Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: A7 ii

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

A7 ii

http://www.dpreview.com/articles/589...with-5-axis-is

Widać efekty współpracy Sony z Olympusem
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 27.11.14 o 13:15
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    tylko co z tego ma Olympus, jedną matrycę 4/3 sprzed prawie 3 lat?

Sony claims that this IS system can reduce shake by 4.5 stops using the **** standard. If an E-mount lens with OSS is attached, the camera will detect it and use a combination of in-lens and in-body stabilization
    to jest ciekawe, współpraca IBIS i OSS --> +4.5 EV?

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Kombinacja oznacza pewnie że raz jedno raz drugie - w wizjerze i do filmów OSS, do zdjęć IS. Olympus ma z tego wizjery
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    trochę i nie da się zrobić poruszonego zdjęcia po włączeniu stabilizacji Żartuję, ale ciekawe czy ktoś mierzy jak duży ruch zestawu korpus - obiektyw daje się jeszcze zrekompensować i wykonać nieporuszoną fotografię.
    jest dobrze

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    spóźniłem się

muszę się przyznać, że lubię takie znaczące zmiany w kolejnych wydaniach modeli...
    .. a nie jak inni potrafią dodać coś, czyli nic.
    choć jest jedna uwaga z mojej strony. stabilizacja w tym korpusie to usprawiedliwienie dla ubogiego wyboru obiektywów w tym systemie.
    bez przejściówek i w rozsądnych cenach.
    czyli Sony zalewa rynek korpusami a później, później później .. a może jeszcze później poczęstuje nas obiektywami
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez staryman Zobacz posta
    trochę i nie da się zrobić poruszonego zdjęcia po włączeniu stabilizacji Żartuję, ale ciekawe czy ktoś mierzy jak duży ruch zestawu korpus - obiektyw daje się jeszcze zrekompensować i wykonać nieporuszoną fotografię.
    da się to wyliczyć. Potrzebujesz dane:

ogniskowa, maksymalna szybkość przesuwu lub obrotu układu stabilizacji, zakres owego przesuwu lub obrotu i czas opóźnienia obliczeń. Niestety, dane te znane są tylko konstruktorom. "Lud" ma wierzyć w to co podaje dział marketingu do wierzenia.

Ciekawe (zwracał na to uwagę już ktoś u Optycznych) jak zmieścili tę stabilizację. Matryca w E-M5 dość sporo "jeździ" żeby obraz stabilizować, a ta A7 już jest mocno na siłę w bagnet wciśnięta. Nawet bez stabilizacji winietowanie jest straszne. Więc co będzie jak jeszcze matryca zacznie po rogach uciekać?

---
    Z innej beczki, trochę mnie ta premiera rozczarowuje bo spodziewałem się że pojawi się A7 z możliwościami trybu seryjnego z A6000. A tu kicha (za dpreview tylko 5kl/s)
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Skoro takie winietowanie jest w A7, to pozostaje tylko zainstalować cały układ matryca-obiektyw na żyroskopie i pozwolić na ruch w korpusie, to dopiero byłaby stabilizacja, fotografujący trzyma chwiejąc się korpus, a układ matryca-obiektyw pozostaje niewzruszony, tylko wtedy korpus musiałby być odpowiednio duży aby pozwolić na ruchy układu.
    jest dobrze

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    Ma tyle, ile jest w stanie zapłacić. Sony na razie nie ma matrycy APS-C, z której dałoby się "wykroić" 4/3 o właściwościach lepszych, niż obecnie. Albo ma, ale jest za droga.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 20.11.14 o 11:14
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta

Olympus ma tyle, że nowy Sony A7II nie skanibalizował E-M1... pozostawiając szybkość migawki na poziomie 5fps... Przecież jakby zrobili takie coś jak w A6000 to za zapowiadaną cenę 1300 Euro (?!?) to E-M1 mógłby się pod stół schować....

Chociaż myślę, że jeszcze jakiś czas próbowałby się bronić optyką, której wybór do NEX-FF jest żenująco-śmieszny
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria
    W nowym modelu dodano też więcej obudowy. Jest większy i cięższy od starej A7.

Uprawnienia umieszczania postów