mi się przypomniał
... no może bardziej Wielki Kanion
![]()
Ładna skałka, ja bym sobie tam chętnie usiadł na krawędzi. Szczeliniec mi się przypomniał
... no może bardziej Wielki Kanion
![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Wracając jeszcze do poprzedniego wpisu, udało mi się wygrzebać zdjęcie domków, w których "podobno" można przenocować zupełnie za darmo. Autem raczej tam nie podjedziemy
Po powrocie z Pulpit Rock kolejny dzień poświęciliśmy na wycieczkę rowerową (taki już nasz zwyczaj, że praktycznie w każdym nowym miejscu w którym jesteśmy staramy się wypożyczyć rower i w ten sposób pozwiedzać okolice). Trasy są dobrze oznakowane, bezpiecznie również można poruszać się rowerem po ulicach. Norwedzy są bardzo pomocni i prawie wszyscy mówią po angielsku, dlatego nie ma najmniejszego problemu z dogadaniem się w razie zgubienia trasy - przetestowane osobiście
Kolejny kierunek - Kjerag. Prawdę mówiąc, prawie spóźniliśmy się na autobus odjeżdżający ze Stavanger na początek szlaku i przegapilibyśmy jeszcze większą atrakcje niż Pulpit Rock.
Dojazd zajął około 3 godzin i przed wyjściem z autobusu zostaliśmy dokładnie poinstruowani, o której godzinie autobus wraca do Stavanger (jak się później okazało, kierowca był bardzo skrupulatny i nie wszystkim udało się zdąży na drogę powrotną).
Najwyższym punkt Kjeragu ma 1100m n.p.m, jednak największe wrażenie robi kamień Kjeragbolten zaklinowywany pomiędzy dwoma skałami. Kamień, na który można wejść i spojrzeć prawie kilometr w dół
66)
67)
68.
69)
70)
71)
72)
73)
74)
75)
66 jest fajna.
Nic sie nie zmienilo.Zamieszczone przez piotrekmor;1171739Kolejny kierunek - Kjerag.
[ATTACH=CONFIG
Jak w 66 podoba mi się ta spłaszczona perspektywa tak tutaj na pierwszy plan wyciągnąłeś coś mało ciekawego. Tamto broni się formą, to jest zwyczajne. Ale to tylko moje zdanie.
Się naoglądałem, lubię foty z gór, a tu i Alpy i Norwegia, piękne miejsca. Fajnie się ogląda i czyta.
Super.... czekam na następne.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()