Strona 17 z 20 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 192

Wątek: Olympus PEN E-PL7 - Oficjalnie

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    no wiesz, jeśli pamiętać że onegdaj za aparat trzeba było dać ok. 4 tysiaków to 1800 chyba nie jest źle. Zresztą, miałem wrażenie (fakt że nie śledzę dokładnie) że "chodzą" taniej.
    Księgowi to jakieś zioło musieli palić Epl7 jest chyba pierwszym rozsądnie wycenionym Olkiem.

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Księgowi to jakieś zioło musieli palić Epl7 jest chyba pierwszym rozsądnie wycenionym Olkiem.
    Oni (księgowi) nadal jarają... najgorsze jest to, że zaczęli jarać i marketingowcy...
    Zaraz i ja zacznę jarać. Może zrozumiem ich tok rozumowania...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    nie sądzę żeby palili jakieś zioło, sporo osób kupiło E-M5 w pierwszym rzucie i byli i są bardzo zadowoleni z wydanych pieniędzy.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    392
    Moja galeria
    Marku Wyszmoirze - wzywam Cię do apelu !! Przybywaj i zdaj relację...

---------- Post dodany o 21:52 ---------- Poprzedni post był o 21:51 ----------

Oczywiście przekręciłem - miało być Wyszomirze, przepraszam.
    Ano używałem (innego producenta - Meike) z Fuji HS-10, HS-30 i Nexem C-3. Zdawać egzamin zdawało, ale jednak dedykowany VF-4 daje nieporównywalny komfort. Ważne jest to, że egzemplarz do którego link podałeś ma możliwosć korekcji dioptrycznej - bez niej mogłoby się okazać, ze nie da sie uzyskać ostrego obrazu. Zastanawiam się natomiast, jak będzie zdawało egzamin mocowanie za pomocą elastycznej linki - mam obawy, że się nie sprawdzi przy odchylanym ekraniku. Meike miał w komplecie stalową ramkę którą przyklejało się na dwustronną taśmę samoprzylepną do ekranika LCD i wbudowane magnesiki - wygodnie się lupkę zakładało/zdejmowało, do tego nie miała tendencji do przesuwania się w poprzek ekranika. Stosując taką lupkę trzeba pamiętać, by zdejmować ją w słoneczne dni gdy ni9e jest używana - noszenie aparatu z założoną lupką może spowodować, ze skupione przez soczewkę lupki promienie słońca wypalą dziurki w folii polaryzacyjnej ekranika LCD. Ja sobie tak załatwiłem ekranik w Fuji HS-10. I jeszcze jedna uwaga - nie wiem jak lekko odchyla się ekranik w E-PL7. W Sony NEX C-3 chodził na tyle lekko, ze po założeniu lupki opadał w dół pod własnym ciężarem co było dość niewygodne. W aparatach Fuji ekranik odchylał się z większym oporem i takich problemów nie było.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Ano używałem (innego producenta - Meike) z Fuji HS-10, HS-30 i Nexem C-3. Zdawać egzamin zdawało, ale jednak dedykowany VF-4 daje nieporównywalny komfort. Ważne jest to, że egzemplarz do którego link podałeś ma możliwosć korekcji dioptrycznej - bez niej mogłoby się okazać, ze nie da sie uzyskać ostrego obrazu. Zastanawiam się natomiast, jak będzie zdawało egzamin mocowanie za pomocą elastycznej linki - mam obawy, że się nie sprawdzi przy odchylanym ekraniku. Meike miał w komplecie stalową ramkę którą przyklejało się na dwustronną taśmę samoprzylepną do ekranika LCD i wbudowane magnesiki - wygodnie się lupkę zakładało/zdejmowało, do tego nie miała tendencji do przesuwania się w poprzek ekranika. Stosując taką lupkę trzeba pamiętać, by zdejmować ją w słoneczne dni gdy ni9e jest używana - noszenie aparatu z założoną lupką może spowodować, ze skupione przez soczewkę lupki promienie słońca wypalą dziurki w folii polaryzacyjnej ekranika LCD. Ja sobie tak załatwiłem ekranik w Fuji HS-10. I jeszcze jedna uwaga - nie wiem jak lekko odchyla się ekranik w E-PL7. W Sony NEX C-3 chodził na tyle lekko, ze po założeniu lupki opadał w dół pod własnym ciężarem co było dość niewygodne. W aparatach Fuji ekranik odchylał się z większym oporem i takich problemów nie było.
    No i to wyczerpuje sprawę. Dziękuję.

urzyszkodnik
    Gość
    Ładny ten epl7
    Trzeba sobie wytłumaczyć ze epl5 tez zdjęcia jeszcze robi i zyc jakos

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Jeśli używacie szkieł Panasa (14/2.5; 20/1.7; kit, kit PZ i 100-300) razem z tym korpusem, podłączcie sobie aparat do komputera. Jest aktualizacja nr. 1.2, poprawiająca pracę.

Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    E-pl7 +45/1.8

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	45mm D.jpg
Wyświetleń:	522
Rozmiar:	913,8 KB
ID:	140279
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    E-pl7 +45/1.8
    Utopiłeś go? w mleku ?
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Utopiłeś go? w mleku ?
    Właśnie, gdzie on ???
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.