Tylko CO brakuje![]()
Tylko CO brakuje![]()
już czekam na te wszystkie ptaszory, rozgrzewki szukające pod Twoim leśnym domkiem![]()
Noż szkudnik.........goździem w brzozę.. Zrób boczna wentylację inaczej przy podgrzewaniu środka przed obiektywem będzie Ci drgać ciepłe powietrze i nieostro będzie. Chyba, że wiatr we w twarz wiać będzie.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
też będę polował na drapole w tym sezonie. mam zamiar zrobić dwie ścianki między drzewami z dachem i rozkładać tam mobilną czatownie. będę się czaił na Myszołowy , których kilka przylatywało rok temu. i tutaj nasuwa mi się pytanie-do jakich temperatur mogę używać em-10 ? tak bez stresu.
Abir-świetna czatownia-życzę dużo ptaszorów![]()
Ostatnio edytowane przez grisza34 ; 17.11.14 o 19:38
fajnie że tak da radę bo myślałem że inny aparat muszę odpalić a spirytusu nie obawiam się bo przyzwyczajony jestemewentualnie coś kolorowego będe brał ze sobą. charakter mam taki że ile jest to wypstrykam
kolejne pytanie czy mam się obawiać dzików bo stała czatownia to stała a mobilka niezbyt więc mam obawy
a w tych okolicach są czesto spotykane. reszta w rękach światła
pozdr
dzięki moose. zwrócę na to uwagę podczas pierwszych prób
dzięki.
A nie chcesz zbudować całej budy. jak już budujesz ścianki i dach - to niewiele roboty z przednią i tylną ścianą. to jest chyba lepsza ochrona przed zimnem i wiatrem. pamiętaj, że jak będziesz tylko czasami rozstawiał przenośną czatownię to ptaki mogą zauważyć zmiany w otoczeniu. nawet maskowanie z gałęzi za każdym razem zmienia otoczenie. Sprawdziłem to późną zimą w tym roku, gdy rozstawiałem namiot, dobrze go maskowałem - mimo to ptaki były bardzo niespokojne i nieufne. Efekty mizerne. Dlatego wybudowałem ten wychodek już na początku listopada żeby ptaki się przyzwyczaiły. Na dniach idę tam ostatni raz żeby ustawić jakieś kije i spadam na miesiąc. będę tylko dokarmiał.
dzików to ja się boję w czasie dojścia nocą (wtedy gwiżdżę sobie głośno). myślę, że do namiotu ci nie wejdą specjalnie żeby wyciągnąć cię za nogę
ja nie spotkałem się z czymś takim.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Abir- może coś wymysle ale czasu brak i materiał dopiero kombinuje. Koło czwartku zacznę i zobaczymy-może zrobię całość. Dałbym + ale nie mogę :/
Abir, patrząc na te zdjęcia dochodzę do wniosku, że jesteś prawdziwym estetą.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie