Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72

Wątek: A7 ii

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez frost Zobacz posta
    Przed sony jeszcze dużo pracy. Szkoda ze wraz z rodzina A7, w tym czasie nie wypuścili sensownego obiektywu do tych puszek. Dla mnie to trochę bez sensu. O ile w body A7 można juz przebierać, to z obiektywami kicha wielka.
    Zależy co komu potrzebne. Jak dla mnie to dostępne jest właściwie wszystko co bym potrzebował z wyjątkiem ~85mm. Problemem jest "tylko" cena tych szkieł.

16-35 + 24-70 + 70-200 + 35 + 55 kosztuje jedyne 23kpln. Jak wyjdzie 85mm to pewnie kolejne 4kpln będzie kosztować...

Sam korpus natomiast zapowiada się świetnie. Jeśli AF okaże się przyzwoity to dla mnie byłby to aparat "skończony".
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar frost
    Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Masz racje - co komu potrzebne - dla mnie podstawowe szkła 35/1,4 85/1,4 i 24-70/2,8 70-200/2,8 - poki co pod bagnet FE nie ma nic z tych szkieł - ba, nawet nie wiadomo czy kiedykolwiek będą. Gdyby okazalo sie ze AF w A7II jest bardzo skuteczny w każdym trybie, wysokie ISO akceptowalne na 6400 a do tego stabilizacja działa jak w olku ( a raczej tak nie jest jak widać na filmie) to rzeczywiście - aparat bliski ideału.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez frost Zobacz posta
    Masz racje - co komu potrzebne - dla mnie podstawowe szkła 35/1,4 85/1,4 i 24-70/2,8 70-200/2,8 - poki co pod bagnet FE nie ma nic z tych szkieł - ba, nawet nie wiadomo czy kiedykolwiek będą. Gdyby okazalo sie ze AF w A7II jest bardzo skuteczny w każdym trybie, wysokie ISO akceptowalne na 6400 a do tego stabilizacja działa jak w olku ( a raczej tak nie jest jak widać na filmie) to rzeczywiście - aparat bliski ideału.
    Co do stabilizacji to dla mnie istotne byłoby jak sobie radzi w połączeniu ze szkłami 24-70 OSS i 70-200 OSS.

35mm faktycznie jest paskudnie ciemne jak na stałkę - 2.8 to jednak trochę przesadzili, już mogli się szarpnąć przynajmniej na to 2.0. Sam stałek 1.4 nie potrzebuję, wystarczą mi 1.8.

Zoomy 2.8 też mi średnio potrzebne, 4.0 wystarczyłyby mi w zupełności.

Co do 85mm to moim zdaniem na pewno się takie szkło pokaże - pytanie tylko kiedy (pewnie w miarę niedługo) i jak będzie z jasnością (obstawiam że jednak 1.8 będzie)

| OlyJedi Awatar frost
    Mieszka w
    Gostyń
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    jesli juz nie 1,4 - to 1,8 mogliby zrobic i tez byloby ok. Poki co nikon i canon nie zagrozony

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Faktycznie średnio ta stabilizacja wygląda. Tłumi tylko mikro drgania, drżenie delikatne.
    Ale co innego mnie zastanawia... czy to z AFem było kręcone. Bo jeśli tak i dość sprawnie on działa podczas filmowania.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Faktycznie średnio ta stabilizacja wygląda. Tłumi tylko mikro drgania, drżenie delikatne.
    Ale co innego mnie zastanawia... czy to z AFem było kręcone. Bo jeśli tak i dość sprawnie on działa podczas filmowania.

T.
    Obawiam się że to jest cena stosunkowo małego korpusu. A7II jest mniej więcej wielkości Olympusa E-M1: http://camerasize.com/compare/#579,482
    Może się okazać że tam po prostu nie da się zrobić tak samo skutecznej stabilizacji i stąd pomysł na współpracę ze szkłami OSS.

W sumie to i tak może być ciekawie, sporo szkieł pod FE ma OSS więc w większości przypadków stabilizacja może być skuteczniejsza niż w tym teście.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nie ma >50 mpx, ale porażka!
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Słaba bateria... , ale gdzieś czytałem że przez adaptery świetnie to wszystko działa z obiektywami Canona...
    http://www.dpreview.com/articles/432...a7r-ii?slide=5
    Ostatnio edytowane przez robtor ; 11.06.15 o 08:27
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    Dobrze Sony rozwija bezlustrowe FF
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Uprawnienia umieszczania postów