Strona 16 z 20 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 192

Wątek: Olympus PEN E-PL7 - Oficjalnie

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Podtrzymywanie lewą ręką od spodu za obiektyw jest tak intuicyjne, wygodne i stabilizujące chwyt - że nawet nie pomyślałem że można inaczej...
    Ja również tak właśnie trzymam (za wyjątkiem sytuacji, gdy wykonuję zdjecia makro z ręki z monopdem wysuniętym do przodu - ale to dosć specyficzne zastosowanie). Można jednak zawsze wyobrazić sobie pod obiektywem wygodny uchwyt z ewentualnymi pokrętłami i przyciskami ułatwiajacymi sterowanie aparatem (choćby np. kółka nastawcze których na wielu PEN-ach brakuje). A czy mialoby to sens ekonomiczny - to juz zupełnie odręban sprawa - dlatego moją poprzednią wypowiedź zakończyłem uśmieszkiem.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Tez nie wyobrazam sobie obsługiwanie jedna reka. Zawsze trzymam aparat obiema rekami od kiedy pierwszy raz zrobiłem pstryk
    POlecam podchwyt pod zestaw i wężyk do zwalniania. Bardzo przyjemnie się tak pracuje także z ręki.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    A ja tak nieśmiało zapytam czy Ktoś próbował podpinać viewfinder np. taki http://allegro.pl/viewfinder-wizjer-...803251624.html do Olka. Kusi mnie Epl7 ale bez wizjera żyć nie mogę. Cena dedykowanego jak depilator ścina z nóg. Jak żyć...
    Ktoś coś ?!

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    A ja tak nieśmiało zapytam czy Ktoś próbował podpinać viewfinder np. taki http://allegro.pl/viewfinder-wizjer-...803251624.html do Olka. Kusi mnie Epl7 ale bez wizjera żyć nie mogę. Cena dedykowanego jak depilator ścina z nóg. Jak żyć...
    Ktoś coś ?!
    @Wyszomir (Marek) uwzywal czegos podobnego nader czesto ze swoimi kompaktami, i sobie bardzo chwalil.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    @Wyszomir (Marek) uwzywal czegos podobnego nader czesto ze swoimi kompaktami, i sobie bardzo chwalil.

pozdro
    Marku Wyszmoirze - wzywam Cię do apelu !! Przybywaj i zdaj relację...

---------- Post dodany o 21:52 ---------- Poprzedni post był o 21:51 ----------

Oczywiście przekręciłem - miało być Wyszomirze, przepraszam.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Kupić E-M10. Podlinkowany wynalazek to tylko proteza, zdecydowanie nie dla kogoś, kto bez wizjera żyć nie może. Lepiej poczekać, dozbierać, wziąć dodatkową robotę, odsprzedać coś, niż kupować sprzęt, który nie spełnia podstawowego założenia. Swoją drogą - brak wizjera w Penach mi nie przeszkadza, rozumiem jednak, że nie każdy musi podzielać takie podejście.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Kupić E-M10. Podlinkowany wynalazek to tylko proteza, zdecydowanie nie dla kogoś, kto bez wizjera żyć nie może. Lepiej poczekać, dozbierać, wziąć dodatkową robotę, odsprzedać coś, niż kupować sprzęt, który nie spełnia podstawowego założenia. Swoją drogą - brak wizjera w Penach mi nie przeszkadza, rozumiem jednak, że nie każdy musi podzielać takie podejście.
    Nigdy nie używałem z dużymi obiektywami, obawiam się dyskomfortu z ZD 70-300/50-200/ a docelowo z micro 100-300.Stąd moje nienormalne pomysły. Dziękuję za wskazówki.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    albo kupić E-M5. Nie wiem dlaczego ale zdarza się widzieć jak niektórzy użytkownicy sprzedają ten sprzęt "za psie pieniądze".
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    albo kupić E-M5. Nie wiem dlaczego ale zdarza się widzieć jak niektórzy użytkownicy sprzedają ten sprzęt "za psie pieniądze".
    Za psie to najczęściej Panasie, szkoda że nie mają stabilizacji. EM5 poniżej 1800 jeszcze nie widziałem. Czekam i czekam aż Olek coś poluzuje w swoich wizj(ach)erach i doczekać się nie mogę.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Za psie to najczęściej Panasie, szkoda że nie mają stabilizacji. EM5 poniżej 1800 jeszcze nie widziałem. Czekam i czekam aż Olek coś poluzuje w swoich wizj(ach)erach i doczekać się nie mogę.
    no wiesz, jeśli pamiętać że onegdaj za aparat trzeba było dać ok. 4 tysiaków to 1800 chyba nie jest źle. Zresztą, miałem wrażenie (fakt że nie śledzę dokładnie) że "chodzą" taniej.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"