Strona 60 z 66 PierwszyPierwszy ... 10505859606162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 657

Wątek: Czatownia - Technika fotografowania ptaków

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria
    Tylko CO brakuje

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria
    już czekam na te wszystkie ptaszory, rozgrzewki szukające pod Twoim leśnym domkiem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Noż szkudnik.........goździem w brzozę.. Zrób boczna wentylację inaczej przy podgrzewaniu środka przed obiektywem będzie Ci drgać ciepłe powietrze i nieostro będzie. Chyba, że wiatr we w twarz wiać będzie.
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

| OlyJedi Awatar grisza34
    Mieszka w
    tarnobrzeg
    Siła reputacji
    95
    Moja galeria
    też będę polował na drapole w tym sezonie. mam zamiar zrobić dwie ścianki między drzewami z dachem i rozkładać tam mobilną czatownie. będę się czaił na Myszołowy , których kilka przylatywało rok temu. i tutaj nasuwa mi się pytanie-do jakich temperatur mogę używać em-10 ? tak bez stresu.

Abir-świetna czatownia-życzę dużo ptaszorów
    Ostatnio edytowane przez grisza34 ; 17.11.14 o 19:38

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grisza34 Zobacz posta
    też będę polował na drapole w tym sezonie. mam zamiar zrobić dwie ścianki między drzewami z dachem i rozkładać tam mobilną czatownie. będę się czaił na Myszołowy , których kilka przylatywało rok temu. i tutaj nasuwa mi się pytanie-do jakich temperatur mogę używać em-10 ? tak bez stresu.
    Grisza to zależy jaki masz charakter, ale biorąc po uwagę Was dwoje stawiam, że EM-10 wytrzyma dłużej i na koniec będzie w lepszym stanie (no chyba, że spirytus z piecyka Abira zaczniesz używać zgodnie z przeznaczeniem, wtedy różnie może być).
    XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400

Mieszka w
    tarnobrzeg
    Siła reputacji
    95
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piasbog Zobacz posta
    Grisza to zależy jaki masz charakter, ale biorąc po uwagę Was dwoje stawiam, że EM-10 wytrzyma dłużej i na koniec będzie w lepszym stanie (no chyba, że spirytus z piecyka Abira zaczniesz używać zgodnie z przeznaczeniem, wtedy różnie może być).
    fajnie że tak da radę bo myślałem że inny aparat muszę odpalić a spirytusu nie obawiam się bo przyzwyczajony jestem ewentualnie coś kolorowego będe brał ze sobą. charakter mam taki że ile jest to wypstrykam kolejne pytanie czy mam się obawiać dzików bo stała czatownia to stała a mobilka niezbyt więc mam obawy a w tych okolicach są czesto spotykane. reszta w rękach światła pozdr

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Noż szkudnik.........goździem w brzozę.. Zrób boczna wentylację inaczej przy podgrzewaniu środka przed obiektywem będzie Ci drgać ciepłe powietrze i nieostro będzie. Chyba, że wiatr we w twarz wiać będzie.
    dzięki moose. zwrócę na to uwagę podczas pierwszych prób

Abir-świetna czatownia-życzę dużo ptaszorów
    dzięki.
    A nie chcesz zbudować całej budy. jak już budujesz ścianki i dach - to niewiele roboty z przednią i tylną ścianą. to jest chyba lepsza ochrona przed zimnem i wiatrem. pamiętaj, że jak będziesz tylko czasami rozstawiał przenośną czatownię to ptaki mogą zauważyć zmiany w otoczeniu. nawet maskowanie z gałęzi za każdym razem zmienia otoczenie. Sprawdziłem to późną zimą w tym roku, gdy rozstawiałem namiot, dobrze go maskowałem - mimo to ptaki były bardzo niespokojne i nieufne. Efekty mizerne. Dlatego wybudowałem ten wychodek już na początku listopada żeby ptaki się przyzwyczaiły. Na dniach idę tam ostatni raz żeby ustawić jakieś kije i spadam na miesiąc. będę tylko dokarmiał.

fajnie że tak da radę bo myślałem że inny aparat muszę odpalić a spirytusu nie obawiam się bo przyzwyczajony jestem ewentualnie coś kolorowego będe brał ze sobą. charakter mam taki że ile jest to wypstrykam kolejne pytanie czy mam się obawiać dzików bo stała czatownia to stała a mobilka niezbyt więc mam obawy a w tych okolicach są czesto spotykane. reszta w rękach światła pozdr
    dzików to ja się boję w czasie dojścia nocą (wtedy gwiżdżę sobie głośno). myślę, że do namiotu ci nie wejdą specjalnie żeby wyciągnąć cię za nogę ja nie spotkałem się z czymś takim.
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Mieszka w
    tarnobrzeg
    Siła reputacji
    95
    Moja galeria
    Abir- może coś wymysle ale czasu brak i materiał dopiero kombinuje. Koło czwartku zacznę i zobaczymy-może zrobię całość. Dałbym + ale nie mogę :/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Abir, patrząc na te zdjęcia dochodzę do wniosku, że jesteś prawdziwym estetą.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Noż szkudnik.........goździem w brzozę.. .
    Lubi Brzozy.A mógł miedzianym.